fbpx

Obiskovalec plaže pobesnel: Otroke sem ob osmih zjutraj pripeljal na plažo, uzurpatorji pa so že zavzeli vsa mesta v senci! Glejte jih, na plažo so prišli šele opoldne!

Mesta v senci zavzamejo, sami pa se prikažejo šele opoldan , plaža Slatine (vir: Slobodna Dalmacija)

Sezona na Hrvaškem je letos utrpela močan udarec. Bili so požari, bile so oderuške cene, na koncu pa še zaračunavanje za senco. A kar je preveč je preveč. Domačini so tako ogorčeni nad posamezniki, ki zavzamejo najboljša mesta v senci na plaži, sami pa se prikažejo šele opoldne.

“Kakšna nadutost na plaži v Slatinah na Čiovu!” so zapisali pri Slobodni Dalmaciji, ko jim je bralec I. B. poslal sliko zjutraj prazne plaže, ki je bila polna starih blazin s katerimi si nekateri gostje “rezervirajo” najboljša mesta na plaži, smai pa se prikažejo šele opoldne.

Omenjeni I. B. je skupaj z malimi otroci prispel na plažo ob pol deveti uri zjutraj. Plaža je bila prazna, nikjer nikogar, blazine pa povsod. Lastniki blazin nameščenih v senci so se prikazali šele okoli poldneva, ko je najbolj zapeklo, in ko vsak normalen beži s plaže.

Komunalna služba kot učinkovit protiukrep
Pri tem pri Slobodni Dalmaciji opozarjajo, da modus operandi vedno enak. Gostje razprostrejo in zavarujejo stare blazine zvečer, sami pa se potem na plaži prikažejo šele pozno opoldan, saj vedo da jih njihovo mesto čaka.

Na nekaterih plažah na Hrvaškem so se proti temu fenomenu začeli boriti s komunalno službo. Smetarji vse blazine na plažah v večernih urah enostavno vržejo v smeti.

Tak ukrep so uvedli na plažah v Tribunju, izkazal pa se je kot zelo učinkovit. Gostje namreč hitro dojamejo, da v kolikor hočejo najboljše mesto v senci, bo potrebno vstati zgodaj zjutraj , ne pa celo noč prekrokati, nato spati do opoldneva in se potem priti pokazati na plažo, da se zmoči en prst na nogi, preden se gre poležavati v senco in po možnosti še malo odspati na plaži.

Ivan Šokić