fbpx

Ogorčen belgijski navijač predsednika UEFA Čeferina v pismu sprašuje, ali bi pustil svojo hčer na javno prireditev?!

Foto: epa

Ker so se Belgijci zaradi epidemije novega koronavirusa odločili zaključiti sezono, jim je predsednik UEFA Aleksander Čeferin zagrozil kar z izključitvijo vseh njihovih klubov iz evropskih tekmovanj. Nad Čeferinom ogorčen belgijski navijač je tako naslovil pismo, v katerem ga med drugim sprašuje, ali bi pustil svoji hčeri, da obišče javno prireditev. Kot predsednik UEFA bi moral biti Čeferin po mnenju navijača inteligenten človek. Mnogi sicer UEFA krivijo za hitro širjenje novega koronavirusa, za mesto Bergamo je na primer prav nogometna tekma Lige prvakov predstavljala biološko bombo!

Belgijska nogometna liga se je zaradi epidemije novega koronavirusa odločila zaključiti sezono in podeliti naslov vodilni ekipi kluba Brugge, kar pa ni naletelo na odobravanje vodilnih pri UEFA. Njen predsednik Aleksander Čeferin je Belgiji ob tem celo zagrozil z izključitvijo vseh njenih klubov iz evropskih tekmovanj.

Na arogantnega Čeferina ogorčen belgijski navijač naslovil pismo
Ogorčen belgijski navijač je zato Čeferinu poslal pismo, v katerem uvodoma zapiše: “Vaša izjava, da ste Euro 2020 odložili zaradi solidarnosti do nogometnih zvez, kaže, kako ste arogantni vi in vaša organizacija, ki jo vodite. Preložitev Evropskega prvenstva ni poteza solidarnosti, temveč poizkus zaščite vašega lastnega denarja. Nič manj, nič več. Zato je še posebej hinavsko, da sedaj vršite pritisk na zveze, da igrajo ligo brez navijačev, ko pa tudi sami tega zaradi finančnega interesa ne mislite početi.”

Club Brugge (Foto: epa)

Bi Čeferin pustil svojo hčer na javno prireditev?
“Imate družino in otroke. Ali bi vašo hči, gospod Čeferin, letos pustili na javne prireditve? Če ste dober oče, verjetno ne. Ali bi ji pustili, da je del dogajanja, v katerem sodeluje tako število ljudi, kot je nogometna tekma?” nadaljuje belgijski navijač in doda: “Pomislite na redarje, policaje, kuharje, ekonome, vzdrževalce, snemalce, novinarje itd. Ali bi pustili, da je vaša hčerka del takšne ‘minimalne’ skupine?

UEFA (Foto: epa)

Kot predsednik UEFA bi moral biti Čeferin inteligenten človek
“Kot predsednik Uefe bi morali biti inteligenten človek. Sprejmite pametno odločitev, pa čeprav vas bo finančno prizadela, namesto da poizkušate prikrajšati navijače priložnosti, da uživajo v tekmah, z grožnjami o izločitvi iz Evrope. Nogomet ni nič brez navijačev,” še sklene.

Navijači Atalante (Foto: epa)

Za Bergamo je nogometna tekma Lige prvakov predstavljala biološko bombo
Kot smo na Nova24TV že poročali, več tujih medijev krivi Uefo za pojav koronavirusa v Italiji. V Independent tako zasledimo zgodbo o tekmi osmine lige prvakov med Atalanto in Valencio v Bergamu, ki je sprožila italijansko krizo s koronavirsom, ki jo poimenujejo kar biološka bomba. Še župan Bergama Giorgio Gori je priznal: “Ta tekma je bila biološka bomba, ki je eksplodirala na stadionu, zdaj pa ubija naše mesto.” Bi Aleksander Čeferin, predsednik Uefe, lahko preprečil katastrofo v Bergamu?

Rok Krajnc