fbpx

Grozljivo preganjanje: Krščanske družine pretepli in jih pustili brez vode

Foto: iStock

Vaščani neke hindujske vasi v Indiji so kristjane pretepli, prav tako pa so jim odvzeli vodo in jih s tem pahnili v borbo za preživetje.

Štiri družine trdijo, da so jih v indijski državi Utter Pradesh pretepli s palicami in jih nato prisilili k sodelovanju pri hindujskih obredih. Prav tako trdijo, da so tarča različnih mučenj tudi drugi kristjani, predvsem v vasi Jalalabad v okrožju Ghazipur, in sicer da jim odrekajo vodo. V Indiji se je tako samo v letošnjem letu – pa smo šele na polovici leta – zgodilo že preko 250 napadov na kristjane.

V Indiji je v zadnjih štirih letih dramatično narasla stopnja grozljivega preganjanja kristjanov. Napetosti med krščanskimi skupnostmi in hindujskimi ekstremisti se pojavljajo kar v petih indijskih državah, kjer ljudem tudi prepovedujejo, da bi sprejeli krščansko vero.

Vodo bodo dobili, ko bodo nehali hoditi v cerkev
Krščanski prebivalci vasi Jalalabad pa hkrati obtožujejo tudi policiste, ki naj bi ščitili napadalce, in zatrjujejo, da jim je bilo rečeno, da bodo vodo dobili nazaj, v kolikor bodo nehali prakticirati krščanstvo in hoditi v cerkev, piše Express. Sasikala Kumari je dejala: “Kako bomo preživeli, če ne bomo pridelali pridelkov? Vsi so se združili in so proti nam.” Več žrtev je potožilo, kako so jih pretepli s palicami in jih obtožili, da naj bi hindujce silili k sprejemu krščanstva. Prepričani so, da za temi lažmi stoji vaški poglavar, ki vodi mafijsko združbo, ter zatrjujejo, da je resnica ravno nasprotna, saj so kristjane prisilili k sodelovanju pri hindujskih obredih.

Poglavar vasi pa se je na te obtožbe odzval in dejal, da hindujcev ne more prepričati, naj kristjanom pustijo vodo. “Kar zadeva problem oskrbe z vodo, je to osebna stvar. Če jim nihče iz vasi ne želi prodati svoje vode iz vrtanin, je to njihova osebna izbira.”

Ocenjuje se, da je v Indiji, ki šteje okrog 1,3 milijarde prebivalcev, okrog 63 milijonov kristjanov, kar 80 odstotkov pa jih je hindujske vere. Napadi na kristjane in druge manjšine s strani hindujskih ekstremistov so se začeli predvsem po tem, ko je na državnih volitvah zmagala stranka Bharatiya Janata oziroma Indijska ljudska stranka.

M. S.