fbpx

Pariz: Očetu in bratu prerezal vrat in zaklical: “Allahu akbar!”

Foto: Twitter

Policija je v Parizu začela s preiskavo, ko so našli moška, očeta in sina, mrtva ter s prerezanimi žilami. Zdi se, da je do tega prišlo zaradi družinskega spora, saj so po umoru prijeli enega od sinov, a vendarle je med Parižani završalo, ko so izvedeli, da je prišlo še do enega izmed umorov, po katerem je morilec zakričal: “Allahu akbar” (Bog je velik)!

Policijski viri so za AFP povedali, da so moškega v petek prijeli v Parizu, saj je osumljen, da je svojemu očetu in bratu prerezal vrat v trendovskem predelu Pariza.

Ob truplu je bila mlaka krvi
Viri, ki so želeli ostati neimenovani, ker niso pooblaščeni za izjave v javnosti, so povedali, da je motiv za umor v postopku preiskave. Reševalcem kljub hitremu posredovanju ni uspelo rešiti nesrečnikov. Eden izmed očividcev, ki je naletel na grozljiv prizor, je povedal, da je v bližini trupel zagledal ogromno krvi, kar ga je zelo pretreslo.

Morilec med umorom nosil tradicionalno obleko
Napad se je zgodil zunaj stavbe, v vzhodnem delu Pariza, kamor so po prijavi umora prispeli specialci z namenom, da so zavarovali kraj umora in preiskali, če morebiti obstaja še kakšna nevarnost. Francoski Le Figaro poroča, da je morilec pred umorom svojega očeta in sina zakričal: “Allahu akbar” (Bog je velik), medtem pa je morilec po navedbah očividca, ki je krike na pomoč slišal izza okna, nosil tradicionalno obleko, ki jo v Severni Afriki nosijo ob smrti.

Le Parisien poroča, da aretiranega osumljenca niso odpeljali na policijsko postajo, temveč so ga premestili na psihiatrični oddelek. Francoska policija po navedbah Breitbarta izvaja preiskave, z namenom ugotoviti motiv, ki je botroval krvavemu klanju.

N. Ž.