fbpx

Greta Thunberg v boj proti podnebnim spremembam skupaj z raperji, ki poveličujejo kriminal, droge in sovraštvo do policije

Raper 1.Cuz in avtistična najstnica Greta Thunberg (vir: facebook)

Po vrnitvi v domovino, 17-letna avtistična Greta Thunberg nadaljuje s svojimi protestnimi shodi, s katerimi naj bi opozarjala na podnebne spremembe. Od njene vrnitve na Švedsko pa so se shodi spremenili v “Petke za prihodnost”, kjer zbrano množico zabavajo tudi znani raperji, obsojeni kriminalci.

Na petkovem protestu sredi Stockholma imenovanem “Petki za prihodnost” so predstavniki za stike z javnostmi omenjenega dogodka k sodelovanju povabili tudi dva raperja, ki v svojih pesmih poveličujeta kriminal, droge in zaničevanje policistov. Eden od njiju je celo obsojen zločinec, ki je prebil dve leti v zaporu.

“Najemamo umetnike, za katere menimo, da se bodo dotaknili ljudi in imajo kaj povedati,” je odločitev organizatorjev protesta, katerih del je tudi švedska avtistična podnebna aktivistka Greta Thunberg, povedala ena od sodelujočih Isabelle Axelsson.

Omenjena raperja 1.Cuz in Greekazo v svojih delih po pisanju Voice of Europe poveličujeta tolpaško nasilje in kriminal, trgovino z mamili in sovraštvo do policije. V enem izmed intervjujev je 1.Cuz, ki rad nosi obrazno masko, celo priznal, da je zaradi kaznivega dejanja moral biti dve leti v zaporu.

Thunbergove to ni motilo. Sama je kot robot še vedno ponavljala isto kot vedno. “Podnebna kriza je v večji meri prezrta, navkljub temu, da so raziskave kristalno jasne.”

Ivan Šokić