fbpx

Za obzidjem Epsteinovega karibskega raja, ki se ga je zaradi zvodništva mladih deklet prijelo ime otok greha, orgij in pedofilije

Foto: Facebook

Marsikdo bi rekel, da Karibi zaradi sanjskih peščenih plaž in palm predstavljajo pravi raj na zemlji. A žal tega ne moremo trditi za enega izmed otokov, ki ga je pred več kot 20 leti kupil ameriški bogataš, financer in spolni prestopnik Jeffrey Epstein, ki je med drugim obtožen zvodništva mladoletnih deklet. Njegovo drugo domovanje je zaradi bolestnega dogajanja postalo znano kot otok greha, otok orgij in celo kot pedofilski otok. 

Otok Little Saint James, ki spada med Deviške otoke, se razprostira na 28 hektarjih, poleg ameriškega bogataša pa so ga domnevno obiskovali tudi drugi člani svetovne elite. Na otok so vozili mladoletne deklice z namenom izvajanja izprijenih seksualnih igric.

Na zloglasni otok, na katerem se nahaja več zgradb, je mogoče priti le s helikopterjem ali z ladjo. Zaradi velikosti v oči najbolj bode ogromna vila s turkizno streho, ki je obkrožena z manjšimi hišicami. Najbolj nenavadno pa je videti zgradba na osamljenem delu otoku. Na pogled spominja na nekakšen tempelj z belimi stenami, na katerih so dobro vidne modre proge, na terasi pa je mogoče videti motive labirinta.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Nekakšen tempelj z zvočno izolacijo je imel nekdaj celo zlato kupolo, ki pa je bila v nevihti uničena. Nekateri sumijo, da so se prav tukaj odvijale orgije z mladoletnicami, drugi pa so prepričani, da je ta stavba predstavljala Epsteinovo glasbeno sobo, kjer je igral klavir. Spet tretji pa pravijo, da ni izključeno, da se pod templjem nahaja podzemni kompleks in alternativni vhod.

Foto: Facebook

Bogataš otok spremenil v pravi mali raj za pokvarjene
Epstein je otok očistil originalne vegetacije, danes ga pokriva niz palm, ki jih je posadil. Po poročanju Slobodne Dalmacije je za vsako posajeno palmo odštel kar 20.000 ameriških dolarjev. Na otoku je mogoče, kot se za življenjski standard elite spodobi, najti heliport, bazene, knjižnico in kino. Za užitek gostov, ki so morali za noč na otoku plačati okrog 5.500 evrov, je skrbelo več deset zaposlenih. Druga pa je zgodba, za kakšne vsote je šlo pri novačenju mladoletnih deklet.

Hana Murn