Obama naredil vse za sprejem iranskega jedrskega sporazuma in sabotiral operacijo proti Hezbolahu

Foto: epa

Ne le da je nekdanji ameriški predsednik Barack Obama zavajal javnost glede sprejema dogovora z Iranom, medtem ko je trdil, da je ta sprejel zmerne politike, nova poročila so razkrila tudi, da je zaustavil izvajanje projekta, ki bi onemogočil namere Hezbolaha pri trgovanju z drogami. Človek se vpraša, če bo Obama načelen in bo morda vrnil Nobelovo nagrado za mir?

Oktobra je ameriški predsednik Donald Trump zadal udarec dogovoru iz leta 2015 s tem, ko je napovedal, da bo njegova administracija zavzela bolj konfrontacijski pristop do iranskega jedrskega orožja. “Danes napovedujem strategijo skupaj s številnimi večjimi koraki, s katerim se bomo Iranu postavili po robu, z namenom, da zagotovimo, da Iran nikoli več ne bo pridobival jedrskega orožja,” je Trump dejal v nagovoru v Beli hiši, s čimer je prispeval k potopitvi Obamove ere.

Foto: epa

Pred sprejetjem sporazuma je Obamova administracija trdila, da sporazum predvideva inšpekcijske preglede kadarkoli in kjerkoli, kljub dejstvu, da daje Iranu možnost, da inšpektorjem onemogoči dostop do neprijavljenega jedrskega območja. Ne le to, Susan Rice, ki je takrat opravljala funkcijo svetovalke za nacionalno varnost, je povedala, da niti en Američan ne bo mogel postati del inšpekcijskih ekip Mednarodne agencije za jedrsko energijo. V intervjuju za CNN je prav tako povedala, da je obstajalo zavedanje, da lahko odprava ekonomskih sankcij povzroči usmerjanje dotoka denarja k iranski vojski. Kljub temu pa se je Obamova administracija zavzela za sprejetje sporazuma.

Poročila kažejo, da Obama ni le zavajal Američanov, ko je trdil, da je nov iranski režim zmeren, ampak se je njegova administracija tudi neposredno vpletla v operacijo proti drogam, ki je ciljala na dejavnosti Hezbolaha. TownHall poroča, da je leta 2008 prišlo do razkritja, da je Hezbolah zbral kar milijardo dolarjev na račun nezakonitih dejavnosti, kot so trgovina z drogami, trgovina z orožjem in pranje denarja. Seveda pa Obamova administracija zanika vse obtožbe in trdi, da so bili sprejeti številni ukrepi usmerjeni proti Hezbolahu. Glede na dokaze lahko vidimo, da so te navedbe napačne glede na to, da je Hezbolah priznal, da živi na račun iranskega financiranja. Vodja Hezbolaha, Hassan Nasrallah, je namreč dejal, da dokler bo Iran imel denar, ga bo imel tudi Hezbolah.

N. Ž.

 • Sadako

  Barack Husein Obama je financiral IS. Jaz mislim, da bi bila za takšnega primerna kazen RUSKI GULAG DOSMRTNI ZAPOR S PRISLINIM DELOM.

 • Burek Burecki

  Najvecji proizvajalec in distributor prepovedanih drog je amerika. Kaj mislite, zakaj so v afganistanu ze skoraj 2 desetletji? Tam so zato, da scitijo in zagotovijo nemoteno predelavo in dobavo teh drog za svetovni trg….

  • xtc

   In ščitijo Talibane a ne?
   Saj vidimo.
   Nehaj bebo.
   Afganistan ,bi z umiritvijo zadev samo z izvozom redkih kovin in njih pridelavo sploh ne rabiil trgovinee z drogo.

   • Caetano

    Umiritev Afganistana ni v interesu Pakistana zaradi globokega mejnega spora. Tudi talibani so prišli do relativne prevlade v Afganistanu prav s pomočjo Pakistana. Pod kontrolo pakistanske obv. službe pa je že zelo dolgo tudi Al Kaida. Da ne govorimo o raznih jihadističnih skupinah v Kašmirju in Indiji.

