fbpx

Od leta 2015 so migranti samo mesto Hamburg stali že vrtoglavih 5,4 milijarde evrov, kar je več kot znaša BDP nekaterih afriških držav!

Hamburg (Foto: Wikimedia Commons)

Samo v mestu Hamburg so po podatkih tamkašnjega senata, ki so bili razkriti na zahtevo AfD, migranti davkoplačevalce od leta 2015 do zdaj stali skoraj 5,4 milijarde evrov, kar je več, kot znaša BDP nekaterih afriških držav!

Davkoplačevalce nemškega mesta Hamburg so od leta 2015 do konca letošnjega leta migranti stali že vrtoglave 5,35 milijarde evrov, so razkrili uradni podatki hamburškega senata, ki so bili razkriti na zahtevo Alternative za Nemčijo (AfD). Samo leta 2015, ko se je začela migrantska kriza, je mesto zapravilo skoraj 735 milijonov evrov samo za namestitev in integracijo prosilcev za azil, naslednje leto se je znesek povečal na kar 1,5 milijarde evrov, v letih 2017 in 2018 pa je upadel na približno milijardo evrov leto.

Letos se bodo stroški za migrante v Hamburgu povzpeli na 800 milijonov evrov
Do junija 2019 so izdatki mesta, namenjeni migrantom, znašali približno 500 milijonov evrov, do konca leta pa pričakujejo, da se bo znesek povečal na skupno 800 milijonov evrov. Senat je v odgovoru za AfD pojasnil, da “podatki o direktnih in nedirektnih stroških povezanih z begunci in investicijami niso vedno dokazljivi.”

Začasna namestitev za migrante v Hamburgu leta 2015 (Foto: epa)

Samo Hamburg za migrante zapravil več, kot znaša BDP nekaterih afriških držav
Vodja hamburške AfD Alexander Wolf je enormne stroške označil za “nore stroške nemške begunske politike.” Astronomski zneski, ki so bili zapravljeni brez posvetovanja s prebivalci Hamburga, so po njegovih besedah višji, kot je bruto domači proizvod nekaterih afriških držav.

Skoraj polovica prejemnikov transferjev v Nemčiji je tujcev
Niso pa na udaru le Hamburžani kot poroča Voice of Europe, je bilo po podatkih nemške Zvezne agencije za zaposlovanje kar 40 odstotkov prejemnikov socialnih transferjev tujcev, kar Nemce vsak mesec stane več kot 4 milijarde evrov.

Rok Krajnc