fbpx

Norveška: Otroške neveste živijo v azilnih domovih s svojimi odraslimi muslimanskimi možmi

Foto: Youtube

Otroške neveste se na Norveškem kljub prepovedi tolerirajo. V azilnih centrih nekatera dekleta živijo s starejšimi možmi, s čimer so se sprožili napadi za zaščito deklet v državah, ki prepovedujejo poroko z otroki.

Organi so v nekaterih primerih pustili dekleta, da ostanejo s svojimi partnerji, saj menijo, da je to zanje manj travmatično kot prisilna ločitev po begu iz vojn v državah, kot sta Afganistan ali Sirija.

Od 31.000 prosilcev za azil, ki so na Norveško prispeli v preteklem letu, je bilo približno 10 od teh mlajših od 16 let (kar je najnižja starost za zakonsko zvezo), ki so bile že poročene, štiri od teh pa so že imele svoje otroke, je dejal norveški direktor za priseljevanje (UDI).

Foto: iStock

Nekaj teh deklet je živelo v azilnih centrih za odrasle, nekatere v svojih sobah, nekatere pa kar s svojimi partnerji, pišejo v Jihad Watchu.

In zakaj se to dogaja kljub temu, da so v Evropi otroške poroke prepoznane kot kršenje otrokovih pravic? Ker oblasti nimajo hrbtenice, da bi se zavzele za svoja načela in dovoljujejo migrantom, da oblikujejo pravila po svoje. Kot pa je znano, v islamu spodnja meja starosti, ki bi omejevala poroko deklic z odraslimi moškimi, ne obstaja.

A.G.