fbpx

Noro: Poglejte, na katero ljubko živalco se je pričela spravljati švedska “mladina”!

Foto: Voice of Europe

Švedska mladina in otroci so si našli nov “hobi”, za zabavo so namreč pričeli zbadati ježe ter jih brcati kot nogometne žoge. Medtem ko ena izmed aktivistk meni, da bi se dalo otroke izobraziti z obiski šol, pa mnogi na družbenih omrežjih poudarjajo, da gre za nov pojav na Švedskem.

Mladi in otroci na območjih v okolici kraja Nässjö na Švedskem so si našli nov hobi. Lokalni mediji namreč poročajo, da so pričeli ježe brcati kot nogometne žoge, več prijav zaradi mučenja živali pa je to poletje zabeležila tudi lokalna organizacija Animal Friends. Preventivno so po poročanju spletnega portala Voice of Europe ježe že skušali premakniti na druge lokacije. “To so posebna območja, kjer mladi in otroci za igro s palicami dražijo ježe, jih zbadajo in brcajo kot nogometne žoge,” je za medije povedala Annica Sjöberg iz omenjene organizacije in dodala, da se je situacija letos močno poslabšala.

Jež (Foto: Facebook)

Na družbenih omrežjih uporabniki poudarjajo, da do tega pojava na Švedskem prihaja prvič
Omenjena aktivistka verjame, da do takšne krutosti do živali prihaja zaradi ignorance, in meni, da bi se situacija lahko rešila z obiski šol, kjer bi otrokom pojasnili, na kakšen način so divje živali zaščitene z zakonodajo in kako naj se do njih vedejo. Na družbenih omrežjih se številni zgražajo nad pojavom, mnogi pa poudarjajo, da gre za nov pojav, ki se prej v državi ni dogajal in sovpada s porastom števila migrantov.

Rok Krajnc