Norveška beleži najnižjo stopnjo rodnosti od leta 1985 – a število prebivalcev zaradi migrantov vseeno raste

Foto: epa

Vse manj rojstev in več smrti je povzročilo najnižjo stopnjo rodnosti v 33 letih, ki je bila na Norveškem registrirana za obdobje prvih treh mesecih leta 2018. Vseeno pa število prebivalcev raste, zahvaljujoč migrantom. Takšna je napoved za vse države v Evropi, če bomo, namesto da bi podpirali in oblikovali družinsko politiko, ki bi vzpodbudila več rojstev domačih državljanov, uvažali migrante, ki imajo drugačno kulturo, ki ne šteje enega otroka na družino, ampak bistveno več.

Neto migracija na Norveško v prvem četrtletju letošnjega leta je znašala 5.500, vendar je bila po podatkih Statističnega urada Norveške (SSB) neto sprememba prebivalstva zaradi rojstev in umrlih le 1.700. To se lahko primerja z neto migracijo 2.400 leta 2017 in 3.500 leta 2016.

Podatek o neto migraciji je bil rezultat skupnega števila prihodov 13.300 migrantov v državo minus 7.800 emigrantov, kar znese 5.500, to je za 1.000 manj kot v enakem obdobju leta 2017. Skoraj tretjino vseh neto migracij sestavljajo Sirci, to je 1.600 ljudi, ki prihajajo iz vojne države. Okoli 400 ljudi je prišlo iz Poljske in Litve, medtem ko sta Eritreja in Indija prispevali 300 in 200 ljudi.

Foto: epa

Celotno prebivalstvo Norveške je ob koncu prvega četrtletja leta 2018 štelo 5.302.778 ljudi, kar je za 7.159 več kot v začetku leta. Akershus je z rastjo 1.910 postalo okrožje v državi z največjim povečanjem prebivalstva. To je predvsem posledica preseljevanja na različna območja na Norveškem, poroča The Local. Oslu pa je populacija zrasla za 1.267, ampak v primerjavi z Akershusom je to posledica razmeroma visokega števila rojstev, pri čemer je le-to naraslo za 1.142.

A. G.

 • janez.pokoncni

  Par let so nas (vas) hujskali proti našim 1000 letnim sodržavljanom, Hrvatom.
  Tokrat tonemo skupaj v drek s tem, da smo mi, v 10x slabšem položaju.

  Tole se RES SPLAČA pogledati! Poglejte in se začnite počasi pripravljati. Tega več nihče ne ustavi. Poraz kaviar socialistov bi sicer precej zadevo ublažil, v roku parih let bi morda uspeli ščistiti Slovenijo AMPAK realnost je takšna, da bo kaviar levica na volitvah verjetno dobila celo ustavno večino. V tem primeru nam vsem skupaj ostane le še gola borba za življenje.

  Uživajte : https://youtu.be/OzUA8tAlV0E

  • stajerc5

   Oooooo mater, pa kaj so nori!!! Vsak, ki je vsaj malo Slovenca, si mora to pogledati in poslati vsem, ki jih pozna!!! Jaaaoooo, groza, ziva groza, prokleta Vlada z Cmero na zacetku in vsemi rdecimi prasci na koncu.
   Slovenci, nujno si morate ogledati ta prispevek, nujno!!! Se enkrat:
   https://www.youtube.com/watch?v=OzUA8tAlV0E&feature=youtu.be
   .
   Janez, hvala za link!

  • totex39

   Razpošiljanje iz moje strani se že začenja.

  • Matt von Glanz

   hvala

 • skorpijon93

  a norveška bo muslimanska država ???

  • Zgornji

   Ja, kmalu , če bo šlo takole naprej …

 • garfi

  tako bo tudi pri nas, če bodo leviČĆarji še naprej vladali z načrtno protislovensko politiko
  SLOVENCI BOMO MANJŠINA V LASTNI DRŽAVI
  levi fašist kordiš-l pravi, da nimamo demografskega problema ob rodnosti 1,5 namesto minimalnih 2,1 otroka na družino
  tako levi fašisti MeseČĆnika-l kot radikalna židan-sd ne mislijo nič narediti za rodnost, torej tudi za mlade družine nič
  UPRIMO SE JIM 3. JUNIJA !!!
  REŠITVE PONUJAJO SlovenskeDomoljubneStranke, SDS že 25 let !!!

 • Janez Kranjski

  Spodbujati in subvencionirati slovenske družine !

 • Zgornji

  Ups , … Auva , … Jooooj, Tooo jih bo še Zabolelo, ko bodo ti migrantiči začeli svoje Uničevalske Pohode Zares ,,, !!! ! !!!

 • Filip Hubat

  Koliko novorojenim “norvežanom” je ime Mohamed, Ahmed in podobno?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!