fbpx

Ne gre za teorijo zarote! Seznam Sorosovih “zanesljivih zaveznikov v Evropskem parlamentu” je objavila Sorosova organizacija!

Marionete Georgea Sorosa (Foto: Twitter)

Marsikdo bi v javnosti ustvaril vtis, kako naj bi šlo okrog razprave o podpornikih milijarderja Georgea Sorosa v Evropskem parlamentu za teorijo zarote. Kakorkoli, izdelava seznama z naslovom Zanesljivi zavezniki v Evropskem parlamentu (2014–2019), katerega izdelavo je naročila in objavila kar znana milijarderjeva fundacija Open Society, dokazuje, da to niti slučajno ni tako. Evropska unija Sorosu očitno predstavlja le mehanizem, s pomočjo katerega ta promovira svoje neoliberalne politike, masovne migracije brez zaprtih meja, istospolne poroke itd.

Objava fotografije, ki prikazuje 13 od 226 znanih lutk globalističnega milijarderja Georgea Sorosa v Evropskem parlamentu v luči obiska evropske poslanke Sophie in ‘t Veld s svojo evropsko delegacijo, ki se je namenila v Sloveniji pridobiti “popolno in celovito sliko obeh strani”, torej glede stanja na področju pravne države, svobode medijev in boja proti korupciji, je vzdignila mnogo prahu. Najverjetneje tudi zato, ker sta se med lutkami znašla tudi “neodvisna” preiskovalka Sophie in ‘t Veld in nekdanji predsednik Evropskega parlamenta od leta 2012 do 2017 Martin Schulz iz vrst Stranke evropskih socialistov.

Ker je Janša opozoril na dejstvo, je postal tarča napadov
Ker se je famozna fotografija, ki razgalja vpliv Sorosa v Evropskem parlamentu, za nekaj časa znašla na Twitter profilu premierja Janše, je bil odziv toliko bolj buren. Predsednik Evropskega parlamenta David Sassoli je pozval Janšo, da naj preneha s provokacijami proti članom Evropskega parlamenta. “Napadi na člane parlamenta so tudi napadi na evropske državljane. Konstruktivno sodelovanje z rotirajočim predsedstvom Sveta EU lahko temelji na medsebojnem zaupanju in spoštovanju,” je zatrdil. Svoj lonček je pristavila tudi slovenska evropska poslanka Tanja Fajon, sicer predsednica stranke SD, ki je izpostavila, da se počuti osramočeno. “V nobeni članici EU me kot poslanko v okviru kakšne uradne delegacije Evropskega parlamenta še nihče ni obravnaval tako nizkotno,” je izpostavila in dodala, da upa, da bodo njeni kolegi razumeli, da je Slovenija precej več od Janše.

Dokument dokazuje, da ne gre za nikakršno teorijo zarote
Glede na burne odzive, ki so se usuli na račun fotografije, je mogoče sklepati, da se nekateri sramujejo razkritja, da pri svojem delovanju le niso tako neodvisni, kot bi to sicer radi prikazali navzven. Čeprav se tako nadejajo, da bi Janšo prikazali, kot provokatorja, ki se gre vnovič prodajanja teorije zarote, pa omenjene na laž postavlja kar več kot zgovoren seznam z naslovom Zanesljivi zavezniki v Evropskem parlamentu (2014–2019), katerega izdelavo je naročila in objavila kar Sorosova fundacija Open Society.

Fundacija Open Society, ki jo je ustanovil George Soros, predstavlja največjega zasebnega financerja neodvisnih skupin po svetu, ki si prizadevajo za pravičnost, demokratično upravljanje in človekove pravice, je mogoče preobrati v uradni predstavitvi fundacije. Vsako leto prek mreže nacionalnih in regionalnih fundacij in uradov zagotavljajo na tisoče nepovratnih sredstev, pri čemer financirajo številne projekte – mnoge od njih sedaj zaznamujejo izzivi pandemije covida-19. Inštitut Open Society za evropsko politiko deluje tako, da vpliva in informira odločevalce glede evropskih zakonov, politike, financiranja in zunanjega delovanja, katerega namen je ohranjanje in spodbujanje odprtih družb v Evropi in širše, navajajo na uradni strani inštituta.

V predstavitvi seznama je mogoče prebrati, da ta seznam inštitutu Open Society za evropsko politiko in omrežju Open Society daje informacijo o tem, za koga od evropskih poslancev se pričakuje, da bodo v času 2014–2019 podpirali vrednote fundacije Open Society. “Obsega 11 odborov in 26 delegacij ter najvišje organe odločanja Evropskega parlamenta: 226 poslancev, ki so dokazani ali verjetni zavezniki Open Society.”

Vir: Printscreen

“Prisotnost evropskih poslancev na tem seznamu kaže, da bodo verjetno podpirali delo fundacije Open Society. K njim bi morali pristopiti z odprtim umom: čeprav bodo najverjetneje želeli delati na področjih, ki jih že zanimajo, bi bili lahko naklonjeni tudi poslušanju okrog novih vprašanj. Poleg razpravljanja o posameznih temah bi si morala Open Society prizadevati za vzpostavitev trajnih in zaupanja vrednih odnosov s temi evropskimi zakonodajalci,” je mogoče prebrati v nadaljevanju.

Na seznamu z 226 imeni evropskih poslank in poslancev je med drugim mogoče poleg Sophie in ‘t Veld, Martina Schulza, nekdanjega belgijskega premierja Guya Verhofstadta in Angelike Mlinar (nekdanje ministrice iz kvote SAB) opaziti tudi slovenska evroposlanca: evropsko poslanko Tanjo Fajon, ki je bila v tem mandatu vnovič izvoljena, in pa Iva Vajgla, ki je osvojil dva mandata v Evropskem parlamentu (prvič na listi stranke Zares, drugič na listi stranke DeSUS, nato pa se za vnovično kandidaturo ni odločil).

 

Vpliv sega tudi v druge evropske institucije
Več kot očitno je, zakaj je objava fotografije, ki prikazuje milijarderjevo hobotnico požela tolikšno razburjenje v Evropskem parlamentu. Ta namreč dokazuje, da je tako opevana evropska demokracija le fasada in da gre v resnici tako ali drugače za uresničevanje interesov Sorosa. Da ima Soros vpliv tudi v drugih institucijah je lani razkril francoski odvetnik in vodja Evropskega centra za pravo in pravičnost Gregor Puppinck, ki je obelodanil močan vpliv zagovornika odprtih Sorosa na Evropskem sodišču za človekove pravice. Letos pa je še razkril, da je Sorosova Fundacija za odprto družbo (Open Society Foundation) poleg podjetja Microsoft Billa Gatesa eden največjih donatorjev Sveta Evrope.

Govoriti, kako gre v luči razkritja za laž, je naravnost smešno. Konec koncev je imena tako imenovanih zanesljivih zaveznikov v Evropskem parlamentu v obdobju 2014–2019 razkrila fundacija Sorosa in nihče drug. Dokument je dostopen javnosti in si ga lahko preberete tukaj. V čem je problem, je težko razumeti, a očitno je problematično to, da razkritje ne spada v prodajanje zgodbe, kjer Janša igra vloga manipulanta in lažnivca, Sophie in ‘t Veld pa vlogo “neodvisne” preiskovalke stanja v Sloveniji. “Neodvisnost” pa taka.

Sara Kovač