Ogorčena sirska kristjana: “Papež Frančišek naju je pustil na Lezbosu, v Rim pa odpeljal muslimane”

Foto: epa

Kristjana Raoula in Malek Abo sta bila dva od 12 izbranih pribežnikov, ki jim je Vatikan ponudil nastanitev v Rimu. Toda življenjska priložnost jima je padla v vodo, ko sta ostala na otoku Lezbos, tri muslimanske družine pa so odpeljali v Rim. “Bila sem tako navdušena, da grem v Italijo. Na krožniku so mi ponudili lepšo prihodnost, ki so mi jo 24 ur kasneje vzeli,” je pretresena Raoula.

Roula in Malek sta brat in sestra, ki sta na Lezbos prispela 1. aprila letos – le deset dni po odločitvi Evropske unije, da bo vračala vse begunce, ki so v Grčijo prispeli iz Turčije. Njuna prošnja za azil je v obravnavi, zato odločitev oblasti, ali ju bodo poslale nazaj v Turčijo, še čakata.

Niti v dobrodelni organizaciji, ki je organizirala potovanje, niti v Vatikanu niso znali pojasniti, na podlagi česa so izbrali migrante. Tiskovni predstavnik organizacije Sant’ Egidio Massimiliano Signifredi je dejal, da incident obžaluje. Problem naj bi bil v tem, da so trije Sirci zamudili rok in prišli, ko sta Turčija in EU že sprejeli sporazum. “Naši prostovoljci so šli na Lezbos in se pogovorili z ljudmi, ki so bili izbrani. Končna odločitev je bila na Vatikanu,” je pojasnil.

Muslimani v Rim, kristjana obtičala na Lezbosu
Raoula in Malek sta tako zgolj nemo opazovala, kako so se tri družine vkrcale na letalo in se podale na pot v novo življenje v Evropi, medtem ko so njo in brata pustili v negotovi prihodnosti na Lezbosu. “Vse je bilo tako skrivnostno. Ko so naju seznanili z odločitvijo, da naju bodo pustili tukaj, so nama dejali, da mora to ostati skrivnost,” je pojasnila Raoula.

Papež Frančišek je pojasnil, da je odločitev za sprejem 12 pribežnikov izraz dobre volje, ta pa bi po njegovem morala predstavljati zgled svetu. “Odločitev papeža, da sprejme samo muslimane, je težko razumeti. Zagotovo mu je bilo težko, saj je kot vodja katoliške cerkve hotel narediti nekaj tudi za kristjane,” je prepričan Signifredi. V Vatikanu odločitve papeža sicer niso želeli komentirati, piše britanski Daily Mail.

N. K.

 • elh

  Njegov cilj je očitno čim prej baziliko sv. Petra v Rimu spremeniti v džamijo abu Boutrusa. Morda bo v zahvalo tudi on deležen 72 devic v raju konkurenčnega boga.

 • fmg9

  Sramota na kubik.
  Bergoglio dobesedno uničije katoliško Cerkev od znotraj.
  Dej, nej odstopi, če ne zna voditi Cekrve.
  Česa takega se nikoli ne bi zgodilo pod JP2 ali Benediktom XVI.

  • garfi

   pa še jankovićev lgtb prijazen certifikat ima

  • Feriss.H

   Zato pa je ta Satan postavljen za Vatikanskega Papka

   • dob

    Hoteli so samo malo podaljšat agonijo razpadanja svojega neznanja. Tako kot naši komunisti.

    • Feriss.H

     Ne vem če so v agoniji, mislim da kar dobro vedo kaj delajo. Ni kar tako da je prav tale Papak imel zgodovinska “srečanja” z vodilnim Muslimanskim in Judovskim klerom

     • dob

      Vedo, kaj delajo le v okviru svojega miselnega sveta. Kaj več od tega pa ne vedo. Omejeni so torej od predsodkov, ki so jih naučili in jih zdaj drugim posredujejo. Tem sledijo in jim služijo. Če mene vprašaš, je Lucifer vse, kar ni živ Bog! Tudi tisto, kar ima inštitucija za Boga, je samo Lucifer, če ni usklajen z živim Bogom.
      Tukaj imajo težave. Inštitucija se ni obnavljala hkrati z Bogom in ni vzdrževala stika z Njim, torej z Zavestjo vesolja.
      Mi je prav žal. Se bodo morali prilagoditi temu, kar Bog je. Ne tistemu, kar oni mislijo, da je.

     • Feriss.H

      Kaj pa če mislijo da so oni Bogovi. Nič novega ni da tisti ki so predolgo na oblasti ali v vodstvu in celo pri koritu si začnejo umišljati da so kot nekakšna božanstva. Take po navadi zamenjajo pod-bogci iz lastnih vrst, ki komaj čakajo na svojih pet minut, in tako do naslednjega. Oblast je verjetno najmočnejša droga. Oblastni odvisniki naredijo vse, tudi največje neumnosti v pričakovanju božanske večnosti.

