fbpx

[Video] Abotno: Na paradi LGBT zlorabili otroka

Foto: Twitter

Posnetek parade ponosa LGBT v Severni Karolini je sprožil ogorčenje spletnih uporabnikov, saj prikazuje zlorabo otroka. Številni so takšno početje in s tem parado ponosa obsodili, pripadniki manjšine LGBT pa so na to ponosni.

Saj ni res, pa je. Na posnetku vidimo skoraj golo žensko ob drogu s prsmi, pobarvanimi v rožnato, modro in vijolično, ki z otrokom v naročju izvaja plesu podobe gibe, namigujoče na spolni odnos. Ob njiju udeleženci parade to početje z odobravanjem opazujejo. Videoposnetek je bil objavljen na TikToku. Deček z bejzbolsko čepico med tem sedi na ženski v tangicah z za silo pokritimi prsmi.

Objava je iritirala številne uporabnike omrežja. Jason Howerton je zapisal: “Če ti je bolj mar za signaliziranje svoje spolne usmerjenosti, kot za to, kaj je najboljše za tvojega otroka, si resnično del sranja.” “Na paradi ponosa slavijo zlorabo otrok. Hvala LGBT za vašo mavrično perverzijo,” je zapisal nekdo drugi. Neka uporabnica pa je LGBT pozvala: “Pustite otroke pri miru!”

Organizatorji parade pa so sporočili, da so ponosni na razširjeno tematiko parade, namenjeno otrokom in družinam, ter da je parada s tem postala prijazna slednjim. Na paradi naj bi udeležencem ponudili družinam prijazno zabavo vključno z umetnostjo ter s posebnimi govorniki in zabavljači.

Dogodka se je udeležilo 275.000 ljudi, med pokrovitelji pa najdemo imena, kot so Microsoft PNC Bank, Bank of America, McDonald’s in Walmart. Festival je bil predmet debat in dilem še iz enega razloga. V Severni Karolini je bilo po festivalu prijavljenih 198 primerov opičjih koz. Čeprav se je večina okužb zgodila v skupnosti LGBT in čeprav se virus prenaša po tesnih stikih koža na kožo, v LGBT zavračajo, da je to ‘gejevska’ bolezen.

Sara Kovač