fbpx

Oče 11-letne deklice, ki je bila ubita v stockholmskem terorističnem napadu, bo tožil švedsko vlado

Foto: twitter

V torek je bil osumljenec terorističnega napada v Stockholmu na Švedskem uradno obtožen terorističnega kaznivega dejanja. Sedmega aprila 2017 je Rakhmat Akilov, ki je bil rojen v Uzbekistanu, ugrabil tovornjak in namerno zapeljal v množico vzdolž Drottninggatana. Pri tem je ubil pet ljudi in jih 14 hudo ranil. Med ubitimi je bila tudi 11-letna Ebba Åkerlund, ko se je ravno vračala iz šole domov.

Zdaj, skoraj deset mesecev kasneje, njen oče razmišlja, da bi tožil švedsko vlado zaradi pomanjkanja varnosti v Drottninggatanu. V ta namen je že najel odvetnika Thomasa Bodströma, piše Voice of Europe, očetov odvetnik pa je prepričan, da za varnost v tem delu Stockholma ni dovolj dobro poskrbljeno in da so varnostne ovire, ki naj bi preprečevale tovrstne teroristične napade z vozili, preveč narazen in torej ne služijo svojemu namenu.

Fotografija tragično umrle deklice Ebbe je obkrožila svet. Foto: Twitter

Ob nedavnih protiterorističnih ukrepih, ki jih je uvedla Švedska, pa se Bodström sprašuje: “Zakaj za to niso poskrbeli že prej? Ne potrebujete veliko domišljije, da pomislite, da se takšne stvari lahko tudi dejansko zgodijo. Ti ljudje – tudi Ebba – ne bi umrli, če bi bili ti ukrepi sprejeti pravočasno.”

M. S.