[Ni za občutljive] Grozljivi rezultati ekosocialistične propagande v Romuniji! Si tega res želimo tudi pri nas?!

Foto: Facebook

Tako kot v Sloveniji, se tudi v Romuniji lovci soočajo s številnimi omejitvami pri opravljanju svoje vloge, takratna socialistična oblast pa je celo podlegla pritiskom protilovskih aktivistov in aktivistov za pravice živali in za 4 leta so prepovedali lov na rjavega medveda. Kot pričajo fotografije z družbenih omrežij, so posledice naravnost katastrofalne, zgodile so se smrtne žrtve, med drugim so medvedi pričeli celo iz grobov odkopavati trupla, velik davek pa plačujejo tudi živinorejci. Tudi v Sloveniji se prebivalci podeželja po stopnjevanju rasti napadov zveri na živino bojijo za svojo varnost in varnost svojih otrok, v hladnejših mesecih bodo zveri po vsej verjetnosti pričele hrano iskati tudi blizu naseljem.

Zaradi pritiskov protilovskih aktivistov in aktivistov za pravice živali je Romunija za kar štiri leta prepovedala lov na rjavega medveda. V Romuniji in zlasti v Transilvaniji je večja populacija rjavega medveda kot v celotni preostali Evropi skupaj in v zadnjih letih je konflikt med to zverjo in človekom presegel vse meje. Po družbenih omrežjih so zdaj zaokrožile fotografije rezultata protilovske propagande, s katastrofalnimi posledicami. Prikazujejo namreč žrtev napada rjavega medveda, ki je v napadu umrla, truplo pa je bilo najdeno povsem iznakaženo.

Medvedi so pričeli iz grobov odkopavati trupla
Medvedov je v Romuniji že toliko, da so pri iskanju hrane pričeli oblegati celo pokopališča, na katerih iz grobov izkopljejo trupla in jih pojedo.

Foto: Facebook

Število napadov medveda na živino se v Romuniji povečuje
Velike izgube zaradi napadov medveda Romunija beleži tudi na področju živinoreje, saj se v zadnjem času rast števila napadov na živino le še stopnjuje.

Foto: Facebook

Si tega res želimo tudi pri nas?
Tudi pri nas se lovci pri svoji vlogi soočajo s številnimi nerazumnimi omejitvami s strani države, medtem pa se populaciji medvedov in volkov nezadržno širita, v zadnjem času vse več težav povzroča tudi šakal. V zvezi s tem je po Sloveniji potekalo že kar nekaj odmevnih protestov, na katerih so udeleženci pozivali ministra za okolje Simona Zajca in ministrico za kmetijstvo Aleksandro Pivec ter nenazadnje premierja Marjana Šarca, naj ukrepajo, a do sedaj prebivalci podeželja niso naleteli na posluh. Ker se bližajo hladnejši meseci in s tem pomanjkanje hrane v divjini se ljudje upravičeno bojijo, da bodo zveri pričele napadati tudi ljudi, zlasti se pri tem bojijo za varnost otrok.

Protest proti slabemu gospodarjenju s populacijo rjavega medveda pred Ministrstvom RS za okolje in prostor (Foto: STA)

Rok Krajnc

 • Igor Karlić

  Zanima me komentar članov kulta; Živih plišastih medvedkov.

  • janko

   Evo ga: tudi mi mormo jest, da preživimo.

 • milanček

  kućana in njegove golaznike, seveda tudi jankovićevo mafijo, takoj deportirati v Romunijo, za “pogovor” z medvedi!medvedki moji, da me ne razočarate!

 • Olga101

  V Butalah se bodo zganili šele, ko si bo kak medved postregel z “ubogim” nezakonitim migrantom!

  • Ani

   Samo , da si ne bo postregel s kakšnim domačinom.

   • Janez Novak

    Ani, medvedi so seveda slovenski domoljubi in kaj takega zagotovo ne bi zagrešili.

 • Marija

  Prav to se bo zbodilo.

 • šmentanamuha

  Zakaj kličete nesrečo, kot da si želite, da se nekaj takega čimprej zgodi pri nas? Članek je poln prirejenih trditev, ki nimajo nobene uradne potrditve ali izjave. Lepljenka nekih dogodkov, da v ljudeh zbuja strah in grozo. kar poprek, dejansko pa ne vemo kje, kdo, kdaj, zakaj. Kr neki. Veliko več možnosti je, da vam vrat prereže migrant, ki se sklicuje na Alahovo voljo, kot pa medved.

  • Kapodistrias

   Imate prav, medvedi ne režejo vratov.

   • šmentanamuha

    Čisto možno je, da je tole truplo žrtev kakšnega umora. Sploh pojma nimamo, kaj nam kažejo. Čista manipulacija.

 • Ani

  Odstop gor ali dol. Potrebno je, da se kaj zgodi
  Kdaj se bo?

  • šmentanamuha

   Pojdi in počakaj v gozdu na kakšnega medveda. Hm, kaj pa če bo ilegalec z mačeto?