fbpx

Nov primer posilstva – 34-letni migrant na Švedskem v parku zlorabil mladoletno deklico

Slika je simbolična (vir: iStock)

V petek popoldne v parku v švedskem mestu Växjö je 34-letni migrant posilil mladoletno deklico. Policija zaradi mladosti punčke zločin obravnava kot posilstvo otroka.

34-letni migrant je v petek popoldne posilil deklico, mlajšo od 15 let. Točna starost ni znana zaradi zaščite podatkov. Informacijo, da je žrtev mlajša od 15 let, je bilo razbrati iz dejstva, da policija po poročanju Voice of Europe zločin obravnava kot posilstvo otroka.

Še isti večer je policija aretirala osumljenega migranta. “Eden drugega nista poznala. Ni razloga, da bi verjeli v kakršno koli povezavo,” je povedal švedski tožilec Jonny Philipsson, ki vodi preiskavo. 34-letni migrant je na zaslišanju zanikal obtožbe.

Grozljiva statistika
Švedska se te dni sooča z realnostjo epidemije migrantskih posiljevanj. Statistični podatki, ki so jih objavili ta teden, razkrivajo, da so za kar 88 odstotkov vseh posilstev v državi krivi migranti.

Trije migranti, ki so v letu 2017 na spletu v živo predvajali skupinsko posiljevanje Švedinje. (Vir: Twitter)

Preiskava iz lanskega leta je razkrila, da migranti, ki prihajajo na Švedsko iz večinsko muslimanski držav, zagrešijo kar 84 odstotkov “izredno nasilnih” posilstev v državi. Švedska ministrica za socialne zadeve Annika Strandhäll je pred časom izjavila, da migranti potrebujejo spolno izobraževanje, saj imajo “popolnoma drugačne norme.”

Ivan Šokić