fbpx

Nov prodajni hit v Iraku: Čevlji, ki imajo na podplatu križ, da lahko teptajo in hodijo po njem!

Sporni čevelj s proti krščansko tematiko. (Foto: Twitter)

Sporni čevelj s proti krščansko tematiko. (Foto: Twitter)

Muslimanske oblasti v kurdskem delu Iraka imajo med svojimi verniki novi prodajni hit. To so čevlji, ki imajo na podplatih križ, sveti simbol krščanstva vse to z namenom, da teptajo in hodijo po njem. Zelo zanimivo bi bilo videti, če bi muslimanska skupnost to mirno dopustila v kateri izmed evropskih držav, saj bi sledili srditi protesti. Spomin na njihove proteste in grožnje s smrtjo zaradi karikatur preroka Mohameda so še po toliko letih še vedno sveži.

Muslimanske oblasti v kurdskem delu Iraka so dopustile novo provokacijo, saj so dovolile prodajo čevljev s protikrščansko podobo. Sporne čevlje po pričanju lokalnih asirskih virov proizvaja turško podjetje FLO v mestu Gaziantep v jugovzhodnem delu Turčije.

Asirci predstavljajo glavno krščansko skupnost v iraškem delu Kurdistana. Veliko bolj preseneča dejanje, da se to dogaja v predelu Kurdov, kateri se velikokrat v zapleteni geopolitični situaciji na Bližnjem vzhodu borijo skupaj z evropskimi državami, ki pripadajo večinsko krščanski tradiciji. S tem dejanjem so Kurdi pokazali svojo pravo naravo glede spoštovanja krščanske tradicije, poroča spletni portal Jihadwatch.

Krščanski narodi morajo mirno prinašati muslimanske integracije, medtem ko so v muslimanskih državah krščanske tradicije zatirane
Ta primer je le še ena izmed posledic globalne politike t. i. Sorosove levo-liberalne politične agende, ki bi dopustila vse pravice muslimanskim verskim obredom v Evropi. V večini evropskih držav se tudi dopušča, kar se kaže na vedno večji porast muslimanskega prebivalstva po evropskih državah. Krščanski predstavniki pa so v muslimanskih državah večinoma brez kakršnikolih pravic in popolnoma zatirani.

Luka Perš