Nepotizem, korupcija in zloraba položaja: Joe Biden in njegova družina dolga leta bogatela na račun politične korupcije

Kandidat za demokratsko predsedniško nominacijo, nekdanji ameriški podpredsednik Joe Biden. (Foto: epa)

Potem ko so demokrati zaradi telefonskega pogovora, v katerem je predsednik Trump povprašal svojega ukrajinskega kolego o stanju korupcijske preiskave v ukrajinskem energetskem podjetju Burisma, v katerem je bil na enem od vodilnih položajev tudi sin nekdanjega podpredsednika Joa Bidna, odprli Pandorino skrinjico, zdaj prihajajo na dan nova razkritja o nepotizmu in uslugah okoli Bidnovega klana. Njegovi najbližji sorodniki so se namreč več desetletij okoriščali z njegovimi povezavami in skupaj z vodilnim kandidatom za demokratsko predsedniško nominacijo služili na račun ameriških davkoplačevalcev.

Nekdanji ameriški podpredsednik Joe Biden še naprej ostaja vodilni kandidat za demokratsko predsedniško nominacijo na ameriških predsedniških volitvah 2020, a ob vsej pozornosti, ki je je ponovno deležen, na dan prihajajo tudi nove informacije, kako je izrabljal svoj položaj v ameriškem senatu, da bi obogatel.

Po trditvah novinarja portala Philadelphia Inquirer Josepha N. DiStefana Bidna na njegovi politični poti že več desetletij spremlja nepotizem. V zameno za podporo določenim zakonom so za njegove kampanje darovala različna podjetja, ki so od sprejetih sprememb zakonodaje imela korist.

Nepotizem
Zaradi Bidna pa naj bi ogromna posojila, ki jih pozneje ni bilo treba odplačati, dobil tudi njegov brat. Kot poroča Breitbart, je bil Bidnov brat takrat star komaj 23 let, skupaj s poslovnim partnerjem pa je prejel več posojil iz bank v Pensilvaniji, Marylandu in Delawaru, in sicer za odprtje diskoteke sredi ničesar na poti iz Wilmingtona. Gre za posojila, ki niso bila nikoli odplačana.

Vse to je bilo mogoče, ker je Biden v tistem času sedel v raznih komisijah in odborih za nadzor bank ter pravosodja, kar so znale banke primerno nagraditi.

Korupcija
Dovolj pove tudi dejstvo, da je podjetje Bohai Harvest RST (BHR), ki ga je ustanovil Bidnov sin Hunter Biden, zgolj nekaj dni po očetovem obisku Kitajske od kitajske državne banke prejelo kar 1,5 milijarde dolarjev, s čimer so kupili tovarno v Detroitu, tovarno na Kitajskem ter največji rudnik kobalta in bakra v Afriki.

Vse to na vodilnega kandidata za demokratsko predsedniško nominacijo meče slabo luč. Ob tem pa se Biden že tako sooča z vprašanjem o starosti, njegovem zdravstvenem stanju ter dejstvu, da tudi v javnosti deluje vse bolj dementen. Ob vsem naštetem pa nismo niti omenili njegove navade grabljenja in božanja deklic in žensk.

Zloraba položaja
Zdi se, da so demokrati z napadom na Trumpa v zvezi s telefonskim pogovorom, v katerem se je ameriški predsednik pri ukrajinskem kolegu Volodimirju Zelenskem pozanimal o stanju korupcijske preiskave v zvezi z energetskim velikanom Burisma, v katerega nadzornem odboru je sedel tudi Bidnov sin Hunter, odprli Pandorino skrinjico.

Mislili so, da bodo uničili Trumpa, dogaja pa se ravno nasprotno.

Ivan Šokić

 • šmentanamuha

  LGBT pedofili si domišljajo, da lahko obrnejo svet na glavo. Mal še počakte, ko bo folk skužu, kaj se v resnici dogaja, pol vam nebo več tak lepo. Tud ta bimbo Biden, se nebo več tak smejo, je Trum preveč brihten za njega.

 • freedomfighter

  Ta je pa dobra…v sistemu kjer podjetja placujejo politicne kampanje posameznikom drugega kot nepotizem sploh ni mogoce…ne mi rect da ste nekateri tako naivni da mislite da podjetja in posamezniki darujejo miljone politikom kar tako na lepe oci hahah…ce bi jaz nekomu dal miljon bi sigurno hotel nekaj v zameno to sploh ni vprasanje ampak del ameriske politike

 • Ivan Ivanovič

  Trump ima učinkovitega angela varuha, ki vse napade nanj vrne na napadalce s podvojeno mero.
  God Bless Trump!

  • šmentanamuha

   In God we trust!

 • xtc

  Demokrati propadajo,sedaj so iznovačili Bloomberga,ki pa nima velikih možnosti,sploh ,če bo nastopal kot kandidat demokratov,,pa tudi težko bo je precej manj karizmatičen kot Trump,pa še trenutne razmere gredo Trumpu na roke.

 • Olga101

  Kjer so levičarji ups demokrati, tam domujeta laž in kraja!

 • Andrej

  Ni vsak demokrat, ki se kliče za demokrata.