     • dob

      Feriss H., s starostjo postajam vedno bolj mehak v sebi in vidim stvari še drugače, kot sem jih prej. Prej je, zame, bilo vse vedno v samoobrambi. V samoobrambi sem hodil v šolo, v samoobrambi sem se učil, iz samoobrambe študiral, poskušal svet razumeti, kako deluje, vse v samoobrambi!

      Gledal sem, kako se drugi branijo, tačas nihče od nas ni imel časa živeti.

      Zato razumem ljudi, ki so ves čas napeti, ker razmišljajo izključno v samoobrambi. Pripravljeni na vse, kot bi pričakovali udarec, s katere strani bo priletelo. Če ne prileti, pa rečejo, bo drugič priletelo!

      In se igrajo to igro naprej. Svoje otroke tako učijo. Učijo jih iz samoobrambe in jim delajo škodo, ker jih ne pustijo živeti, si po svoje organizirati življenja. In otroci se tudi učijo v samoobrambi, kot so se njihovi starši in starši njihovih staršev, tja nazaj do…. od Začetka!

      Vse je v ofenzivi ali v defenzivi. Ta slednja je tudi neka vrsta ofenzive, saj vzdržuje notranjo napetost, da nikoli ne pojenja. Ni oddiha.

      Predstavljam si, da se ljudje v vojni branijo, potem pa orožje prekujejo v pluge in orodje. Ne hvalijo se pred otroci, kaj so počeli. Vojna je sramota! Ubiti človeka je grozno dejanje.

      Otroku reči: veš, jaz sem heroj, ker sem pobil ogromno Nemcev in Italijanov…. To je tako, kot da si ga ubil. Bal se te bo, lastni otrok se te bo bal., groza ga bo, kaj mu lahko storiš. Vse to, kar ga v duši boli, bo skril za ponosom.

      Na to si ponosen? Da to narediš svojemu otroku?

      Da pa se potem še greš zaslugarja in obnavljaš sovraštvo, češ, vzeli so nam Istro, Trst, Gorico, Štajersko…. Medtem ko imaš goro brezposelnih, ne znaš delati s tem, kar imaš, vse ti propada, denar si sposojaš za življenje in ga ne vračaš… Kaj bi pa rad? Še Trst in Gorico in Istro in Štajersko? Da bo še to propadalo skupaj z vsem kar imamo in nam propada s svetlobno naglico!

      Ker ti nimaš pojma, ker ne znaš. Greš se zaslugarstvo in zaračunavaš davek svojim otrokom, zaračunavaš davek na Življenje – vnaprej! Nimajo ga in ga ne bodo imeli, če je od starih generacij odvisno. In naša družba skrbi, da je od starcev odvisno življenje vseh mladih generacij zdaj, ki ne morejo živeti, ker jim država ne pusti ustvarjati in delati. Morajo v tujino, da bi lahko v miru živeli in skrbeli za družine. Sramota!

      Kažejo ti nezadovoljstvo v obraz, na obrazu jim piše, da so nesrečni, ti pa njihovo nezadovoljstvo spreminjaš v neobstoječega sovražnika, ki si ga izmisliš v čisti samoobrambi čustvom otroka!

      Rečeš otrokom, da so za vse krivi drugi. Za tvoje neznanje in nesposobnost, za tvojo oholost in vse nesramnosti, ki jih drugim tajiš, pred svojimi si pa nanje ponosen, ponosen si na umore, ki ste jih skupaj zagrešili v imenu razrednega boja in ideologije. Da so krivi drugi? Smo nehvaležni? Smo še kaj dolžni?

      Starci dihajo naš zrak, ki jim ne pripada! Starejše generacije lastnim otrokom ne dovolijo živeti v njihovem času, ki jim pripada z rojstvom.

      In zdaj, tik preden umrejo, še en poskus! Njihovo sovraštvo šprica z vseh strani. In grozijo! Jugo zastave v Trstu, jugo zastave v Ljubljani, izgovori tam, izgovori tu.

      Bojijo se, starci, umreti s svojim sovraštvom in bi ga radi zapustili mladičem, preden zapustijo ta planet. To zdaj delajo. In imajo tudi denar in moč, da to naredijo.

      Ne podcenjujmo norosti, zlobe in neumnosti starih generacij! Sposobne so skuhati še eno vojno, iz čistega maščevanja.

      Meni je jasno, da se to ne bo rešilo samo. Tudi še tako pameten človek tega ne bo znal rešiti. Moral bo rešiti Bog. Ni tako daleč, kot se zdi, je precej blizu in gleda. In razume!

      Pred 70 imi leti še ni vedel, kaj mu kuri otroke v koncentracijskem taborišču. Zmešalo se mu je od stiske, ker ni razumel. Toda zdaj ve. Ve tudi kaj narediti.

      Nisem religiozen človek in me vera bolj malo zanima. Ideologije me ne brigajo in filozofija tudi ne. Teorije… z njimi pa sploh ne vem kaj bi počel, ker so zvečine neuporabne za tisto, kar bi jaz potreboval.

