fbpx

Metsola po poti Janše; bolečina za slovensko levico

Predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola pri predsedniku Volodimirju Zelenskem v Kijevu. (Foto: Twitter)

Z obiskom Roberte Metsole, prve predstavnice EU v Kijevu od pričetka vojne, je slovenska leva opozicija doživela nov hladen tuš, saj so ob kritikah Janeza Janše, ki je tlakoval pot vsem ostalim, izpadli patetični.

Nateg. Ga. Metsola sploh ni v Ukrajini. Ta fotka je iz gasilskega doma v Pesnici pri Mariboru.” “V Dupleku je to slikano. Majo tako zastavo tam,” so se iz slovenskih levičarjev in njim podložnih medijev pričeli norčevati uporabniki spletnih omrežij.

Slovenska leva opozicija in njim servilni mediji so za razliko od tujine napadli potezo Janeza Janše, ki je skupaj s poljskim in češkim kolegom obiskal oblegani Kijev in tako tlakoval pot vsem ostalim. Mnogi so celo sprožili razpravo, ali je bil obisk avtentičen. Pojavljale so se različne špekulacije o srečanju na Poljskem in podobno. Da je šlo za zlobne in neutemeljene govorice, nevredne resnih politikov in medijev, smo opozarjali ob pojavu lažnih poročanj.

Image

Foto: Twitter

Lažne medije in politike zagotovo najbolj boli, da je Janša kot prvi “odprl” pot v Kijev tudi ostalim, kar jih neznansko boli. “V Kijevu sem zato, da vam dvignem upanje. Z vami smo,” je Metsola včeraj zapisala na Twitterju. Objavila je tudi videoposnetek, v katerem je obljubila pomoč pri obnovi ukrajinskih mest. Med svojim obiskom je ponovno izrekla podporo Ukrajini ter zagotovila, da se bo finančna in vojaška pomoč s strani EU ohranila in razširila. “To je Evropa v najboljšem pomenu,” je potezo Metsole komentiral Janša, ki ni skrival zadovoljstva, da so se zadeve pričele odvijati v pravo smer.

Leva opozicija se smeši na vsakem koraku
Spomnimo, tudi na besede treh voditeljev opozicijskih strank Tanja Fajon (SD), Alenka Bratušek (SAB) in Marjan Šarec (LMŠ) ob novici, da je Slovenija v Kijev poslala diplomatsko misijo, kritični. V ločenih izjavah so to potezo med drugim označili za samovoljno in nevarno. Šarec je nato še “onaniral”, ker je moral odpravnik poslov Boštjan Lesjak zaradi nevarne situacije za en dan umakniti slovensko zastavo, in sicer zaradi podobnosti z rusko. Oglasili so se celo levi veterani Ladislava Lipiča. Čeprav slovenska zastava znova plapola pred slovenskim veleposlaništvom v Kijevu, so izkoristili trenutek, da ne bi molčali in povzročali škodo za dnevnopolitične potrebe.

Če pogledamo svetovne medije te dni, lahko opazimo, da je predsednik vlade Janez Janša Sloveniji dvignil ugled na nivo spoštovanja vrednih zahodnih držav. Stran od Moskve, kamor so nas dolga leta približevale leve vlade.

Peter Truden