Norveška vlada islamistom dala 100 tisoč evrov, da bodo zgodovinsko cerkev preoblikovali v mošejo?!

Foto: iStock

Iz Norveške prihaja novica o tem, da se je vodja norveške krščanske demokratske stranke Kjell Ingolf Ropstad odločil, da radikalni islamski skupnosti nameni sredstva v višini okrog 100 tisoč evrov, da bo lahko ta 100-letno cerkev preoblikovala v mošejo. 

Denar bo tako šel v roke Islamskemu kulturnemu centru – organizaciji, ki ima več islamskih šol v svojih mošejah v Drammenu, Oslu in Mjøndalenu. Tam lahko muslimanski otroci celo prenočijo, poroča Aftenposten.

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Velja za radodarnega
Ni prvič, da je Ropstad islamski skupini dodelil velike vsote denarja. V preteklosti je namreč Islamski kulturni center, ki ima skupno kar 3775 registriranih članov, prejel skoraj 70 tisoč evrov za preoblikovanje nekdanje baptistične cerkve v Stavangerju v mošejo. Prav tako jim je izročil še dodatnih 20 tisoč evrov, da so molitveno hišo “Pot” v Skienu spremenili v mošejo. V okviru iste oblike donacije se je muslimanskemu centru Søndre Nordstrand dodelilo skoraj 30 tisoč evrov, poroča Voice of Europe.

Hana Murn

 • šmentanamuha

  To je nekako v skladu z vikingško tradicijo. nekoč so kipce svojih bogov vrgli v slap in jih zamenjali s krščanskimi svetniki in Bogom, tisoč let kasneje pa so jih zavrgli in prevzemajo Alaha in muslimansko vero.

 • xtc

  Še en izdajalec Evrope.

 • McBobo

  Čisti samomor in umor avtohtonega naroda.

 • Kosarkar Bavći

  Ko že plačujejo davke je pošteno, da država plačuje prav tako prispevke muslimanskim duhovnikom.
  V Avstriji imajo v zasebnih šolah katoliki ter muslimani veronauk.

 • Felikss_AH

  Nordijcem se je Odin povsem odpovedal… zato nič čudnega da tam “intelektualno” uspeva toplogredno mongoloidna Greta Tunenberg… institucija Nobelovih Nagrad je postala patetičen cirkus… prava škoda je da se Breivik ni takrat bolj posvetil onem sluzavcu Stoltenbergu. In Dolfe je imel te mamlaze za model Arijske Rase… kakšna ironija. Pregreta Greta… njena Svenska… pa Norveška… tudi Finska… pri njih prihaja do pregrevanja Levuharskih “telektov”… ne pa podnebja.

 • Maja

  saj so odrasli, oni ze vedo kaj je dobro za njih…odstevam , kdaj bodo prepovedali Miklavza in Bozicka, da se ne bodo muslimani slabo pocutili v novi domovini.

 • Common Sense

  Ce je to res, se tudi Norvezani pridruzujejo bratom Svedom v neskoncni neumnosti.

 • Andrej

  Oni to gledajo pragmatično. Kristjanov nimajo več, zato sledijo tistim, ki imajo denar. Judež je Kristusa prodal za 30 srebrnikov, ta tip je pa boljši ekonomist. Takrat se je vse skupaj končalo na križu, zdaj bo pa enako. No, ne čisto enako, ker gre tukaj za bistveno večji denar. Iz njega bodo lahko naredili mnooogo križev.

 • marcel2m

  Ne povejo pa, koliko se je njemu prilepilo za prste. Hmmm, krščanska demokratska stranka – najbolje, da se preimenujejo v islamsko. Še bolje v islamistično.