Nigerijska “študenta” oziroma prevaranta! Na Hrvaško pod pretvezo – zaradi “turnirja”, a brez loparjev in znanja o namiznem tenisu! Eden od prijateljev po tekmi že zaprosil za azil?!

Nigerijska študenta Eboh Kenneth Chinedu in Abia Uchenna Alexandro (Foto: YouTube)

Potem ko so v javnost prišle trditve dveh nigerijskih študentov, ki naj bi ju hrvaški policisti sredi novembra spodili v Bosno in Hercegovino, je njune trditve raziskala tudi hrvaška policija. Omenjena študenta bi se morala po turnirju vrniti v Nigerijo, a sta od petih Nigerijcev to storila le dva. Preostali trije so se namenili v Zagreb, kjer je eden zaprosil za azil, preostala dva pa sta končala v BiH.

Nigerijska študenta Eboh Kenneth Chinedu in Abia Uchenna Alexandro sta nedavno dvignila veliko prahu s trditvami, da ju je hrvaška policija sredi Zagreba prijela in odpeljala do meje z Bosno in Hercegovino, kjer sta se bila primorana pridružiti skupini ilegalnih migrantov, ki naj bi jih Hrvaška vračala nazaj.

Hrvaška policija je po pisanju Dnevnika primer raziskala, ugotovitve pa ne govorijo v prid Nigerijcema. Namreč, na tekmovanje v namiznem tenisu, ki se je odvijalo novembra 2019 v Pulju, je odpotovalo pet Nigerijcev.

Na turnir brez opreme
Na turnir so prišli brez potrebne športne opreme in izgubili vse tekme. Po trditvah prič je šlo za igralce, ki naj bi prvič v življenju sploh igrali namizni tenis.

Po koncu turnirja sta se dva Nigerijca vrnila nazaj v domovino, preostali trije pa so se napotili v Zagreb. Eden od treh Nigerijcev je kar dvakrat skušal prečkati mejo in vstopiti v Slovenijo, a so ga zavrnili, saj ni imel vizuma. Nigerijec je nato odšel na policijsko postajo v Zagrebu in prijavil izgubljeni potni list.

https://twitter.com/OkultisDr/status/1202318091134406656

“Izdali so mu odločbo o izgonu iz EU, a je le nekaj dni kasneje prišel na isto postajo in zaprosil za azil,” je povedal načelnik uprave za mejo Zoran Ničeno.

Pravljice o zlobnih policajih in nigerijskih princih

Tu se zgodba vrne do preostalih dveh že omenjenih Nigerijcev, Chineduja in Alexandra. Po podatkih hrvaške policije se je dvojica odjavila iz hostla ter prevzela potna lista.

Chinedu in Alexandro trdita, da so ju ponoči pograbili hrvaški policisti, odpeljali do meje z BiH in ju nagnali čez skupaj z drugimi ilegalnimi migranti. Taka trditev bi pomenila, da sta študenta še vedno imela pri sebi potna lista, ki pa ju je hrvaška policija ignorirala.

A ni bilo tako. To je potrdila tudi bosenska policija, kjer so povedali, da je potna lista nigerijskih študentov, s pomočjo katerih so ju identificirali, v BiH poslal njun prijatelj iz Zagreba. Ugibamo lahko, da gre za istega prijatelja, ki prebiva v azilnem domu Porin v Zagrebu.

Želita azil na Hrvaškem

V BiH so Chineduju in Alexandru ponudili vrnitev v Nigerijo, a sta to oba zavrnila, saj naj bi želela nazaj na Hrvaško, kjer si želita zaprositi za azil.

Zaenkrat ni znano, kako sta Nigerijca prišla v BiH, hrvaški organi pregona raziskujejo možnost, da sta bila v stiku s tihotapci. “Imamo nekatere sledi,” je bil Ničeno skop z informacijami.

Ivan Šokić

 • rubec

  JEboh i NAbija jih ja.

 • Janez Mayer

  Najbolje, da jih peljejo kar v naš parlament.
  Tam so jih že navajeni, takih beguncev pred vojno, brez papirjev….no.

  • Andrej

   Ja, bodo oni med Šamirjevim britjem imeli predstavo on pingpongu, da jim ne bo dolgčas.

 • Janez Mayer

  Ne zajebavite, na kilometer se vidi, da sta tenisača.
  Ne širite rasnih predsodkov na osnovi športa, no.

  • rubec

   Pa kaj če je tenisač. Jaz bi ga raje prestavil v nek drug fensi šport. Njegov narobe obrnjen nos na njivi in evo ti. Še 16 lukenj zvrtam in moja njiva se v golf igrišče spremeni. Čarovnija ki jo obvladamo le redki.

