fbpx

Predsednica Evropskega parlamenta Metsola: “V Kijevu sem zato, da vam dvignem upanje. Z vami smo”

Foto: TW

Predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola je danes prispela v Kijev in je tako prva predstavnica Evropske unije, ki je obiskala ukrajinsko prestolnico od začetka vojne pred več kot enim mesecem. Med svojim obiskom je ponovno izrekla podporo Ukrajini ter zagotovila, da se bo finančna in vojaška pomoč s strani EU ohranila in razširila.

“V Kijevu sem zato, da vam dvignem upanje. Z vami smo,” je Metsola danes popoldne zapisala na Twitterju. Objavila je tudi videoposnetek, v katerem je obljubila pomoč pri obnovi ukrajinskih mest.

Ukrajinski premier Denis Šmihal je obisk označil kot močan znak politične podpore in dodal, da sta se z Metsolo pogovarjala tudi o strožjih sankcijah proti Rusiji. Prav tako je poudaril, da je Ukrajina popolnoma pripravljena na naslednji korak v pogajanjih o njenem članstvu v EU.

Podrobnosti o potovanju predsednice Evropskega parlamenta zaradi varnostnih razlogov sprva niso bile na voljo. Njen tiskovni predstavnik je pred njenim prihodom povedal le, da bo Metsola v imenu Evropskega parlamenta v Kijevu izrekla podporo.

Sara Kovač