fbpx

Putin se boji, da bi ga kdo hipnotiziral?! Tudi na to so pripravljene njegove varnostne službe!

Foto: epa

Ruska Zvezna varnostna služba (FSB), ki zagotavlja varnost oblastem na Kremlju, se pripravlja tudi na možnosti prevrata v predsedniški palači. Vodje FSB resno jemljejo scenarije, ki bi (na sovražnikovi strani) vključevali uporabo tehnik hipnoze ali psihološke operacije. 

Tovrstne priprave FSB potekajo že dlje časa, nadzira pa jih namestnik šefa FSB, general Aleksander Komov. Gre svojevrstnega čudaka, ki je med predstavniki ruskih elit poznan po svojem zanimanju za astrologijo in paranormalnimi pojavi. Znan je celo pod psevdonimom “General astrolog”. Njegova neobičajna prepričanja pa gre zaznati celo v uradnih planerskih dokumentih FSB, poroča Polska Agencja Prasowa.

Med številnimi nevarnostmi za Kremelj in preventivnimi ukrepi je nesorazmerno veliko število operacij s področja informacijskega bojevanja in psihološkega delovanja. Trenutno pa se v FSB-ju pripravljajo za morebiten prehod na delovanje v vojnih razmerah. V ospredju je priprava odzivov na “obsežen ideološki napad” s strani potencialnega nasprotnika.

Pripadnik služb FSB (Foto: Wikimedijina zbirka)

Zaradi pomena ruskih tajnih služb bi bila za resnično transformacijo ruske družbe in politike ključna nevtralizacija vladavine specialnih služb, zlasti FSB, ne pa zgolj odstranitev vplivnega posameznika na državniški funkciji, denimo Putina ali obrambnega ministra Sergeja Šojguja.

Domen Mezeg