      Bog pa me zanima in njegova odgovornost tudi. Nanj gledam drugače, kot tisti, ki so si ustvarili svoje teorije o Njem, ali pa prevzemali tuje. Pa ga ne poznajo. Strah jih je, bojijo se ga. Radi bi precej tega skrili pred Njim.

      Dvoje je pomembno: nič se ne da skriti pred Njim, in ni nas treba biti strah, ker je blag in nas dobro razume.

      Ni mu vseeno, kaj se nam zdaj dogaja.

      Rad nas ima, da se tega niti ne da opisati, ker moramo prej sami imeti podobno čustvo, da bi njegovo lahko razumeli. Skratka, rad nas ima.
      Ni se ga treba bati.

     • Franc Šink

      Lucifer je vodja opozicije v nebeškem parlamentu.

     • dob

      Nezavest je vedno v opoziciji z Zavestjo.
      Problem nastane, ko volivci ne vedo, komu se predajajo v roke, komu dajejo dovoljenje, da zanje odloča, ker iz tega potem izhaja odgovornost.
      Največja od vseh težav pa je tista, ko ljudje ne ločijo več med Zavestjo in nezavestjo (ali podzavestjo)! Ko ju zamenjujejo: zavest imajo za nezavest, nezavest pa za zavest, ali še drugače, Hudiča imajo za Boga, Boga pa za Hudiča! kako veš kdo je kdo, ko so stvari totalno zmešane in zgleda, da je vse izgubljeno?
      Greš k Srcu da ti pove kaj je prav. Potem mu slediš.
      Srce ni klovn, kot mnogi mislijo, srce je inteligentno. Njegova inteligenca presega vse druge vrste inteligence.
      Druga inteligenca je, kot vidim, vsa v obkladanju z etiketami, zmerjanju z vzdevki, pošiljanju živih ljudi v zgodovino in posledično maščevanju nad strahovi, kot da so ti živi ljudje. ta je zdaj na ceni, medtem ko tista Srca, ni na tem tržišču dosti vredna. Je pa edina, ki nam lahko pomaga.

   • fmg9

    Ja če je pa ponosen prostozodar (član leta 2005 v Rotary, med drugimi titulami).
    Jao, kakšen nateg na kubik. Folk (kristajni, pripadniki drugih ver in ateisti) pa padajo na tak populističen pristop.

  • dob

   Usoda inštitucije je, da samo sebe napade in se razgradi, ko se zaleti z glavo v zid in ne ve več kam.

 • avtohtoni neandartalec

  Saj je že poskrbel za njih,so ja kristjani, se bodo že znašli, muslimanom je treba pa še pomagat razumeti kakšna je Boja volja pri nas.

 • avtohtoni neandartalec

  Množijo se kot zajci, zdaj bodo muslimani slišali, da papež celo njim pomaga prej kot svojim, krščanko in muslimana daš skupaj, pa ne nastaneta dva, ampak 1, 2, 3, 5, 8, 13,,…

 • garfi

  Pravzaprav podpira islamizacijo.
  Tudi naša cerkev je izajalska v marsičem.
  Ne podpirati karitas.

 • Feriss.H

  Satan – “Frančišek je pojasnil, da je odločitev za sprejem 12 prebežnikov izraz dobre volje, ta pa bi po njegovem morala predstavljati zgled svetu” –

  Torej v vednost celemu svetu – 21to stoletje je stoletje Muslimanov, vi Kristjani pa se pripravite na Novo Enotno Vero – Islam!

  Alahu Kakbar

 • usimoncic

  > Odločitev papeža, da sprejme samo muslimane, je težko razumeti.
  Zagotovo mu je bilo težko, saj je kot vodja katoliške cerkve hotel
  narediti nekaj tudi za kristjane

  Tak izraz dobre volje do muslimanov bi bil povsem na mestu, če bi poprej Evropa vse kristjane evakuirala iz krajev, kjer muslimani nad njimi izvajajo genocid. Ko pa že cela Evropa mirno gleda genocid muslmanov nad kristjani, in za povrhu bogato gosti muslimane s svojimi socialnimi podporami, je pa ta gesta papeža ZA KOZLAT.

  • fmg9

   ++++++++++++

 • rubec

  Temu papežu bi tudi morali enkrat pošteno noge umit. Najbolje s štrajfiksom prek ušesa, da se njegovo oblačilo ne zmoči. Svila s hermelinom se namreč jako dolgo suši.

  • fmg9

   Najprej dobro opucat njegovo gofljo…

   • totex39

    tako je+++++++++++++++++++++++++.

  • Feriss.H

   Osebno bi ga kot Kristusa – na križ, samo brez vstajenja

 • rubec

  Komaj čakam da se iz vatikanskega rajfnika ponovno pokadi.

  • Feriss.H

   Na to se bo pa še čakalo, tale ima še precej nalog za opraviti, saj je šele začel

   • samsara

    Morda še mnogo dalj, kot si sploh kdo predstavlja…
    Ne glede na to, koliko časa bo France še uradoval.

  • samsara

   Dotlej pa bo po vatikanskih vrtovih in trgih odmevalo Francis Akbar, Francis Akbar, Francis Akbar…

  • tarantela

   Ti po navadi gledaš na regrat, kako kaj tokrat kaže tole (na regratu), glede raufenka?

