Odkar je Trump prevzel administracijo, je v ZDA 3,5 milijona prebivalcev manj na socialni podpori

Donald Trump (Foto: Twitter)

Odkar je prišel v Belo hišo predsednik Trump, se je število prejemnikov državnih kuponov za hrano zmanjšalo za 3,5 milijona.

Po podatkih USDA je bilo septembra 2018 v ZDA na socialni podpori v obliki kuponov za hrano 38.577.141 ljudi. Ko je na predsedniški položaj prišel Donald Trump, je v februarju 2017 je po poročanju Breitbarta kupone za hrano prejemalo 42.134.301 Američanov.

Najnovejši podatki kažejo tudi, da je zadnjih 11 mesecev število prejemnikov socialne podpore konstantno padalo. Stalno upadanje števila prejemnikov socialne podpore v obliki kuponov za hrano naj bi bilo mogoče pripisati Trumpovim reformam socialnega sistema, kot tudi stalni gospodarski rasti.

Prejemanje socialne podpore diskvalifikacija za pridobitev stalnega prebivališča
Nedavna študija je tudi pokazala, da je med ljudmi, ki so se nedavno priselili v ZDA, odvisnost od socialne podpore padla za 10 odstotkov. Po trditvah študije Children’s HealthWatch naj bi se število prejemnikov socialne podpore med legalnimi priseljenci zmanjšalo zaradi napovedane spremembe zakonodaje, ki bi nedavnim priseljencem onemogočala pridobitev stalnega prebivališča v ZDA, če so prejemniki socialne podpore.

Ivan Šokić