fbpx

Nizozemska policija se še vedno spreneveda, da je v napadu z nožem na tri najstnike v Haagu, šlo za teroristični napad!

Foto: epa

Terorističnemu napadu v Londonu je sledil teroristični napad v nizozemskem Haagu. Nizozemski policisti pa se za razliko od britanskih policistov sprenevedajo, da je v napadu z nožem, v katerem so bili v petek zvečer v največji mestni trgovski četrti Haaga ranjeni trije najstniki, šlo za teroristično dejanje. Ti še namreč niso uspeli potrditi napadalčeve povezave s terorizmom. 

“Vse tri žrtve zbadanja v četrti Grote Marktstraat  so bile mladoletne. Smo v stiku z njihovimi družinami,” je preko Twitterja sporočila haaška policija, ne da bi pri tem podrobno pojasnila tragično dogajanje.

Sodeč po nedavnih izjavah nizozemska policija še vedno išče napadalca, ki ga opisujejo kot moškega v štiridesetih letih z severnoafriškim ali bližnjevzhodnim poreklom. Prav tako niso bili podani podatki o motivu osumljenca, poroča RT. Nizozemska nacionalna mreža NOS trdi, da “trenutno naj ne bi bilo znakov terorističnega motiva”, pri čemer se ta sklicuje na lastne vire.

Foto: STA

Napadu sledili prizori panike
Izjave prič in posnetki iz trgovskega okrožja Haaga razkrivajo prizore panike, ko so ljudje bežali po ulici. Več posnetkov je posnela 16-letna Emma Evers, ki menda ni povezana s poškodovanimi mladoletniki. “Posnela sem ta video, ko sem ugotovila, da se nekaj dogaja, začela sem teči in sem se znašla v paniki, saj nisem mogla najti svoje mame,” je Emma zapisala pod svojim video posnetkom in dodala, da sta se naposled le našli in zbežali na varno.

Do kaosa v starem evropskem mestu je prišlo nekaj ur po tem, ko so iz Londona poročali o terorističnem napadu, v katerem sta življenje izgubili dve osebi. Izkazalo se je, da je bil moški pred tem v zaporu zaradi izvršitve kaznivih dejanj povezanih s terorizmom. Poraja se vprašanje, kakšni bodo izsledki v povezavi s teroristom, ki se je na Nizozemskem spravil nad tri najstnike.

Hana Murn