 • Unikatna

  No, to ti pa da misliti!!! Ostaneš brez besed!!!

 • Slovenka

  ????????????????????????????????????????

 • janez.pokoncni

  Skoraj uro po začetku pontifikata Frančiška je postalo jasno, da bo Frančišek izjemno poseben papež ampak, da bo tako zelo poseben, si verjetno ni mislil nihče. Po Muhamedu, bo Frančišek kmalu drugi najbolj zaslužen človek za širjenje muslimanske vere. Cerkev ga bo prebolevala stoletja.

  • pajot

   Iz prerokb izvemo,da je Francelj zadnji papež. (Malahija )

  • tarantela

   He-he. Pa še res je!

 • www

  …naju je pustil na Lezbosu, v Rim pa odpeljal muslimane… TEŽKO VERJETI ???????????????

  • janez.pokoncni

   Sploh ne. Odkar je nastopil službo papeža, uničuje Cerkev kot inštitucijo. Kar so gradili stoletja, bo Frančišek razgradil v parih letih.

   • www

    .. ma je malo čudna figura, nekako se NE znajde najbolje v EVROPI. Kakorkoli novinarji bi ga RASTRGALI če bi to bilo res (težko verjamem)

    • janez.pokoncni

     Uh, uh, kako se motiš. Ta ne, da se ne znajde, ta se znajde fantastično. Prvo sekundo po začetku pontifikata je odvrgel vso tremo in se pokazal kot izjemno samozavesten – mnogo preveč, saj so njegovi predhodniki v bistvu izžarevali eno samo mirnost in ponižnost. Takšnega nastopača niti blizu papeža do sedaj še nismo videli.

 • jankoslav

  Kot pravijo “ljubi sovražnika” in očitno sovraži, ali pa vsaj zanemarjaj svojega.

 • samsara

  Pastirček Franček, je svojim ovčica hotel sporočiti le to, da naj nastavijo še drugo lice.

  • fmg9

   Ja, to je njegova (Bergoglijeva) interpretacija.

   Glede levega/desnega lica v SP je pa zadeva jasna:
   V tistih časih je v semitski kulturi veljalo, da če te kdo udari po levem licu, te smatra kot nevrednega nasprotnika. Zato je je Jezus rekel: nastavite mu desno lice, kar je pomenilo, da se pokaže, da ste enakovreden nasprotnik.

   • samsara

    Zanimiva in zame nova razlaga.
    Sam sicer tole z lici dojemam v drugačni luči (najbrž niti ne krščanski, vsaj ne ‘uradni’, bolj v ‘univerzalni’-pogojno rečeno) a morda o tem ob kakšni drugi priliki.
    Najbrž pa je bolj ali manj ustreznih vsaj nekaj interpretacij svetopisemskih prilik in pridig, saj nobena religija nima ekskluzive na področju t.i. duhovnosti.

    • fmg9

     No, kar se eksegeze tega dogodka tiče, so si tukaj krščanski eksegeti enotni.
     Saj so tudi vsi študenti v prvem letniku na TeoF šokirani, ko to slišijo na faksu…

   • rubec

    Hvala za tole fmgdeveti. Zato se mi baba ki me vedno po levi pripali še kar reži kljub temu da ji takoj dvojno vračam.

    • fmg9

     Jah, zdej to pri vama je prisoten osebni problem.

     Jezus je imel v mislih takratno politiko…

     Enivej… Off-topic (lahko brišete oz ni potrebno odgovarjati):
     A še vztrajata skupaj?

 • jankoslav

  Ali se gre čuditi, zakaj se islam širi predvsem na področjih, kjer sta krščanstvo in budizem?? Mi sočutje, oni z nožem.

 • samsara

  Kot bi Frančišek in Angelca bila sodelavca pri isti firmi ;-)

  • fmg9

   A je kdo kaj rekel? :) Oba sta prostozidarja.

   • samsara

    Prostozidarstco Obama s.p.
    Prostozidarstvo Merkel s.p.
    ;-)

   • samsara

    Najmanj to…

  • janez.pokoncni

   Ja, vključno z zunanjim sodelavcem Obamo.

   • samsara

    Nekakšni pogodbeniki oz. kooperanti (podizvajalci) :-)

 • Volkhv

  Zaradi mene lahko razglasi Islamski Vatikanski kalifat. Mi prav dol visi. So zadosti škode naredili že z judokrščanstvom našim prednikom, ko so jih/nas oropali zgodovine in jo napisali po svoje njihovi pisci. Kot ljudi na grmadah so požgali tudi hramove, knjižnice, kdo ve koliko knjig, listin je ostalo skritih iz predkrščanske Karantanije in Panonije, skritih v Vatikanskih podzemnih arhivih…Vse to in še več nam dolgujejo. Judokrščanstvo, islam so eno in isto sr…

  • xtc

   Tudi pravoslavje in Rusi so :::: teh tvojih predlogih ali pa nemara še večje:

 • totex39

  Saj to ne moreš več verjeti zdaj še ta dela sranje v Evropi s temi musliči.

