Zaradi brezdelja migrantov in uživanja socialnih pomoči, na Švedskem prisiljeni v dvig davkov!

Foto: Twitter

Ylva Hedén Westerdahl iz švedskega inštituta za ekonomska raziskovanja opozarja, da če ne bo več migrantov stopilo na trg dela, bo moralo priti do dviga davkov. To se lahko zgodi tudi v Sloveniji, če bomo sprejemali migrantske kvote, saj migranti v številnih evropskih državah dokazujejo, da so prišli uživat dobrobiti socialne države, in ne delat. 

Švedska je država, ki ima dobro razvito socialno varnost, zato velja za velikodušno, ko je govor o socialni varnosti in blaginji. Po besedah Westerdahlove bodo morali delovno aktivni nositi večje davčno breme kot do sedaj. “Dolgoročno gledano gre za zelo resno težavo. Ko dolgo niste prisotni na trgu delovne sile, živite od socialnih prispevkov, kar pa je zelo slabo za državno blagajno,” je Westerdahlova povedala za švedski SVT.

Delež brezposelnih s tujimi koreninami narašča
Šest od desetih prijavljenih na zavodu za zaposlovanje je rojenih v tujini, delež nezaposlenih tujcev pa se vedno bolj povečuje, poroča Voice od Europe. Nedavno je svojo življenjsko zgodbo delila 35-letna Kurdinja s petimi otroki, ki je šele pred kratkim pričela delati kot čistilka, čeprav na Švedskem živi že kar 16 let. Kljub temu, da so njeno zgodbo mediji poskušali prikazati kot velik uspeh, pa so reakcije na socialnih omrežjih pokazale, da so državljani besni.

Foto: Twitter

Finančna ministrica Magdalena Andersson priznava problem, ki bo vplival na delovno silo, ki se bo soočila z naraščajočimi davki. “Vsakdo, ki lahko dela, bi moral delati,” je povedala in dodala, da je za vključitev na trg dela nujno, da se migranti čimprej naučijo tekoče švedščine. Bo za Slovenijo tovrstna izkušnja predstavljala lekcijo ali se bomo spet odločili za bolečo lekcijo na lastni koži?

N. Ž.

 • spet-sam-jest

  Ja ni kej, bo treba u islam prestopt, ime spremenit in dobr solarij nabaut, pol se bo pa dal žvet! Bo treba it najprej u Švedistan, k bo tam šlo use k vragu, bojo pa tud drgje že uredil use po meri migrantou!

 • Soave

  Hja ?? Tile migranti pa prav gotovo nimajo želje stopiti na trg dela !!
  Saj vendar niso zato prišli tja gori !

 • janez.pokoncni

  Kratka zgodovina Švedske zadnjih 50 let.
  Greznica, ki so jo v 60 in 70 letih desne vlade spremenile v raj na zemlji in povzdignile med top 5 držav na svetu … potem pa so prišli social demokrati in državo spravili na kolena.
  Od leta 1990 so se sicer začeli počasi pobirati, dejansko uzakonili nekaj prijaznosti do sposobnih in bogatih (vse jim je bežalo), da bi v zadnjih parih letih državo nepopravljivo uničili z multikulti.

 • pajot

  Budale švedske! Če dvignejo davke, se ne bo več splačalo delat. Socialna pomoč bo večja,kot plače. Pa nič zato,saj za levakarje denar raste na hruški,kenede?

 • Novakec1

  Kaj je brihtna tale, še boljši je pa inštitut kjer dela.

 • Frank Novak

  Dajte bodite realni.
  ZAKAJ PA MISLITE DA SO PRAV VSE MUSLIMANSKE DRZAVE DIKTATURE?
  ZATO KER MUSLICI RAZUMEJO SAMO PALICO. ONI SO STOLETJA STRAN OD DEMOKRACIJE, PRAV TAKO KOT NASI LEVAKI KI JIH HOCEJO UVAZATI KOT SVOJE BODOCE VOLILCE.

 • Morala

  Naj dvigajo davke, le tako se bodo Švedi zbudili!!!

  • Zgornji

   Ja. No, pa še to je vprašanje, … ker , … včasih kak narod potrebuje “močnejši” sunek za prebuditev.

 • šmentanamuha

  Od kar sem letos aprila v Bologni ob podelitvi književne nagrade Astrid Lindgren poslušala predstavnika Švedske, kako ponosni so na to, da imajo prvo feministično vlado na svetu in tudi vse ostalo je bilo izrečeno v duhu multikulti ideologoje in teorije spola, mi je čisto vseeno, kaj se bo zgodilo s Švedi in Švedsko. Skupaj z lenimi črnuharji in arabci in ostalo muslimansko navlako, ki so si jo privlekli v državo in jih velikodušno vzdržujejo v njihovem brezdelju in nasilju, se bodo pogreznili v živo blato.

  Fenomen patološkega altruizma socialistov, ki so pretežno volilvci levice, lahko pojasnijo samo psihiatri in psihologi. Prizemljeni delovni ljudje, ki morajo skrbeti za svoje in preživetje družine in plačevati svoje račune, tega vsekakor ne moremo podpirati in tolerirati. To lahko zagovarjajo samo tisti, ki živijo od državnega denarja, večne sociale ali na račun svojih staršev. Drugače si tega ne morem razložiti.

