Odraz naše zunanje politike: Evropska komisija s hvalospevom Hrvaški, Sloveniji “le” čestitke

Foto: STA

Evropska komisija je danes na spletnih družbenih omrežjih objavila čestitke Sloveniji in Hrvaški ob njunem prazniku, dnevu državnosti. Sloveniji je med drugim namenila sporočilo o skupnem prizadevanju za “vladavino prava”, Hrvaško pa je ocenila za “navdih za to, kar naj bi unija postala v prihodnosti”.

“Danes praznujemo s Slovenijo, z ramo ob rami s Slovenci,” je komisija zapisala na svojem uradnem računu na Twitterju. Na Instagramu je spomnila še, da ima Slovenija kot edina članica EU praznik, posvečen tudi kulturi, ki ima “poseben zgodovinski in družbeni pomen za Slovenijo, ko sta kultura in jezik sčasoma prevladala in okrepila to nacijo”.

“Slovenija je del družine EU od maja 2004 in skupaj bomo še naprej gradili močno in trajnostno prihodnost, ko bomo skupaj razvijali vrednote miru, solidarnosti in vladavine prava,” so še zapisali na uradnem profilu na Instagramu.

Hrvaška pa je bila deležna še dodatnih čestitk. Ob omembi, da bo 1. julija minilo pet let od vstopa Hrvaške v EU, je komisija tako na Twitterju kot na Instagramu zapisala, da je “Hrvaška vzor in navdih, za kar naj bi si unija prizadevala postati v prihodnosti”.

“Ko gledamo v našo prihodnost in skupaj gradimo našo bolj združeno, močnejšo in bolj demokratično unijo, bi morali vsi pogledati kako stran iz knjige o Hrvaški. Dežela legend in oaza čudovitih pokrajin, dom velikodušnih gostiteljev, vedno pripravljenih na odkritosrčne pogovore. Čestitke! Praznujmo skupaj,” so še zapisali na Instagramu.

O slovensko-hrvaškem sporu glede arbitraže in spoštovanju evropske zakonodaje, katerega reševanje komisija prepušča državama, ni niti besede. Prav tako iz teh čestitk ni videti nobene zaskrbljenosti zaradi položaja na Zahodnem Balkanu in sporov glede meja, v katere je vpletena Hrvaška, in na kar je Evropska komisija na primer opozorila v svoji širitveni strategiji.

D. Č.

 • stajerc5

  Poglejte kockaste kako slavijo svoj praznik in potem pojdite na slovenski pogreb. Ko bi bilo vsaj tako kot na kaksni povprecni sedmini, bi bil ze srecen!
  Venezuelci nimajo za kruh, mi pa verjetno tudi za zastave ne vec…Sram nas je lahko!

 • Olga2345

  Najprej se moraš spoštovati sam, da te drugi spoštujejo! Levaki na oblasti “spoštujejo” le tujerodne divjake, ki posiljujejo in pobijajo po Evropi…

 • Terminator

  Hrvaška vzor in navdih, za kar naj bi si unija prizadevala postati v prihodnosti.
  Če bi unija rada postala kot Hrvaška,potem moramo čimprej ven.

  • xtc

   Jep!
   Ampak Hrčki rinejo napreje mi se kotalimo navzdol.

 • xtc

  Realnost.
  Slo levaki peljejo Slovenijo niz brdo,če smo se 94 posmehovali Slovakom in Čehom bomo mi danes kmalu zaradi Kučanove tolpe v istem položaju kot Slovaki 94 oni pa kot mi takrat.
  Skratka Kučanova tolpa,je gospodarsko in politično ter mednarodno ugledno Slovenijo spremenila v tretji svet,kjer vlada komukorupcija in leva mafija in državo,ki životari obešajoč se na uspehe drugih.
  Med tem,ko sama na svoje noge ni sposobna doseči ničesar.

 • KP

  Saj smo lahko še veseli,če so nas sploh omenili. Mi žal nismo nikomur nikakršen zgled več… Že dolgo ne. Žal.

 • Volkhv

  Evropa je to že od nekdaj; banda izkoriščevalcev, sužnjelastniške kapitalistične mafije, ki se kinči s cerkveno mafijo in sranjem, ki jim je ostala od izropanih kolonij. In Hrvaška ter EU sta danes večja nevarnost Sloveniji kot ISIS.

 • Stric iz ozadja

  Ker je zelo diplomatsko, da ob tem dogodku omenjas spore …

 • janko

  ““Slovenija je del družine EU od maja 2004 in skupaj bomo še naprej gradili močno in trajnostno prihodnost, ko bomo skupaj razvijali vrednote miru, solidarnosti in vladavine prava,” so še zapisali na uradnem profilu na Instagramu””.
  Khm, razvijati da je še potrebno vrednote miru pa prava. Res je, premalo je tega – ampak ne v EU temveč PRI NAS! Alo, levajzli, a ČUJETE?! Vi krulite čez drugače misleče, vsak pomladni glas sproti poteptate, vlado raztrgate, ne plačujete NATO, en kriminal vseh vrst vas je, pa laži….

 • marker

  Evropa noče rdeče packe na svojem zemljevidu…

 • garfi

  OPOZORILO – LEVI FAŠIZEM !!!
  NAŠI LEVIČĆARJI SO DEL GLOBALISTIČNE TOTALITARNE MAFIJE NWO
  POČNEJO ISTO KOT NJIHOVI NWO LEWAKI AMERIČANOM
  HOČEJO NAS OZNAČITI ZA NACISTE in zanetiti vojno (akcija titovo velenje)
  Trump namreč uničuje njihov imperij zla, POZIVAJO K NASILJU IN MEČEJO DOMOLJUBE IZ RESTAVRACIJ
  NAŠI MEDIJI SO TIHO !!!
  Support Trump? Then You Need To See This, EVERYTHING Is NOW At Stake…
  https://www.youtube.com/watch?v=oxZF1NP4V5s
  Emergency Briefing! Concerning Civil War! – ALEX JONES INFOWARS
  https://www.youtube.com/watch?v=WCvtEiiWpvA