Bo Volvo zaradi kriminala preselil sedež s Švedske?!

Foto: twitter

Glavni izvršni direktor Volva Samuelsson je v nedavnem intervjuju izrazil skrb zaradi varnosti v Göteborgu, kjer ima družba sedež, in ni izključil možnosti za selitev sedeža v tujino, če se situacija v prihodnosti ne bo izboljšala. Podjetje zaradi tamkajšnjih visokih stopenj kriminala namreč izgublja privlačnost med tujimi strokovnjaki, inženirji in vodilnimi menedžerji.

Glavni izvršni direktor švedske družbe Volvo Hakan Samuelsson je v intervjuju za časopis Svenska Dagbladet obžaloval dejstvo, da družba ni več tako privlačna za tuje strokovnjake, inženirje in vodilne menedžerje. Ti se, deloma tudi zaradi visokih stopenj kriminala, v mnogih primerih niso pripravljeni preseliti v Göteborg, kjer ima družba svoj sedež. Med drugimi težavami, zaradi katerih družba težje privlači ustrezne kadre, je tudi pomanjkanje cenovno dostopnih stanovanj in kakovostnih šol v mestu.

Samuelsson ne izključuje možnosti selitve sedeža družbe
Po Samuelssonovih besedah bi družba lahko preselila svoj sedež, celo izven Švedske, v primeru, če se situacija ne bo izboljšala. Volvo naj o tem še ne bi razmišljal, a te možnosti v prihodnosti ne morejo izključiti. Tudi švedski premier Stefan Löfven je pokazal razumevanje do težav, s katerimi se sooča Volvo, in dejal, da bodo, če je to potrebno, zgradili več domov, izboljšali izobraževalni sistem in okrepili boj proti kriminalu.

Foto: epa

V Göteborgu že več kot leto deli mesta prenevarni za vstop
Kot poroča RT, je bilo drugo največje švedsko mesto v zadnjem času pogosto na naslovnicah zaradi kriminala. Avgusta lani so stopnje kriminala močno porasle, mesto je bilo priča množičnim izgredom, v katerih je bilo uničenih več deset avtomobilov, požganih pa je bilo tudi več stavb. Že leto prej so bili posamezni deli mesta razglašeni kot neprimerni za vstop oziroma za t. i. “no-go” območja zaradi visokih stopenj kriminala in revščine, kar se pogosto odraža tudi v islamskem ekstremizmu.

Rok Krajnc

 • Darko

  Švedska, to vsi vemo..nič novega!

 • xtc

  Hja,kolikor je že nekaj časa čuti naj bi Volvo na zahtevo Kitajcev moral zapustiti Švedsko,sedež in proizvodnjo prenesti drugam.
  Najbolj verjetna lokacija naj bi bila Poljska .
  Nauk zgodbe je ta multi kulti družba je razsulo in gospodarski zaton,ko pridejo zadeve dovolj daleč se firme preprosto preselijo v varno okolje in te stvari kmalu čakajo Nemce,Franceke in seveda zblojene leve Švedske butle,ki bi morali sociasliste sterat v Arabijo z njih prijatli vred.

 • McBobo

  Kot sem že večkrat napisal; vzhod bo postal zahod in obratno. Tovarne iz zahoda bodo svojo proizvodnjo preselile v države, kjer je nizka stopnja muslimanizacije ali je sploh ni.

 • xtc

  Hm?
  Kje so časi 264,244,760 in 780?

 • Van Der Waals

  komunisti in islamisti največji zvazniki!!! pederski zavezniki!!

 • abc

  Že od leta 2010 so lastniki Volva Kitajci. Bodo tarumeni povedali kam se bo sedež selil.

 • Estrim Rolls

  ne razumem zakaj se kdo tukaj obremenjuje z imigranti? oni ne mislijo tukaj ostati. tisti ki pa bodo, sem pa prepričan da se bodo 100X hitreje asimilirali kot pa kaki romi ali pa šiptarji. kolikor sem jaz imel izkušnje s temi “indijanci”, so več ali manj vsi družabni. radi se pogovarjajo in niso zaprti sami vase. bolj me skrbi za cigane in šiptarje. cigani so tukaj že 600-800 let in se niso niti četrt asimilirali. samo množijo se in nič ne prispevajo k temu da bi bili kot družba uspešnejši. nobene koristi od njih, sama škoda …

  • hle

   Asimilacija je uspešna samo v primeru ko morajo prišleki živeti po vseh normah ki veljajo za staroselce takoj ko se prišlekom začne dajat potuho se sistem sigurno podre in to je tista katastrofa ki se je zgodila skoraj že celi Evropi

   • Estrim Rolls

    rome ne moreš šteti k prišlekom, in glih njih je vedno več pri nas. hočem samo povedati, da tistih par imigrantov ne bo problem asimilirati. veči problem vidim v romih. kar se pa evrope tiče. angleži, francozi, nemci in italjani so čez zgodovino in do danes dosti sranja naredili. tako da za njih me ne zanima. naj rešujejo svoje probleme kakor želijo

 • Van Der Waals

  ŠVEDI DRUGORAZREDNI DRŽAVLJANI!!! MUSLIMANI IN ČRNUHI SO PRVI ZA LEVIČARJE!

 • Olga101

  Avtor v sicer korektnem članku meša vzrok in posledico. Pravi:

  “zaradi visokih stopenj kriminala in revščine, kar se pogosto odraža tudi v islamskem ekstremizmu… Torej misli, da povečan kriminal rodi islamski ekstremizem! Obratno:

  Islamski ekstremizem ustvarja povečan kriminal!

  • Slovenec

   Tako je.

 • Clemen J.

  Selijo se baje ker Kader z znanjem noče priti delat zaradi kriminala. Čakaj tukaj nekaj ne stima, nam so obljubljal da so migrantje vsi visoko solani inženirji , doktorji in podobno. Po moje je premajhna plača za njih pa nočejo delat.

 • slosin

  spet napačen pristop do kriminala…Po tej logiki je samo vprašanje časa, kdaj se bodo začeli Švedi izseljevati….Ni jim jasno, da je potrebno odpraviti vzroke….nagnat kameltrajbarje…

  • McBobo

   Najprej je treba nagnal lezbaško in ostalo lgbtq vlado. Potem pa redom sledom vse škodljivce.

 • Andrej

  Odlična priložnost, da se preselijo tja, od koder izvirajo ti visoki strokovnjaki. V Afganistan, recimo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!