fbpx

[Norost z Otoka] 40 srednjih šol prepovedalo dekletom nositi krila, da bi v njihove šole pritegnili dijake transseksualce!

Foto: Istock

Okoli 40 srednjih šol v Angliji se je odločilo in prepovedalo dekletom nositi uniforme, kot so jih do sedaj poznali – krila, le mesec kasneje pa so v šoli v Oxfordshiru priporočili fantom, naj jih začnejo nositi, da se bodo lažje spopadali z visokimi temperaturami. Nekatere šole so se začele odločati za spolno nevtralne uniforme, da bi vključili tudi transseksualne dijake, nekatere pa se odločajo za prepovedi kratkih kril. 

Ravnatelj Tony Smith iz šole v Oxfordshiru je v septembru dejal: “Imamo majhno število transseksualcev, a število narašča, zato so enake uniforme zanje zelo pomembne.” Nekateri so se na prepoved pritožili, saj popolna prepoved kril zaradi spolno nevtralnih uniform ni rešitev za naraščajoče število transseksualcev, in menijo, da bi dijaki morali imeti možnost izbire.

Znana feministka, avtorica in nekdanja svetovalka Billa Clintona, Naomi Wolf je dejala, da je pravilo “hlače za vse” neumnost, razen če ponudiš tudi “krila za vse”. “Verjamem, da če bi imeli vsi možnost izbire – ali hlače ali krilo, bi lahko vsak izbral tisto, v čemer se dobro počuti.”

Na nekaterih šolah pa je že prišlo tako daleč, na primer v šoli Woodhey High School v Buryju, da so krila označili za “nečastna in sramotna”. Medtem pa se nekatere šole borijo, da bi ostale uniforme takšne, kot so. To so namreč storili v srednji šoli Philips High School, kjer so v ta namen zbirali podpise. Tudi dijakinje so dejale, da se bolje počutijo v krilih in naj jih ne silijo drugače, poroča RT. V Angliji namreč narašča popularnost sprejemanja spolno nevtralnih uniform, a mnogi se ne strinjajo in pravijo, da če prepovedo krila, ne pustijo dekletom biti dekleta.

https://twitter.com/PopcornDonuts/status/1014038902133444608

Ali kmalu ne bomo več poznali strukture družine kot doslej? (Foto: Istock)

A. G.