Novi britanski minister Ukrajini zagotovil nadaljnjo vojaško podporo

Foto: AFP

Še naprej vam bomo nudili moralno, diplomatsko in gospodarsko podporo, predvsem pa vojaško podporo, ki jo boste potrebovali, ne le letos in prihodnje leto, temveč dokler bo potrebno,” je novi britanski zunanji minister David Cameron poudaril na srečanju z ukrajinskim kolegom Volodimirjem Zelenskim.

Novi britanski zunanji minister David Cameron je danes nenapovedano obiskal Kijev. Ob srečanju z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim je Ukrajini obljubil nadaljnjo podporo Velike Britanije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ukrajinski predsednik pa je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočil, da sta se pogovarjala o dobavi orožja za ukrajinske sile, krepitvi zračne obrambe ter zaščiti civilistov in kritične infrastrukture. Ukrajinsko zunanje ministrstvo je medtem sporočilo, da se je Cameron pogovarjal o vprašanjih, povezanih z oborožitvijo, proizvodnjo orožja in varnostjo v Črnem morju, navaja STA.

Obisk Ukrajine je bila prva želja novega ministra
Cameron, ki ga je premier Rishi Sunak na položaj imenoval v ponedeljek, je v Kijevu na svojem prvem obisku kot zunanji minister Združenega kraljestva, ki je od začetka ruske invazije trdna vojaška in politična zaveznica Ukrajine. “Želel sem, da bi bil to moj prvi obisk. Občudujem moč in odločnost ukrajinskega ljudstva,” je pojasnil.

Foto. epa

M. P.