  • Steiermark

   Kaj so pa “ščitili” rusi, ki so prvi napadli in okupirali Afganistan? Ali so se morda, kot “jasnovidci”, že takrat “borili ” proti “zlobnim američanom?

 • xtc

  Barakar izdajalec interesov ZDA.upam ,da ga še zapro.

 • Caetano

  Z vsemi je paktiral ta filoislamistični razbojnik! Od iranskih teokratov, IS, salafitov, Al Kaide, Erdogana, Katarja, Muslimanske bratovščine itd. Tudi Clintonova bi nadaljevala njegovo politiko. Trump je tej kliki prekrižal načrte zato pa tako strupene manipulativne laži na njegov račun. Trumpa lahko primerjamo z Janšo, ki so ga hoteli udbaši s pomočjo JLA izigrati, on pa je zmagal. Zato pa ga še bolj zdaj sovražijo in napadajo.

  • etrusk

   Odlično povedana resnica.

  • Tomira Breluga

   A zato je ravno Trump prodal največje količine orožja šeriatskim Saudijcem?

   • Caetano

    To ni posebno pomembna okolnost. Da boš razumela kaj pretehta in res pokaže v katero smer gre Trumpova strategija. Za zmago nad IS je bilo treba preprečiti vojno, ki jo je imel v planu Erdogan proti Kurdom. Kar je Trump storil. Treba je bilo tudi pokazati zobe Katarja Erdoganovemu zavezniku saj obe državi vodi Muslimanska bratovščina, kar je tudi storil. Poleg tega je Trump preprečil načrt Obame in Clintonove, da bi ZDA preplavili z islamskimi imigranti. Vsaj dve državi iz Trumpovega imigracijskega ”bana” sta tesni zaveznici SA. In tudi SA mu je ostro nasprotovala ob priznanju Jeruzalema za izraelsko prestolnico pa je to vseeno pogumno storil. S to odlično potezo je Trump razkrinkal lažno in manipulativno politiko in propagando, ki jo je Muslimanska bratovščina vodila v sporazumu s filoislamisti v ZDA in Evropi. Ne samo z levičarji, čeprav ti so najhujši. Muslimanska bratovščina je pokazala svoj pravi obraz, ko je napovedala ZDA jihad.

 • Hribouc

  A zato so tako hiteli z Nobelovo nagrado?

  TUDI TI , OBAMA ?

  O ,HUDIČ, KAKO SI SPOSOBEN, DA TAKEGA DEDCA SPELJEŠ NA KRIVA POTA !!!?
  Ta svet je res treba razturat, dragi Bog, daj stresi nas malo, malo nas še poplavi, vulkan raznesi pa še komet zabriši na to Sodomo in Gomoro !

 • Tomira Breluga

  Ha, ha…..vaš Trump je prodal rekordne količine orožja najbolj skrajni islamski državi na našem planetu- šeriatski Saudovi Arabiji, ki je vso vojno v Siriji podpirala ISIS. Vaš Trump, kot borec proti skrajnemu islamu, je šel na prvi uradni predsedniški obisk v najbolj skrajno islamsko državo na planetu-Saudovo Arabijo.
  Ne pozabimo, da ravno ta Saudova Arabija ta trenutek masakrira civiliste v Jemnu, kje je že miljon ljudi okuženih z kolero, Saudijci in Ameri pa jim blokirajo dostavo zdravil, tisiče otrok je zaradi tega že umrlo.
  Kdo je premagal ISIS?
  Assad, Hezbollah, Rusi in Iran.
  Torej točno tile, ki gredo Amerom in Izraelcem najbolj na živce in proti katerim uvajajo sankcje.
  Kdo pa je podpiral islamiste v Siriji?
  Saudova Arabija, Izrael in Amerika.
  Desničarji ste komedija, podpirate človeka, Trumpa, ki je lastoročno podpisal do sedaj največjo pogodbo o prodaji orožja v zgodovini!!! Komu?
  Najbolj skrajni islamski državi na zemeljski obli- Saudovi Arabiji.
  Ljubitelji Trumpa ste seveda navdušeni, desničar je pač desničar, pa naj bo krščanski ali muslimanski, itak se zavzemate za enake ideale.