fbpx

Novodobni božični sejmi: Nemci so jih v strahu pred terorizmom obdali z betonskimi bloki

Foto: Twitter

Potem ko so po številnih primerih terorističnih napadov v centrih evropskih mest veliki betonski bloki postali del vsakdanjega življenja, ni nič čudnega, da posledično obljudeni božični sejmi pridobivajo videz visoko varovanih vojaških baz. Zdi se, da božični sejmi ne bodo nikoli več takšni, kot so bili nekoč. 

V mestu Ulm v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg dve toni težki cementni bloki ščitijo obiskovalce božičnega sejma pred terorističnimi napadi. V enem izmed mest v Nemčiji so postavitev blokov utemeljili z besedami, da se za postavitev niso odločili zaradi povečanja varnosti, ampak z namenom polepšanja varnosti. V mestu Bautzen na vzhodnem Saškem so šli tako daleč, da so namesto betonskih blokov namestili cementna božična drevesca kot bolj “elegantno” rešitev poostritve varnosti.

Foto: Twitter

Policija v Dusseldorfu trenutno preizkuša učinkovitost protiterorističnih stoječih miz. Njihov tiskovni predstavnik je zadevo komentiral kot kreativno idejo, ki jo je potrebno testirati z namenom, da se preizkusi učinkovitost. V Berlinu so božični sejem preoblikovali v vojaško bazo, nato pa se odločili, da protiteroristične prepreke dekorirajo v bolj praznično obliko.

Islamska migracija ogroža tradicijo
Okrepljeni protiteroristični ukrepi Nemčije na božičnih sejmih kažejo, da islamska migracija ogroža tradicijo v državi. Najbolj odmeven je bil teroristični napad na božični sejem leta 2016 v Berlinu, temu pa so sledili številni drugi incidenti. Nedavno je moški s sekiro na božičnem sejmu zakričal Allahu Akbar, na božičnem sejmu v Ludwigslustu  pa so se migranti po navedbah portala Voice of Europe zapletli v pretep z Nemci.

Foto: Twitter

H. M.