   • Janez Mayer

    Ja, gulfač bi lohk biu, mi zgleda k mejh bl zažgan tajger bi vuds. Ja, nikol ne veš, tkole na zun zgleda k astronavt, u resnic je pa tenisač, no.

   • Silos

    Po mojem sta ‘ rokometaša”‘

 • Stajerka

  ….na vidiku nova štala……po vzoru Ahmed Šami……

  https://www.vecer.com/afganistanec-bi-ostal-v-sloveniji-a-ga-drzava-ne-zeli-10099935
  05.12.2019, 17.47
  Nevladniki poskušajo zaustaviti deportacijo novomeškega Afganistanca in pozivajo k amnestiji tujcev brez statusa.
  S transparentoma “Afganistan ni varna država” in “Stop deportacijam” se je na današnji tiskovni konferenci pred stavbo notranjega ministrstva zbrala peščica podpornikov 28-letnega Afganistanca Noorulla Oriyakhela, ki se zavzema za preprečitev njegove deportacije v Afganistan. Med njimi so bili njegova partnerica Dragana, Goran Lukić in Laura Orel, oba iz Delavske svetovalnice, Miha Blažič iz Delovne skupine za azil, ki deluje v okviru ambasade Rog, in še nekateri drugi.

  …..baje se je tudi ta naučil slovensko :))……

  • Janez Mayer

   Res je, Afganistan ni varna država. Sicer pa tudi Slovenija ni, ker se lahko taki modeli brez problema sprehajajo po njej, no.

 • rubec

  Nigerija je ena redkih držav afrike, ki je znaten del svojega bogatstva vlagala v razvoj in znanje. Vudu nigerijci ne prakticirajo več z bucikami ampak z dolgimi noži.

  • Janez Mayer

   Ja, pa internet jim tudi ni tabula raza več, no.
   btw, danes sem jim že poslal nekaj številk bančnih računov ke dol u nigerijo, da mi nakažejo dediščine, do katerih ne morejo priti, ker jim hudobni lokalni bankirji to onemogočajo.
   btw, če rabiš tudi ti kakšnega povej, jih imam še nekaj, no.

   • rubec

    Hvala. Imam tega kar češ. Vsi so se izkazali kot prevaranti razen enega med njimi. Piše se dr. Kenneth Nateggo. Ne vem, zakaj se mi za tega zdi, da zna bit poštenjakar.

    • Janez Mayer

     A, ima denar, pa ga ne more nakazat? Taki so najbolj zanesljivi. Mam enga modela, k bi ustrezu, Ruzla Derpe ipd, pošlji mu link, bo takoj zrihtu transfer, Plača sicer SD, ampak takih luzerskih so tam že navajen, od tistih iz kleti, no.

     • rubec

      Sir Oliver, si to ti?

     • Janez Mayer

      Ne, ja sam brat.

      Sori, mal sem bil aut.

 • KAPIBARA

  To še ni vse !
  Našel se bo bluzič, ki bo na državne stroške posnel film o tej “kalvariji”…
  Režiser državni denar.. temno črna pa avtorski honorar..

  • Janez Mayer

   Zamorci raus, bo pa naslov. Garantirani miljoni iz dolinske davkoplčaevalske vreče, ker bo film spregovoril o ubogih beguncih, ki so pred vojno in gotovo smrtjo naleteli na slovenske fašisteke tam nekje sredi evrope, ki ne razumejo, da bežijo pred gotovo smrtjo in rabijo zatočišče v prvi varni državi na poti, no.

  • dež

   Počakajmo na kakšen video posnetek teh mojstrov pink ponka. Zagotovo gre za vrhunsko komedijo tipa Lažnivi kljukec. In to brez kakšnega MGM studia, za smeh zadostuje že iPhone XS.

 • Olga101

  “Študenta”, ki študirata, kako in kam na socialni turizem!
  Laž in zlorabe na vseh koncih!
  V Franciji stavkajo vsi zaposleni zaradi daljšanje delovne dobe in nižanja pokojnin!
  Seveda, nekdo mora delat za nezakonite divjake, medtem ko se politiki, med njimi francoski levičarski predsednik, lahko upokojijo že pri 45. letih!
  Spomnimo se Spomenike iz Murgl, ki si je za predčasno upokojitev spisala kar nezakonit zakon! Zakon so sicer razveljavili, tovarišica pa se je lahko predčasno upokojila z manj delovne dobe in danes dobiva priviligirano pokojnino brez odbitka,vsaj je vendar “naša”! Dol z levičarji vseh vrst!

 • Novakec1

  Intiligentni faci hebeta belce v glavo.

  • Janez Mayer

   Ne vem, barva obraza po mojem skromnem razmišljanju še ne pomeni inteligence. Sem pa vedno odprt za nova spoznanja in bom z veseljem sprejel tvojo razlago, zakaj sta ti dve faci inteligentni.