 • samsara

  Še malo pa bo na baziliki sv. Petra polmesec zamenjal križ. Vse iz t.i. spoštovanja do invazivnih enoto muslijev. Če pa ne bo šlo zlepa, zanjo musliji in povedali so da imajo tak namen, za to poskrbeti zgrda.
  Nemci si iz ‘spošotvanja do muslijev’ ukinili svinjsko klobaso oktoberfesta, še malo, pa bodo predlogi, da se ukine protestantizem in zamenja z vero invazivnih enot muslimanskih osvajalcev. No morda malo prehitevam. Prej bodo ukinili pivo in oktoberfest. Do takrat je časa več kot dovolj. Z Angelo vse teč kot namazano.

 • Janez

  Človekoljubne organizacije prosim,da pomagajo v Slovenijo pripeljati ta dva Kristjana iz Sirije.Nudim jima nastanitev in oskrbo,dokler jim država Slovenija ne najde službe in virov za preživljanje

  • avtohtoni neandartalec

   Po psa gremo v zavetišče za živali, po deložirane klošarje se lahko pa oglasiš v obližnji samski ali dom za brezdomce. Dom, za brez-dom-ce, in državi se zdijo taki nazivi celo smiselni in moralni.

 • The Truth Keeper

  Čemu takšna začudenost? Religija je le starodobna politika! Papež je le eden izmed vrhovnih predstavnikov črnega plemstva in nikakršen glasnik dobrobitnosti! Krščanstvo je praktično popolnoma izgubilo strahospoštovanje ljudstva in s tem kontrolo nad njim, zato je potrebno uvoziti novo, nasilnejšo različico, kar je tudi javno nakazal s simboličnim pozivom k eni svetovni religiji! Kljub navideznem nasprotju religij, te poskušajo vladati z ramo ob rami! Vendar ne več dolgo! Resnica vzhaja na vedno večih koncih našega čudovitega planeta! Pa lep dan!

 • Duhec

  Drugi najbolj vplivn, obcudovan, pokvarjen na svetu…. takoj za svojim gospodarjem.

  • fmg9

   In kdo je njegov gospodar?

   • Duhec

    Trenutno Adolfo.

    • fmg9

     Ciljaj višje (oz nižje).
     Ima več imen. Najbolj poznan je kot “Prinašalec Luči”…

     • pokvarjeniSvet

      tako je.

 • samsara

  Torej obeta se že videno in večkrat potrjeno.
  V Vatikanu se obeta porast kriminala, kot npr. žeparstva, kraje…, a izključeno ni tu in tam niti kakšno posilstvo.
  Romarji in romarke, pa tudi tamkajšnje redovnice in duhovniki, pripravite se.
  Začenja se odbobje preizkušenj…
  Vaš vrhovni pastir skrbi za vašo vero.

  • Razocarana

   Saj ne verjameš da bo te begunske družine Papež obržal v Vatikanu, a ne? Verjetno bodo končali bodo v kakšni župniji, na grbi Italjanskih davkoplačevalcev, medtem ko bo Papež iz svoje dobro zastražene palače poskušal v Italijo in v EU uvoziti še več Muslimanov da se bodo napajali na EU sociali na stroške evropejskih davkoplačevalcev in terorizirali lokalce.

 • tarantela

  Vsi so glih. Vera je pa itak slepilo.

  • samsara

   Izvorno sicer ne, a kaj, ko je širši človeški populaciji kot taka težko, če sploh, prebavljiva in se za serviranje uporablja/prakticira takšne in drugačne ‘dodatke’ (‘začimbe’, pač odvisno od nivoja kuharja), ki navsezadnje postanejo slepila, razumljiva, a žal zavajajoča, tudi dobromislečemu ljudstvu. Velja kar na splošno za religije. Rezultat je številno članstvo (črede ovčic) a nizka kvaliteta duhovnosti, ter lahko delo pastirjev, ki pa spet niso čisto vsi za v en koš.

 • AlojzZ

  Ajajajajaj! Ajajajajajaj! Sedaj se pa že resno sprašujem, je sledeča slika https://s3.amazonaws.com/medeq/files/uploads/2015/01/Pope-flashes-hand-signal-in-Philippines-AP.jpg resnična?! No, pričakujem, da bo papež Frančišek to takoj popravil!

  • samsara

   Ne vem,če tisti iztegnjeni palec ne spremeni sicer znanega pomena ostalih prstov?

   • tarantela

    A misliš morda navzdol obrnjen palec?

    • samsara

     Saj ne kaže navzdol. Le iztegnjen je, bolj ali manj vodoravno.

 • ostrovrhar

  Sem malo pokukal v zgodovino Vatikana. Zastrupili ali zadavili so že kakšen ducat papežev. Začenši z Janezom Pavlom VIII. leta 882 inu končavši s Pijem XI. leta 1939. Najbolj odmevna zastrupitev sega v leto1503, ko so z belim arzenikom zastrupili Aleksandra VI. Borgio. Truplo je počrnelo, iz njega se je kadilo.

