fbpx

Nov teroristični napad? Na iranski tanker izstreljeni 2 raketi!

Iranski tanker Sabiti, ki naj bi bil tarča terorističnega napada (vir: twitter)

Iranski tanker Sabiti v Rdečem morju naj bi bil po trditvah lokalnih virov tarča terorističnega napada. Tanker naj bi zadeli dve raketi. Najprej se je domnevalo, da je bil tarča domnevnega terorističnega napada iranski tanker Sinopa in ne Sabiti.

Iranski tanker Sabiti v lasti iranske državne naftne združbe (NIOC) je zajel ogenj, ko naj bi ga po trditvah lokalnih virov v petek okoli 5. ure zjutraj zadeli dve raketi.

Iranske oblasti incident po pisanju RT obravnavajo kot teroristični napad. Po zadnjih dostopnih informacijah v napadu ni bilo smrtnih žrtev.

Iz NIOC so sporočili, da sta njihov tanker zadeli dve raketi, a ni jasno, od kje bi ti dve raketi prišli, saj se je tanker nahajal 60 morskih milj stran od obale. Požar je bil do sedaj že uspešno pogašen.

Do incidenta v Rdečem morju je prišlo manj kot mesec dni po tem, ko se je zgodil napad jemenskih Hutijev na naftne obrate v Savdski Arabiji, za katerega so savdske oblasti okrivile Iran.

Ob novici o incidentu v Rdečem morju so se po poročanju Reutersa oglasili tudi Kitajci, ki upajo, da se bodo vsi vpleteni trudili za “ohranjanje miru in stabilnosti v regiji”. Kitajska je konec koncev največji kupec iranske nafte.

Ivan Šokić