fbpx

Nove žrtve obračunov migrantskih tolp? V streljanju na jugu Francije umrli tudi nedolžni turisti!

Prizorišče streljanja v Ollioules (vir: twitter)

Na jugu Francije v mestecu Ollioules je prišlo do streljanja v katerem so bili trije mrtvi, še eden pa naj bi bil ranjen. Motiv streljanja in identiteta napadalca ostajata neznanka, francoski mediji pa ugibajo, da naj bi šlo za maščevanje, v navzkrižnem ognju pa so bili ujeti tudi nedolžni turisti. 

Do streljanja naj bi prišlo v nedeljo nedaleč od bencinske črpalke v Ollioulesu blizu Toulona nekaj pred osmo uro zvečer. Po prvih informacijah so kakor poroča lokalni Var Martin v streljanju umrli trije, eden pa je bil ranjen.

V streljanju je bil ubit tudi par turistov na skuterju, ki sta dopustovala v Ollioulesu. Voznik je utrpel poškodbe hrbta, medtem ko je ženska, ki je sedela za njim, prav tako umrla zaradi posledic strelnih ran. Ostali, ki so bili žrtve streljanja, naj bi po trditvah župana mesta Ollioules Roberta Beneventija, bili stari znanci policije in poznani mladi prestopniki.

Šlo naj bi za medsebojne obračune kriminalcev
Žrtve streljanja so prepeljali v vojaško bolnišnico Sainte-Anne v Toulonu. Preiskavo dogodka pa je prevzela sodna policija. Departma Var na jugu Francije se v zadnjem času sooča s povečanim številom medsebojnih obračunov med kriminalci.

Prizorišče streljanja v Ollioulesu (vir: twitter)

Marca letos so po pisanju Le Monda našli mrtvega 44 letnega Thierryja Fornasarija v Tanneronu. Pet dni kasneje je bi v Hyeresu ubil 20-letnik. Lansko leto je v septembru bil v Toulonu ubit 19-letni nekdanji nogometaš in nato še 14-letnik v La Seyne-sur-Meru.

Ivan Šokić