  Ni vrag, da ne bodo tudi tega. Opus Dei dela.

 • Saruman

  Gotovo so odločitev sprejeli v tajnem murgelskem bunkerju, papež je samo lutka, ki jo vodijo strici iz ozadja. Na naslednjih volitvah je treba voliti belega papeža namesto rdečega.

 • Rožle

  Se je že vrgu po Merklovi…!

 • vremnov

  Tale papež ga malo serje milo rečeno. Ampak saj je bilo že v starih prerokbah prerokovano da bo antikrist zavladal Vatikanu, kaj to pomeni pa bo sodila zgodovina…

  • avtohtoni neandartalec

   Lahko si pogledaš na Youtube, kako se bo letos zgodil konec sveta, vsako leto imajo par dobrih idej, nekaj od vsega se celo res zgodi.

 • tarantela

  No, za tri Sirijce, ki so zamudili rok, bi pa v Vatikanu že našli prostor! Kaj pravi Jezus na to?

  • avtohtoni neandartalec

   Pred vrati je začetek turistične sezone.

 • bojan

  Kmal bodo v vatikanu stali minareti

  • avtohtoni neandartalec

   Kdo pa misliš, da je živel v Rimu pred krščanskimi arabci.

 • pokvarjeniSvet

  Sedaj se jasno vidi da Vatikan služi globalistični agendi…če do zdaj niste verjeli je čas, da spregledate in se več ne sprenevedate.

 • soc

  Tako kot je za uničenje komunizma moralo sovpadati predsednikovanje Reagana in Thatcherjeve s papeževanjem Janez Pavla II., mora za uničenje Evrope in krščanstva sovpadati predsednikovanje Obame in Merkelce ter papeževanje Frančiška. Enkrat pač pamet zmaga, drugič izgubi. Upam, da bo človeštvo slednje uspelo preživeti.

 • tanja

  bojim se, da bo ta papež s svojimi abotnimi populističnimi, iztrebljevalcem Evrope všečnimi potezami povzročil razkol v katoliški cerkvi še v tem desetletju.

  Četudi zveni žalostno, pa mogoče to niti ne bo slabo. Mogoče bo iz tega izšla prečiščena, manj klerikalna in bolj živa ter skupaj držeča katoliška skupnost. Ali pa se bomo preselili med pravoslavce :(

  • tarantela

   Mogoče bosta Svarun in Vesna boljša.

   • avtohtoni neandartalec

    Iz te folklore in mistike se je razvilo pa Noriško kraljestvo.

  • avtohtoni neandartalec

   Več kot polovica od 7 milijard ljudi, ki danes živi na planetu, so po osebnem prepričanju ateisti, ne verjamejo v nobeno religijo, ker je humanistika tako razvita, da imajo že od pop kulture več koristi kot od obližnje cerkvice, mošeje, hrama ali kar že imajo.

 • Nada

  V eni od zgodb v Evangelijih Jezus pove, da se ne sme jemati kruha iz ust lastnim otrokom in ga metati drugim. Če bi papež izbral krščanske družine med sirskimi begunci, bi ravnal kot kristjan, zlasti, če vemo, kakšnega maltretiranja so sicer kristjani deležni že med potjo s strani muslimanov in pozenje v begunskih centrih v Nemčiji in drugje. Vsi smo tudi brali o dogodku lani v Sredozomlju, ko so muslimani iz čolna med vožnjo zmetali v morje kristjane.

  • avtohtoni neandartalec

   Obstaja tudi poglavje o Jezusovem otroštvu, ki ga med konciljem v Nici niso umetili v Novo zavezo, tam je Jezus utopil enega od svoji vrstnikov, nato pa je zombija povrnil v življenje in tako menda pokazal učencem, da utopitev ni tak problem, če dovolj hitro ragiraš, lahko utopljencu rešiš življenje ali nekaj takega. Nisem prebral, si moram vzeti čas za te pravljice, so pa to itsi viri, iz katerih je bila naposled zložena skupaj današnja Biblija.

   • 1234

    Kolega, ne-avtohtonineandrtalec!
    1. Težko se predstavljaš kot neandrtalec, kajti obseg mozga neandrtalca je bil 30% večji, kot homosapiensa! In imel je izjemno čut za umetnost in bil je prvi, znani, ki je mrtve pokopaval ITD!
    2. To o Kristusovem utapljanju pa je zrastlo na tvojem zelniku, kot vse, kar pišeš, bral sem Judovsko zavezo, staro zavezo in novo IN O TEM NIKJER NIČ!
    bY pETROVC

    • tarantela

     Obstaja več zapisov, Biblija je sestavljena iz posebej izbranih, ostali zapisi, ki niso všečni sestavljavcem Biblije pač niso vključeni vanjo . Evangelij po Magdaleni, evangelij po Judi itd. Skratka množica zapisov, ki bi lahko “škodovali” edino veljavni uradni dogmi. Marsikaj v Cerkvi bi se lahko v temeljih zamajalo.

