fbpx

Ni mu pomoči: Zloglasni džihadistični pridigar si je prislužil samico, ker niti v zaporu ni prenehal z novačenjem za Islamsko državo

Foto: epa

Zloglasnega džihadističnega pridigarja Anjema Choudaryja so v zaporu prestavili v izolacijo, potem ko je zavrnil zahtevo, naj nemudoma preneha s pridiganjem o islamu.

Islamski klerik Anjem Choudary prestaja v Veliki Britaniji petinpolletno kazen, ker je v svojih govorih poveličeval Islamsko državo. S svojim početjem pa ni prenehal niti v zaporu, zato si je v zaporu Frankland v Durhamu “prislužil” izolacijo. Choudary je sicer prvi znani islamist, ki so ga premestili v posebej varovano enoto v tem angleškem zaporu.

Zloglasni imam je bil obsojen novembra 2016 na pet in pol let zaporne kazni zaradi spodbujanja podpore teroristični skupini Islamska država. Skupaj s soobtoženim 33-letnim Mohammedom Mizanurom Rahmanom sta na YouTubu objavila tudi serijo pogovorov z namenom, da bi še povečala podporo Islamski državi, na ta način pa sta hkrati novačila nove člane. Oba sta tudi obljubila svojo zvestobo voditelju Abu Bakr al-Baghdadiju.

Odletel z vrha islamske ekstremistične organizacije
Choudary je sedaj sicer že nekdanji vodja islamske ekstremistične organizacije Islam4UK oziroma al-Muhadžiron, ki je v Veliki Britaniji prepovedana. Njen soustanovitelj je Omar Bakri Muhammad, ki je pozval k islamskemu pravu v Veliki Britaniji.

L. S.