fbpx

[Foto] Ni za občutljive: V Čepovanu volkovi poklali drobnico!

Napad zveri na drobnico v Čepovanu (Foto: Facebook)

Napadi zveri se, kot kaže, stopnjujejo. Na to kaže tudi masaker, ki se je zgodil v Čepovanu, kjer so se volkovi spravili na drobnico. Pri vse večjem številu divjih zveri se nevarnost povečuje tudi za ljudi, po vsej verjetnosti pa bo še huje pozimi, ko bo v gozdovih primanjkovalo hrane in se bodo vse bolj približevali naseljem. O razpoloženju davkoplačevalcev pomenljivo pričajo komentarji, ki smo jih zasledili na družbenih omrežjih, pa tudi protesti, kakršna sta bila v Velikih Laščah in na Prešernovem trgu, kjer vse več ljudi izraža svoje nezadovoljstvo nad oblastjo.

Čeprav številni opozarjajo na problem preštevilnih zveri na slovenskem podeželju, ki vse bolj napadajo živali, vse večje tveganje pa predstavljajo tudi za nevarnost ljudi, se oblast očitno še kar ne zgane. Še več, situacija se stopnjuje, na to pa kaže tudi primer iz Čepovana, kjer so bili nedavno priča pravemu masakru. Volkovi so namreč spet klali drobnico, po družbenih omrežjih pa so že zaokrožile fotografije posledic. Glede na ignoranco vlade Marjana Šarca in ministrstva za okolje pod vodstvom Simona Zajca bo situacija v prihodnjih mesecih vse hujša, saj se bodo volkovi zaradi pomanjkanja hrane v gozdovih po vsej verjetnosti pričeli pomikati tudi proti vasem.

Javnost zgrožena in razočarana nad dogajanjem
Še najbolj zgovorni nad razpoloženjem prebivalcev slovenskega podeželja so komentarji, ki smo jih glede situacije zasledili v eni izmed skupin na družbenem omrežju Facebook. Eden izmed uporabnikov se sprašuje, kdo je tu nor, drugi pa je opozoril na pomanjkanje občutka oblastnikov, ki so na varnem v Ljubljani, nad dogajanjem na podeželju: “Bravo lublančani prtegnjeni… temu se reče humani zakol po lublansko.” Uporabniki so razočarani tudi nad mediji, ki jih prisilno financiramo, a o problematiki ne poročajo: “…In, TV in MSM mediji, ne obveščajo več Slovencev….Banda ☆podtaknjencev☆ komijev.! Gamad podkupljena.” Še en uporabnik se čudi, da vsega skupaj Facebook kar ne cenzurira, pri tem mu namreč med drugim pomagata režimska Fakulteta za družbene vede in izprijeni Mirovni inštitut: “Zdaj imajo tolk dela z migranti , da niti teh slik ne cenzurirajo več.”

Napad zveri na drobnico v Čepovanu (Foto: Facebook)

Bo javnosti prekipelo?
Ob tem se lahko le vprašamo, kdaj bo javnosti dokončno prekipelo, v zadnjem času smo videli že kar nekaj odmevnih protestov davkoplačevalcev, med drugim poleti v Velikih Laščah, še več protestnikov pa je pritegnil vseslovenski protest Rešimo Slovenijo, ki je potekal na Prešernovem trgu v Ljubljani, ki pa ga je podprlo tudi več opozicijskih strank in številne civilne iniciative.

Napad zveri na drobnico v Čepovanu (Foto: Facebook)

Rok Krajnc