    • avtohtoni neandartalec

     Želel si, znanje ti je na voljo, dokumentarec o manjakajočih poglavjih iz Jezusovega otroštva, jih je pa seveda na Youtube še več, če se ti ne ljubi brati knjig: – https://youtu.be/TZtsA4vJigk

     • tarantela

      Najden je zapis iz 1. stoletja našega štetja o tem, da Jezus ni umrl na križu, vojaki naj bi bili podkupljeni in so prijatelji lahko Jezusa sneli s križa nezavestnega, vendar živega. Dočakal naj bi 45 let

     • avtohtoni neandartalec

      BBC-jev dokumentarec o izgubljenih gospelih, ki niso bili vključeni v Biblijo: – https://youtu.be/y3fywVlTB98

      Sicer pa imamo posnet odličen film Zadnja Kristusova skušnjava, z Williamom Defojem v galvni vlogi, v režiji Scoreseeseja, verjetno najboljša alternativna biografija o mističnem junaku zato, ker ne vsebuje skoraj nobenih specialnih efektov.

      Je Bog preživel lastno smrt tako, da je preprosto pozabil?: – https://youtu.be/m2BaY6eVk4s

     • tarantela

      Sama sem o tem, da je Jezus preživel, nekaj dni nazaj gledala dokumentarec na Viasat History. Predvajajo več dokumentarcev na to snov. O Bibliji.

     • avtohtoni neandartalec

      Poglej si oni link zgoraj, če ni bilo prej opravljeno, bo pa zdaj.

     • tarantela

      Tisto je film, jaz sem pa gledala pravi dokumentarec z zgodovinarji.

     • avtohtoni neandartalec

      Ampak film pokaže, da je v bistvu vseeno, če še ni konec, pa šele bo, čisto nič se ne bo spremenilo.

     • tarantela

      Tega ne gledam na YouTube, pač pa na TV Viasat History, reden vsakodnevni program, različna področja iz zgodovine. So dokumentirani filmi, vsebine so resne, posnemajo jih razni raziskovalci, med drugimi tudi zgodovinarji. Če imaš kabelsko TV, poišči ta program.

     • tarantela

      Odtipkaj Google in v okvirček napiši Viasat History, odprlo se ti bo več možnih prispevkov tudi online. Brskaš lahko o vseh temah, je veliko.

     • dob

      O, jebelacesta! Avtohtoni, si morda bral Kazantzakisovo Askitiki – Salvatores Dei?

      Pred leti sem našel hrvaško izdajo z naslovom Spasioci Boga. Pa sem si jo skopiral.

      Pozneje sem na internetu našel še angleški prevod v celoti.

      Tukaj je naslov:
      http://www.angel.net/~nic/askitiki.html

      Kazantzakis je človek, čigar misli so šle daleč tja, kjer si drugi niso upali. Rad imam takšne ljudi.
      Brez milosti! Ko greš na notranjo pot, če se že za to odločiš, si neusmiljen.
      Ali to, ali pa ubijaš ljudi in delaš nesrečo, ker si nisi upal spopasti se s svojim Bogom v sebi.

  • festini

   ”…Če bi papež izbral krščanske družine med sirskimi begunci, bi ravnal kot kristjan…”

   A ni tale zapis vsaj malo nekrščanski?
   Jezus je rekel celo: ”Ljubite svoje sovražnike!” (op. pa ne mislim, da so muslimani, ki so prišli s papežem v Vatikan sovražniki!) On ni delal razlike med ljudmi. Begunec je begunec! Pa ni važno če je musliman, kristjan, ateist ali… A imam jaz kakšne zasluge za to, da sem kristjan? Če bi se rodila v muslimanski družini, bi bila verjetno muslimanka. In? Sem zato ”drugorazredna v vrsti za Vatikan”?
   Jaz zaupam temu papežu. Sem se zavestno tako odločila.

   • Nada

    Tudi, če ljubimo svoje sovražnike, to ne pomeni, da se jim moramo pustiti okupirati. Jezus je učil, da moramo biti budni, da nas kdo ne oropa ali se kako drugače in še huje pregreši zoper nas. Tvoja percepcija je pač usmerjena na peščico res pravih vojnih beguncev med njimi, moja pa na večino sestavljeno iz divjih moških, ki takoj zagrabijo za kamenje in postanejo hudo nasilni, če ni kaj po njihovo. Spremljaj malo kaj počno po Evropi in kakšen odnos imajo do Evropejcev. V Belgiji so po muslimanskih četrteh plesali in proslavljali po izvršenih terorističnih napadih nad nedolžnimi žrtvami, ki so bile ob življenje. Tudi, če jih ljubimo -odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo – to ne pomeni, da se nimamo pravice zavarovati pred njimi, se upreti njihovi okupaciji in uničevanju naše kulture in naših ljudi.

 • 1234

  Kot je rekel že Furer v svoji knjigi, Vatikan je leglo levičarjev in antieuropske civilizacije! Frančišek pa je zrel za psihiatrijo, skupaj z Merklovo!
  Frančišek zabija zadnje žeblje v krsto Europskega krščanstva!
  By Petrovc

  • avtohtoni neandartalec

   Skrajni čas, da se znebimo te arabske folklore in mistike. Arheološki ostanki spadajo v muzeje.