   Da pa jebeta v glavo glupe belce, ki mislijo, da so zato, ker nekomu, ki je črn, rečejo, da je črn, rasisti, pa nista kriva sama. Izkoriščata glupo levičarsko agendo, da se je treba opravičiti vsakemu, ki je pravijo nekomu, da je črn, zato, ker je črn.

   Razumeš? Jaz tudi ne, no.

   • Novakec1

    Bom popravu; jebeta, a zdej razumeš. In kdo govori kaj o barvi, razen tebe.?

 • FORT WORTH

  Ce sta lagala ni opravicila !
  Izgon v Nigerijo brez besed.

 • Janez Mayer

  Če hočmo zmagat u Dejvis kapu, mormo tale dva pod nujno vzet za naša. Zgledata mi tenisača, na delč, no.

 • Ctrl Delete

  Jaz na tem portalu ne bom več komentiral če se Foglof Tunek ne vrne. Brez Tuneka mi živeti ni !!!

  • Janez Mayer

   Tumpek, spat pejt, no.

   • Ctrl Delete

    Kje je naš Tunek? Resno sprašujem.

    • Janez Mayer

     Spat pejt, no.

     • Ctrl Delete

      Grem k njegovi Juliki, da vidim kaj dela !!!

     • Janez Mayer

      Svaka čast, vzdržen pa si, te morajo dobro plačat, jaz bi po takih, ki si jih danes fasal samo od mene en teden jokal, no.
      Al kad ideš u hofera ojri ne mirišu, de.

     • Ctrl Delete

      Mam trdo kožo…vi skrajni desničarji mi ne morete do živega.

     • Janez Mayer

      Define Skrajno, no.

     • Ctrl Delete

      SDS, Blood & Honour, SDS, DOM, SDS, Princ Teme, Nova slovenska zaveza, Branko Grims Goebbels, SDS…itd.

     • Janez Mayer

      Od vsega naštetega nisem našel definicije desničarja, no.
      Bolje ne znaš?

     • samotoje

      Ne zmore. Tega smetarja redno blokiram, mi že na daleč zaudarja.

     • Janez Mayer

      Veš kaj je definicija? Ti podam link iz SSKJ, definicija?

     • Ctrl Delete

      To je prava definicija…ne jebem jaz wikipedije…kapish?

 • Ctrl Delete

  Arabci igrajo tenis zelo dobro :)

  https://www.youtube.com/watch?v=4BOMItCScaw

  • Janez Mayer

   Ja, po prvem pogledu, mi je jasno, da je levi (najm vizauthold for sirijus rizons) precej boljši v igri pri mreži, medtem, ko mi drugi (boh ne dej pomislit da zato ker je malo bolj temen) precej boljši v igri na črti.
   Btw, ti res ne veš, kdaj te mamo dost, no?

 • Ctrl Delete

  Čujte, v Delavski svetovalnici in Delovni skupini za azil predsednika republike in vlade ter varuha človekovih pravic pozivajo, naj ne dovolijo deportacije Afganistanca, ki je že od leta 2015 v Sloveniji in si je tukaj ustvaril družino. Afganistanski pribežnik Noor je prišel v Novo mesto pred tremi leti. Vsi navijajmo za Noor-a !!!

 • Janez Mayer

  Oj, squaw…si v našem vesolju…
  https://www.youtube.com/watch?v=qmKrcOB7udA
  Ne vem, če sem ti že povedal, ljubitelj solo kitare kot ti, ampak po koncertu Neil Younga sem rekel, vau, to je pa že tu mač…

 • Janez Mayer

  Tumpeku ni nerodno, da je bil poražen na vsej črti, kar se tiče debate.
  Plačan je za to, da sem lepi kopipejste iz maladine in to dela.
  Če dobro premislite, dejstvo, da je plačan za svoje prispevke, spodbuja lokalno gospodarstvo, kar pa je tudi nekaj vredno, no.

 • hribovc

  a član politične stranke mora imet’ SLO državljanstvo?? v LMŠ jim zmanjkuje kadra, tko da…

  • šmentanamuha

   Saj res, lahko pa se potegujeta za mesto ministra v SLO iz kvote SD.

 • šmentanamuha

  Sam sterat nazaj, pridruži pa se jima lahko še naša Informacijska poobleščenka Prelesnik, da bo bolj veselo.

