fbpx

Novo obglavljenje na vidiku?! Učitelj maroške osnovne šole pozval k obglavljenju belgijskih prostovoljk, ker te delajo v kratkih hlačah!

Foto: Twitter

V maroškem kraju Taroudant so bile na prostovoljskem delu študentke iz Belgije. Tam so pomagale graditi ulico, a njihovo delo ni naletelo na odobravanje nekaterih radikalcev. Osnovnošolski učitelj je na družbenih omrežjih pozval k obglavljenju študentk, maroški senator pa je njihovo oblačenje uvrstil na dnevni red parlamenta. Nekatere študentke naj bi državo že zapustile in so na varnem.

V manjšem kraju na jugovzhodu Maroka v provinci Taroudant mlade so prostovoljke iz Belgije, ki delujejo v okviru združenja Bouworde gradile ulico, omenjeno združenje pa je bilo v državi prisotno že 14 let. Vsa dekleta so študentke, ki prostovoljsko delo opravljajo čez poletje.

Ker prostovoljke delajo v kratkih hlačah, je osnovnošolski učitelj pozval k njihovemu obglavljenju
A v državi, ki jo pogosto obiščejo tudi slovenski turisti, je prostovoljstvo omenjenih študentk vzbudilo zgražanja nekaterih radikalnih muslimanov, prišlo je tudi do groženj. Učitelj osnovne šole je namreč na družbenih omrežjih pozval k obglavljenju prostovoljk, saj te delo opravljajo v kratkih hlačah. Kot navaja portal Jihad Watch, je omenjeni učitelj nato objavo komentiral sledeče: “Imate popolnoma prav, obglavljene morajo biti, da ne bo nihče več izzval nauka naše religije!”

Foto: Twitter

Nasprotovanje prostovoljkam izrazil tudi proislamistični senator, nekatere prostovoljke že zapustile državo
Oglasil se je tudi senator konservativne proislamistične stranke Pravičnost in razvoj, ki je v parlamentu med drugim dejal: “Ali v Evropi kadarkoli gradbinci delajo v kopalkah?” Po njegovih pojasnilih tudi poletje ne bi smela biti izjema glede oblačenja v Taroudantu, saj naj bi šlo za ruralno in konservativno območje. Objava učitelja je bila z družbenih omrežij odstranjena, a vprašanja senatorja ostajajo odprta. Karen Heylighen iz Bouworde je dogajanje po poročanju Brussels Times pojasnila sledeče: “Varnost mladih ljudi je ta trenutek zagotovljena s strani maroških oblasti. Žandarmerija jih varuje. Vsem smo dali možnost, da se domov vrnejo predčasno. Tri od 37 prostovoljcev so to izkoristili in organizirali bomo njihov povratek. Veleposlaništvo nam je žal svetovalo, naj dodatni prostovoljci ne prihajajo več.”

Rok Krajnc