[VIDEO] Ups! Poglejte, kako se je ruski predsednik Vladimir Putin šopiril kot hokejist, potem pa na ledu zgrmel naravnost na nos!

Vladimir Putin je dosegel osem zadetkov, po tekmi je mahal gledalcem, potem pa nerodno padel na nos. Foto: EPA.

Ruski predsednik Vladimir Putin je nastopil na tradicionalni prijateljski hokejski temi v Boljševiški ledni dvorani v črnomorskem letovišču Soči, na kateri je dosegel vsaj osem zadetkov in bil (pričakovano) eden najboljših igralcev na tekmi. Putin hokej vsako leto igra proti drugim članom ruske vlade in nekdanjimi hokejskimi zvezdniki, med katerimi je kar nekaj nekdanjih igralcev severnoameriške profesionalne hokejske lige NHL. Poznan kot zagrizen športnik se je Putin hokeja igrati sicer naučil relativno pozno v svojem življenju, pri 60. letih, leta 2011 pa je ustanovil tudi t.i. Amatersko hokejsko ligo. 

Tudi letos se je na prijateljski tekmi skupaj s svojimi kolegi veselil zmage 14-7, res pa je, da je bil v ekipi s takšnimi nekdanjimi hokejskimi asi, kot sta Slava Fetisov in Pavel Bure. Na ledu, ko je pozdravljaj svoje oboževalce na tribunah, pa je Putin doživel neprijeten spodrsljaj, ko se je spotaknil in na ledni ploski zletel na nos. Ponosni predsednik ni dovoli, da bi mu kdo pomagal vstati, temveč se je nazaj na noge postavil sam.

Poglejte si, kako je Putin zgrmel na nos:

Na zabavnem posnetku Putinovega padca, ki je preplavil socialna omrežja, je videti, kot da je predsednikovim soigralcem postalo zelo neprijetno in so bili nervozni, ko je njihov vodja zletel na nos. Vladimirju Putinu se sicer takšni spodrsljaji v javnosti le redko pripetijo, je pa ruski predsednik v javnosti poznan po svojih “spektakularnih” šovih za ljudi; televizije ga pogosto spremljajo ob potapljanju in raziskovanju ladijskih razbitin globoko pod gladino morja, plavanju z delfini, jahanju konj, lovljenju v sibirski divjini itd.

Kot poroča britanski časnik Guardian, sicer Putin ni osamljen med socialističnimi voditelji držav v nekdanji Sovjetski zvezi, ki si na takšen način dvigujejo priljubljenost v javnosti. Njegov kolega iz Turkmenistana, Gurbanguli Berdimuhamedov, je padel s konja, ko je dobil konjsko dirko, ki so jo prinašali po televiziji. Organizatorji so nato zahtevali od gledalcev, da se pretvarjajo, da navijajo – in šov je šel dalje, kot da se nič ni zgodilo. Pozneje si je predsednik Turkmenistana postavil kip v svoji podobi, kako jaha konja.

Kdo je štel narobe? V Kremlinu Putinu prisodili več golov kot novinarji
A petkov spodrsljaj na prijateljski tekmi v Sočiju seveda niso mogli prikriti, tako da je Vladimir Putin izpadel kot navaden smrtnik, v luči, v kateri se v javnosti nerad pojavi. Mimogrede, ruski predsednik na svojem dresu po navadi nosi številko 11, precej težje pa je bilo po tekmi po pisanju Guardiana prešteti njegove zadetke. V Kremlinu pravijo, da jih je dosegel devet, tiskovna agencija Tass vztraja, da je nasprotnikovega vratarja premagal desetkrat, medtem ko je agencija Reuters preštela osem zadetkov.

Putin je na omenjeni prijateljski tekmi nastopil sedmič zapored, do danes pa je v svoji amaterski ligi zabil že najmanj 36 zadetkov. Lani jih je dosegel samo pet, zlobni jeziki pa pravijo, da je letos nujno potreboval boljši izkupiček za dvig popularnosti v javnosti, saj mu podpora med ljudmi zaradi gospodarske krize vztrajno pada.

