fbpx

Nudistke trepetajo pred spolnimi napadi migrantov

foto: iStock

V mestu Mortizburg v bližini nemškega Dresdna nameravajo nemške oblasti zgraditi migrantsko nastanitveno naselje, čemur tamkajšnji prebivalci odločno nasprotujejo. V mestu se namreč nahaja tudi nudistični kamp, prebivalce pa močno skrbi, da bi bili nudisti, predvsem pa nudistke, lahko tarča spolnih napadov migrantov. 

Čeprav oblasti poudarjajo, da bodo kulturna trenja med skupinama poskušali omejiti, pa prebivalci o tem niso prepričani. Tajnica nudistične skupine Petra Hoffmann je dejala, da ima veliko članov skupine popolnoma legitimne skrbi glede svoje varnosti, saj se je v zadnjih mesecih – od začetka migrantske krize – število spolnih napadov v Nemčiji močno povečalo.

“Če bo tu res naselje mladih moških migrantov, potem si ne bom upala biti sama zvečer v svoji prikolici,” je dejala ena izmed obiskovalk kampa.

Kot pojasnjuje Hoffmannova, ta nudistična skupina v Nemčiji obstaja že več kot sto let in zato menijo, da imajo pravico soodločati o tem, kako bo urejena njihova okolica. Vse od leta 1905 več kot štiristo članov skupine vzdržuje način življenja in kulturo nudizma,” je dejala Hoffmannova in dodala, da se ji ne zdi najbolj pametno, da bi tam postavili azilni dom.

foto: iStock

foto: iStock

Bodo lokalne oblasti upoštevale zadržke nudistov?
Lokalne oblasti so odgovorile, da bodo pri nadaljnjem načrtovanju mnenja nudistov upoštevale. Predstavnica za stike z javnostmi Kerstin Thoens je dejala, da bodo novo postavljeni zabojniki za nastanitev migrantov zgolj začasni in ne bodo uporabljeni v najtoplejših mesecih, ko poteka nudistična sezona. Prav tako je zagotovila, da bo med nudističnim kampom in migrantskim naseljem velika pregrada, piše spletna stran Breitbart.

Thoensova je še dodala, da mora biti vsak migrant, ki pride v Nemčijo, pripravljen sprejeti nemško kulturo, vključno z nudizmom. Čeprav bodo v naselju bivali le mladi moški, pa jih nameravajo poučiti o nudizmu. S spoštovanjem in toleranco lahko prav gotovo najdemo pot do soobstoja obeh skupin,” je še dodala.

M. G.

Save

Save

Save

Save

Save