fbpx

[Video] Tako so trije civilisti ustavili 28-letnega terorista z zajetno kartoteko, ki je v Londonu do smrti zabodel dva človeka in tri ljudi ranil!

Foto: epa

Identificirali so moškega, ki je v petek na London bridgu izvedel teroristični napad. Gre za 28-letnega Usmana Khana, ki je bil v preteklosti že obsojen zaradi terorističnih kaznivih dejanj. Po poročanju tujih tiskovnih agencij je napadalec do smrti zabodel dva človeka, žensko in moškega, pri tem pa je poškodoval še tri ljudi. Na dan pa je prišel tudi posnetek, kako so trije civilisti po terorističnemu napadu ustavili islamista.

Vodja britanske protiteroristične policije Neil Basu je izdal, da je radikalni islamist oblastem znan vse od leta 2012, saj je bil tedaj obsojen zaradi terorističnih dejanj. Glede na to, da so Khana so iz zapora spustili decembra lani, je na preiskovalcih, da ugotovijo, kako to, da je do morilskega napada sploh prišlo.

Times poroča, da naj bi Khana, ki ga je policija ustrelila na mestu napada, iz zapora spustili po tem, ko se je ta strinjal z nošenjem elektronske naprave. Policija napad obravnava kot teroristično dejanje. V luči preiskave poteka preiskava na območju Staffordshira, kjer je prebival napadalec.

Foto: epa

Foto: epa

Drugih osumljencev ne iščejo
Basu po poročanju STA povedal, da v povezavi z napadom ne iščejo nobenega drugega osumljenca. Še nekaj časa pa bo mogoče na območju napada videti policijske zapore. Pri tem je pozval javnost, da naj se območju izogibajo. Sodeč po zapisu londonskega župana Sadiqa Khana, bo mogoče tekom vikenda na londonskih ulicah videti okrepljene policijske patrulje.

Foto: epa

Območje znamenitega londonskega mostu je bilo v petek po dveh letih vnovič prizorišče terorističnega napada. Okrog 14. ure po lokalnem času je napadalec napadel mimoidoče v središču prestolnice. Po prerivanju ga je ustrelila policija, da ne bi prišlo do še večjega števila žrtev.

Posnetek prijetja terorista:

Hana Murn