 • šmentanamuha

  Ampak vztrajna pa sta …

  • Drazen Kovac

   Tolko časa dokler se spet kakšen policaj ne spotakne

 • R7
  • Janez Mayer

   Predvidevam (ne klikam leftarskih povezav), da sta zamorska tovariša astronavta, ki sta se ravno vrnila iz vesolja in jima ni jasno, da sta se znašla med sovražno nastrojenimi rednek dolinčeki.
   Tejkmitujorkeptn, je reku, ta lev zamorc.
   R7 iz bizi, je reku ta beu.
   Tejk me tu anadar leftist, nou meder hu, je reku tadrug taleu (ja, tačrni nimajo desnih, jebat ga, tko je, no) tačrn.
   Po vas so pol pou ure iskel eno, k je pisala z levo, pa so se zmenil. Sta hotla sam frišne gate pa azil sta vpila….
   btw, R7 ma pojnt, itak, k zmeri, no.

   • R7

    Np, nista astronavta, študenta sta.
    Se zgodi, pač nista ‘prave’ barve

    • Janez Mayer

     Ja, tudi jaz nisem prave barve oz vere, če grem tam dol v njihove dežele.
     Pa se tam lokalci bolj malo zgražajo nad tem, če me ne sprejmejo v njihov državni tenis team.
     Še ne poznajo R7 in njegove levičarske logike, rajtam, no.

     btw, se boš mogoče nekega dne zamislil nad tem, kaj pomeni, če tujcem ponujaš rit v uporabo? Ali ne, no?

     • R7

      Ne vem kaj bluziš, kakšno sprejemanje v državni tenis team ??
      Študenta iz Nigerije, sta v namiznem tenisu predstavljala Zvezno tehnološko univerzo iz Owerre, no.
      Organi pregona pa, ker sta temna, no saj vemo kaj.. izgon in vse kar je bilo povezano s tem.
      Še šport ni več to kar je včasih…

      Če pride na HR svetovni rekorder v šprintu ga bodo izgnali v Bosno med ilegalne migrante
      : ))

     • Janez Mayer

      Ja, jebat ga. Taki časi so. Jaz sem se tudi včasih zgražal nad pogoji, v katerih so morali moliti muslimani v športnih dvoranah. Časi pa se spreminjajo in z njimi naše percepcije, tudi zamorskih tenisačve, jebat ga, jaz nisem kriv, no.

     • Janez Mayer

      Ja ni. Ni šport, kar je bil včasih. Pa če bi rad nabil krivdo meni, belemu tipu, niti ne poskušaj, jaz s tem, da zamorci razstreljujejo belce po Evropi nimam nič, čeprav so nekaj sto let nazaj belci ropali po Afriki. Moram jaz zdaj to prenašat in moji otroci? Ali pa tvoji, ki jih očitno nimaš, ker bi drugače mislil…drugače, no.

  • Steiermark

   Telebana, ki sta “govorila” neko džungelsko “angleščino” sta se pritoževala, da hrvaški policisti ne znajo angleščine. Kakšna korajža, kozlaa sta angleščino, kot da bi se jo “naučila” od bratušce…… Kako je mogoče, da neki telebani, ki se izdajajo za civilizirane, pa to niso, da govorijo, da so legalno v Evropi, zaradi nastopa na tekmovanu, se gibjejo prosto po Hrvaški, s sabo pa nimata dokumentov, ki bi jima v vsakem trenutku omogočili idenifikacijo in prosto gibanje?

 • šmentanamuha

  Matr sta jokala zdajle po TV. Kak so ju odpeljali v gozd in ju brcali hrvaški policaji in vse tako kot smo brali v scenariju za migrante, ki so jih dobili na pot. Lažnivca, ampak … za njima spet stojijo nevladniki in še malo, pa bosta postala naša rezidenta ali pa morda hrvaška. Matr folk, policaj je bil čist usran, ko je moral odgovarjati na vprašanja.

  • Janez Mayer

   Grozn, polcaji so brcal uradna predstavnika Nigerije v namiznem tenisu. Grozn, kam smo pršli, no.

 • Janez Mayer

  Mislim da imamo s tema modelom velike možnosti, da dobimo Dejvis kap. A sta naša al nista, de?

  • rubec

   Trenerja že imamo. Forumska katrca z dodanimi šestimi valji. Katrca je imela enga, kajne?

 • Steiermark

  Vse “kinte kunte” bi rade, postale “prostovoljni izkoriščanci” Evropejcev, ker jih ZDA nočejo več – imajo že preveč lastnih, ki so jim jih izvozili – prodali, njihovi rojaki!

 • Andrej

  Študenta študirata razliko med tenisom in namiznim tenisom. Skoraj sta že hotela prijaviti doktorat na to temo, ko so jima za=bani Evropejci razblinili svetlo prihodnost. Smo pa res nesramni.

 • tramal

  Mialim da bi Hrvati morali začeti postavljati vislice ,namesto veternih elektrarn.

 • Garbage man

  Igrat na tri dobljene sete, če ne zmaga v živalski vrt, vaterpolo s krokodili do 10