T. F.

 

 • JANEZ GUS

  Kje je Korl,da ga pobere.

  • Anton

   da še on na kljun odleti?

   sarkazem press

  • xtc

   Ne najde drsahk.

 • AG Eric Holder

  Joj, Nova24TV…………..kakšne komplekse, imate vi od Rusije. :)

  PS: Slava Rusiji!!! Slava Putinu!!! :)

  • xtc

   Na sekretu zgodovine kot vsem komunistom.

 • xtc

  He,he,he “instant karmajustice” za komunističnega bleferja.

 • učko

  Najbrž ga je išias usekau kt Junckerja.

 • Rožle

  Pa dobr no .. ni kresnu na ledu ampak na rdeči preprogi ..
  ja tam je leda zmankal .. ne drsi več :)

 • Goran Hvala

  sej ta novinar pa pise tak kot jest.. sam da jest nimam tolk slavisticnih sol za sabo… al je bil na kaki drogi ko je to tipkal..

 • freedomfighter

  Pri novi nikoli ne vem a vam je vsec putinova politika ne marate pa putina ker je bil komunist…mislim ko berem komentarje po eni strani polno kritik o rusiji hkrati pa polno hvale njegove politiki…ne razumem dobro

  • Jože Novak

   Nisem še zasledil članka tu na Novi, ki bi o Rusiji in Putinu rekel karkoli dobrega.
   Je pa žal smešno, ker je Nova proti Putinu zato, ker so levaki zanj. Le ti pa se očitno sploh ne zavedajo, da je Putin desničar. Oz. koliko parad “ponosa” je že bilo tam? Pussy riot so leva LGBT anarhistična skupina, če morda kdo ve, o čem govorim.
   Pa koliko ilegalnih migrantov od leta 2015 so sprejeli? Niti enega.

   • freedomfighter

    No saj ravno o tem govorim…nasim desnicarjem je vsec putinova politika ampak ga iz nekih neumnih principov delajo za levicarja…to smo edina drzava na svetu kjer putina oznacujejo za levicarja

  • SlumdogGodzilla

   Ti lahko jaz razložim izi. Židi, to je Izraelci, to je izbrano božje ljudstvo, mrzijo Rusijo, zato ker Putin ne izbira katere oligarhe zapira. Zato
   seveda tudi naši ameriški evangeličani oziroma Sionisti mrzijo Rusijo. Tako enostavno in tako patetično je to.

   • freedomfighter

    In kaj imajo izraelci z novo 24

 • Matija Mataja

  Beden in pristranski pripevek. Tipično.
  Še dobr da je Putin; eden redkih, ki mu Soros lahko maha samo iz varne razdalje. Drugače bi nwo-jevci že pojedli Svet.
  Zmedeni ste in konfuzni. Bolna ideologija je zajebana stvar, nevarna za shizofrenijo.
  Putin je sicer v odlčni telesni in mentalni pripravljenosti. In za svoja leta odličen na ledu. Spodrsljaj, ko je zadrsal na tepih je samo za bedake vredno poniževanja.

 • SlumdogGodzilla

  Židi mrzijo Rusijo ker Putin ne izbira katere oligarhe zapira, zato seveda tudi naši ameriški evangeličani oziroma Sionisti mrzijo Rusijo.

 • janez55

  Nova24, če že prepisujete prispevke iz tujih medijev, jih vsaj pravilno prevajajte. Kremlin je angleško ime za moskovsko “utrdbo” ruskih oblastnikov Kremelj.

 • janko

  Zakaj pa ne bi vsak poskusil kakšen šport, to še ni šopirjenje… na žalost pa je mnogo športnih disciplin nevarnih, vsaj za začetnika.

 • joza joza13

  Umaknite to sranje od prispevka!
  …in več delajte na kredibilnosti!

  Vse skupaj izpade, kot da vam je to spisal eden od pisunov z namenom, da vas osramoti!