fbpx

Norveška ministrica se je želela počutiti kot migrant, a dosegla le to, da se ji je cel svet smejal

Foto: Facebook/Sylvi Listhaug

Norveška ministrica za migracije se je odločila za skok v Sredozemsko morje, da bi “lahko bolje razumela trpljenje migrantov”, ki po morski poti  želijo doseči Evropo. A za razliko od njih je ona na sebi nosila visoko kakovostno obleko za v vodo, o kateri lahko migranti le sanjajo. Vse, kar je ministrica s svojim podvigom dosegla, pa je bil posmeh.

“Ne morete biti v isti situaciji kot oni, a lahko poskušate na stvari gledati z njihove perspektive,” je dejala norveška ministrica za migracije Sylvi Listhaug, nato pa skočila v morje blizu grškega otoka Lezbos.

Glede na to, da imajo migranti, če se znajdejo v vodi, na sebi le nekaj oblačil, nimajo rešilnih jopičev, pa je bil velik spodrsljaj ministrice ravno v tem, da je v vodo skočila v prav posebni obleki.

Zgražanje na spletu
Posledično je njen podvig v javnosti doživel zgražanje, družabna omrežja pa so preplavili številni komentarji, ki so njeno potezo večinoma označevali kot nepremišljeno.

“Kaj če bi v stanovanju odprli okno in tako preverili, kako je biti brezdomec?” in “Naslednji teden bo Sylvi Listhaug preizkusila, kako je biti slep in bo zaprla oči,” sta le dve izjavi na družabnem omrežju Twitter, ki govorita, da so se norčevali iz nje.

Nekateri so ministrico sicer vzeli v bran in zapisali, da je morda malo raztresena.

Ministrica: Šlo je za poklon reševalcem
Tudi sama ni ostala tiho in na napade odgovorila z besedami, da se je s tem dejanjem želela pokloniti reševalcem z norveške ladje, ki pomagajo migrantom na morju. “Pogovarjala sem se s posadko in povedali so mi grozne stvari. Oni so heroji, ki so do zdaj rešili več kot tri tisoč ljudi,” je poudarila in dodala, da so jo vprašali, če bi želela preizkusiti, kako poteka reševalna akcija. “Seveda sem pristala. Bilo bi brezobzirno, če ne bi,” je prepričana.

B. O.