  Tisti mladi, ki se jim levičarski aktivizem zdi romantičen, seveda sami še nimajo dovolj življenjskih izkušenj, da bi se zavedali, kaj sploh podpirajo. Zato ni naključje, da si socialistično-komunistična kontinuiteta prizadeva za znižanje starostne meje za volivce na 16 let. Starši, ki svoje otroke vzgajajo v neodgovornosti, zato delajo največjo škodo tako svojemu otroku kot tudi državi in narodu. Ne govorim o krivdi, govorim o odgovornosti.

 • lauraas

  Glih je tem nasilnežem za delo!

  • Zgornji

   NITI V SANJAH NE !!! AJA, NO, JA, MORDA ZA DELO UNIČEVANJA, ROPANJA, POSILJEVANJA, KLANJA, IPD – TO JE NJIHOVO “DELO” !!! ! !!! VEMO PA , KAKO SE KONČA TAKŠNO “DELO” !!! AMPAK, NAŠI SLEPOZABITI VODITELJI TEGA NOČEJO VIDETI , MEDIJI PA TUDI NE : DELNO ZATO KER SAMI NOČEJO, DELNO PA ZATO , KER JIM VLADAJOČI TAKO UKAZUJEJO. IN TAKO PRIDE DO NEIZOGIBNEGA PROPADA DRŽAVE / SISTEMA / NARODA . Žal.

 • Caetano

  Nov jihadistični prispevek k demokraciji…

  V napadu pred volilnim uradom v Kabulu 31 mrtvih.

  http://www.france24.com/en/20180422-afghanistan-deadly-suicide-blast-voter-registration-centre-kabul

 • xtc

  Bragi moji,a nas niso levi prepričevali,da so tile pečeni garant za naš lepši jutri,penzije in socialno varnost?
  Samo največji bedaki so verjeli tem nategom.
  Kot sem že mnogokeat povedal,neselektirani in ilegalbi pritepenci,bodo zažrli EU socialo,zdravstvo in posledično še penzijske sklade,še aktivno in vse hitreje se starajoče prebivalstvo in gosppodarstvo pa bo vse bolj obremenjeno,z daviki,taksami za kar bo še manj konkurenčno in preobremenjeno-vse to pelje po bližnjici v novo krizo(?),vprašanje je ,če bo v tretje zgolj kriza zelo verjetno vojna.
  Večina levih debilov,ki ob takih komentarjih,pišejo ,da so vojno hujskaški,se vidi ,da ne obvladajo ne osnov realnosti,ne zgodovine niti osnov ekonomije in gospodarstva niti tega ,da sedanjšnje vedenje ljudi nikakor dolgoročno ni vzdržno,kot tako visok standard za tako malo dela.

  • zoro

   vse kar si napisal, drži, zelo drži, vendar moraš vedeti, da je vse to z namenom, z namenom iztrebiti evropejce, kajti, če ne bi bil namen iztrebiti evropejce, bi bile meje še kako zavarovane in vojske pripravljene (naša je gola in bosa, še frač nimajo več – uničili so jo, že vedo zakaj)

 • ivan šantl

  Švedska je živi dokaz kaj se zgodi z državo,če vajeti prepustiš “šupljačam”.

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!! TOOOČNO TKOOO !!! ! !!! AMPAK VSAK SLEP IN ZABIT NAROD TEGA NE SPREVIDI VSE DOKLER NI ŽE PREPOZNO !!! ! !!!

 • zoro

  poglejte te opice na sliki in za te opice nas izvoljeni levisti prisiljujejo, da mi delamo in ne samo to, še v strahu jim moramo biti in jim dati na razpolago svoje hčere, žene, sestre, če se jim zahoče, nas pa tako lahko pobijajo po mili volji – a je to ta obljubljena, demokratična eu – ne, to je jebeno skropucalo suženjstva, ki ga izvajajo internacionalno levisti nad lastnimi narodi

  • Poštenje velja

   Postajamo planet opic.

   • Zgornji

    Smo Že kar postali planet Idiotov !!! ! !!! To je huje kot samo sropucalo sužensjtva , … ampak, to pa še Ni vse : Še Mnooogo Huje Bo – Kmalu , ker bo vreme “podivjalo” , in zato nebo hrane, požari se bodo z poplavami + potresi začeli vrstiti , skupaj z viharji + orkani , pa še zlobneži bodo še bolj začeli pritiskati na nas . A je lahko še boljše ? Ja, zgleda da bo še v peklu lepše :-(

 • zoro

  to sliko naj domoljubne stranke uporabijo za predvolilne panoje in vsem bo jasno za kaj gre

 • McBobo

  Odgovor je jasen; v tisti državi, kjer ne bo zmagala desnica, je neizogiben propad države. Trenutno večina zahodne EU. Zato pa pravim, vzhod bo postal bogat, zahod reven.

  • Zgornji

   Ja, le da je nevarnost da bodo propadle države za seboj v propad potegnile tudi še nepropadle, ker smo precej povezani .

 • AIRWAYS

  Poslat nazaj, to bando brezdelno!!!!

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!! POKVARJENO ZLOBNO SATANSKO HINAVSKO ZAJEDALSKO HUDIČEVSKO BANDO NAZAJ STERAT OD KODER SE JE PRIVLEKLA !!! ! !!!

 • Slovenija od kje lepote tvoje

  Dobro jutro 3 leta prepozno banda pokvarjena

  • Zgornji

   Amennn !
   Slovenija, od kje bede tvoje ?