Noro: Poglejte, na katero ljubko živalco se je pričela spravljati švedska “mladina”!

Foto: Voice of Europe

Švedska mladina in otroci so si našli nov “hobi”, za zabavo so namreč pričeli zbadati ježe ter jih brcati kot nogometne žoge. Medtem ko ena izmed aktivistk meni, da bi se dalo otroke izobraziti z obiski šol, pa mnogi na družbenih omrežjih poudarjajo, da gre za nov pojav na Švedskem.

Mladi in otroci na območjih v okolici kraja Nässjö na Švedskem so si našli nov hobi. Lokalni mediji namreč poročajo, da so pričeli ježe brcati kot nogometne žoge, več prijav zaradi mučenja živali pa je to poletje zabeležila tudi lokalna organizacija Animal Friends. Preventivno so po poročanju spletnega portala Voice of Europe ježe že skušali premakniti na druge lokacije. “To so posebna območja, kjer mladi in otroci za igro s palicami dražijo ježe, jih zbadajo in brcajo kot nogometne žoge,” je za medije povedala Annica Sjöberg iz omenjene organizacije in dodala, da se je situacija letos močno poslabšala.

Jež (Foto: Facebook)

Na družbenih omrežjih uporabniki poudarjajo, da do tega pojava na Švedskem prihaja prvič
Omenjena aktivistka verjame, da do takšne krutosti do živali prihaja zaradi ignorance, in meni, da bi se situacija lahko rešila z obiski šol, kjer bi otrokom pojasnili, na kakšen način so divje živali zaščitene z zakonodajo in kako naj se do njih vedejo. Na družbenih omrežjih se številni zgražajo nad pojavom, mnogi pa poudarjajo, da gre za nov pojav, ki se prej v državi ni dogajal in sovpada s porastom števila migrantov.

Rok Krajnc

 • xtc

  Zelo narobe z to mulšno jje treba ravnati enako,jo dobro zbrcati in z palico in nato pobarati,če jim je všeč.
  Ko bodo jokali in jamrali,jim je treba povedati ,da se tako počuti jež.
  Zagotovo bo pri večini zleglo razen onih ,ki sodijo na psihiatrijo ali arest.

  • Steiermark

   Tja jih pa soddi, vsaj 99 %

 • mona lisa

  Nobe. N normalen otrok tega ne bi počel. Danes z ježem jutri z ljudmi. Za take ni milosti. Jutri bodo ti otroci morilci.

  • Steiermark

   So že danes, le da se šele urijo….

 • mona lisa

  Sicer pa Tina sliki niso otroci pak migrantska golazen.

  • Steiermark

   Vsi ki se tako vedejo, so pač elementi, katerim ni mesta v normalni in človeški družbi!

 • macon

  Sodrgasta država tretjega sveta nastaja pred našimi očmi, Švedske kmalu ne bo več, čez deset let bo nepovratno zavožena in povsem nerazpoznavna.

 • Steiermark

  Glede na dejstvo, da pač podivjane zveri ne razumejo humanosti, kajšele ljubezni do vsega kar jih obdaja, ter da so navaeni in vzgojeni tako, da morajo vsakomur in vsemu, kar jim prekriža pot, zadati najhujše udarce in jih zbadati, bi bilo potrebno takšne “živali” proglasiti za živali, s katerimi je dovoljeno ravnati tako, kot oni to počnejo z ježki in drugimi nič hudega slutečimi živalmi!

 • Olga101

  Od ježa do človeka ni daleč! Kaj lahko pričakujemo od pripadnikov nasilne ideologije?
  Spomnimo se žrtev komunističnih zločincev! Od dojenčkov, nosečnic, do starcev, kristjanov, Romov…. Večina še danes nima groba, tudi zverinsko pomorjeni Romi, ki jih županković iz Ljubljane NE DOVOLI POKOPATI NA ŽALAH!???
  KJE STA POLICIJA IN SODSTVO?!! SE STRINJATA Z GENOCIDOM IN NORČEVANJEM IZ ŽRTEV GENOCIDA?! Kje sta predsednik države in predsednik vlade? Kje je varuh človekovih pravic?