Od danes na voljo Trumpova lastna platforma Truth Social

Foto: printscreen

Težko pričakovana aplikacija, Trumpova nova različica družbenega omrežja Truth Social je od danes na voljo v Applovi trgovini App Store, s čimer se nekdanji predsednik vrača na družbena omrežja, potem ko mu je lani dostop prepovedalo kar nekaj platoform.

Nekdanji predsednik Donald Trump se s svojo aplikacijo danes vrača na družbena omrežja. Aplikacija je bila na voljo za prenos malo pred polnočjo po vzhodnem času in je bila samodejno prenesena uporabnikom Apple, ki so aplikacijo prednaročili. Nekateri uporabniki so poročali o težavah pri registraciji računa ali pa so bili dodani na čakalni seznam s sporočilom: “Zaradi velikega povpraševanja smo vas uvrstili na naš čakalni seznam.”, sicer pa je bila beta verzija aplikacije že na voljo ljudem v fazi testiranja, je poročal Reuters.

Truth Social je Trumpov odgovor na trajni “izgon” s Twitterja, ki je ocenil, da so tviti takratnega predsednika, ki so vodili do napada na Kapitol ZDA 6. januarja 2021, kršili njegovo politiko proti poveličevanju nasilja. Odločitev je Trumpu prekinila neposreden stik s skoraj 90 milijoni privržencev. Trumpu so po napadu na ameriški Kapitol januarja 2021 prepovedali tudi dostop do Facebooka in YouTuba.

V zadnjih dneh so se pojavili utrinki izgleda platforme Truth Social. Videti je izjemno podoben Twitterju, razlika naj bi bila skoraj le v kljukicah za označevanje preverjenih računov, ki bodo rdeče in ne modre. Trumpov najstarejši sin Donald Jr je na Twitterju objavil posnetek zaslona prve objave svojega očeta na Truth Social, v kateri je pisalo: “Pripravite se! Vaš najljubši predsednik se vrača!” Truth Social naj bi bila platforma, kjer je vsako mnenje dobrodošlo, spodbujala naj bi odprt, svoboden in pošten globalni pogovor brez diskriminacije politične ideologije.

Tanja Brkić