 • Feriss.H

  Ker mi je Admin zaplenil asociacijo po križanju bom željo nadomestil z čajem. V Vatikanu so mojstri za pomirjevalne čaje, upam da mu bo nekdo postregel z enim preverjenim.

  • Nova24TV Mod 2

   ;-)

 • 1234

  IN KAKŠNE SIGNALE POŠILJA VATIKAN V SIRIJO IN NA BLIŽNJI VZHOD????
  Če si zadrt musliman, te bodo v europi sprejeli odprtih rok! Če si trpeč kristjan, te bodo zavrgli! Frančišek je SRAMOTA za Europejce!
  In dalje, ti muslimani NIKOLI ne bodo postali kristjani! In dalje ti kristjani, ki jih je Frančišek izdal, pustil na cedilu, nikoli več ne bodo ostali kristjani! FRANČIŠEK JE ZLO, je gnojna bula na telesu Europske civilizacije!
  By Petrovc

  • avtohtoni neandartalec

   Kaj bi pa ti rad, zdaj vlada dvopapežje, ker sta dva še živa, mogoče bi lahko Benedikt spet oblekel staro uniformo in nažigal po Sirskih bombnikih, ki prekrivajo temačno nebo Evrope.

 • 1234

  Če boste prebrali Hitlerjev Mein Kampf, boste šokirani, popolna slika Vatikana in levičarjev in popolna slika kam vodijo Europo! In to pred 90-imi leti!
  By Petrovc

  • avtohtoni neandartalec

   Če mi najdeš en sam stavek, en sam, v tej butasti knjigi, ti dam za prav.
   Nič drugega ti ni treba kot prepisati en sam stavek, ki se ga ne da zanikati, v taki knjigi resnic ne bi smel imeti težav.

   • Steiermark

    Ti si samo en ubogi neandertalec, ki mu nerazumevanja dogajanja okrog sebe ne gre zameriti, saj vemo, na kateri “stopnji razvoja” si ostal in ko se nenadoma najdeš vsred civilizacije, te totalno potolče – ni enostavno razumeti, za nekoga, ki je pravkar prilezel iz svoje neandertalske votline….

    • avtohtoni neandartalec

     Lahko razumem, saj sem bral Mein kampf, sprašujem samo, če obstaja ena sama Hitlerjeva trditev, v kateri se ni OČITNO v temeljih motil.

     • 1234

      Napačno NI ENE SAME MISLI, V KATERI BI SE MOTIL!

     • avtohtoni neandartalec

      Ne bi me čudilo niti, če je bil tako pameten, da je še živ, le da se danes piše mogoče Hilter, lol :=) – https://youtu.be/XQkcP0olmQY

   • 1234

    Ti si bral OPRANO knjigo! Treba je brati original! V SLo jih je izšlo 100! jaz imam št. 18!
    “……..prepričeval sem tega levičarja, ure in ure sem se mućil z argumenti, ko sem zvečer legel, zadovoljen, da sem uspel, sem naslednji dan spoznal, da je omenjeni levičar trobezljal eno in isto! Z levičarji se debatirati ne splača……………In Nemška nacija se mora zavedati škodljive vloge Vatikana, ki v Avstrijo namešča Češke župnike, v Nemčijo Polske,……Nemci se morajo ozreti na svojo slavno in težko zgodovino in vrniti mite iz nje………”
    By Petrovc

  • kaj ima vatikan s hitlerjem….. dej, dej, …

 • Nata

  Čudna poteza !
  A se vseeno vprašam , kdo in kako je izbiral ?
  So migranti sami povedali , kaj so – in komu ?

 • avtohtoni neandartalec

  Vidim, da ste tu sami ateisti, nihče od vas zgleda ne verjame v katoliški humanizem. Škoda, ker to je bistvo sprave človeka z naravo.
  Ljudje smo. Med drugim. Saj so še druge stvari.
  Človeka so si verjetno izmislili neandartalci, vsaj v Evropi, ker prej ni obstajal. Mogoče se motim, ampak, če ne bi bilo človečnjakov, bi se ljudje verjetno družili z opicami in konji, ne bi se ločili od ostalih živali, razen po spretnostih. Neandartalci so bili pa tako različni, da so bili ljudje očitno nekaj posebnega, iz teh nezdružljivih razlik, je nastajala definicija človeka, ki se prenaša oz roda v rod, do danes.
  Ljudje so so bili torej podobni in so znali govoriti, niso bili pa center pozornosti vladarjev in visokih svečenikov, ker niso razumeli, da je narava izjemno natančno umerjena, omejena z fizikalnimi lastnostmi, ki so povsod enake in se s časom ne spreminjajo. Seveda so vedeli, da se nekatere stvari ponavljajo, niso pa si znali razložiti, zakaj se včasih zgodi kaj nepredvidljivega, nedoumljivega. Ljudje smo posrečeni, včasih se zgodi kaj naključnega, kar še sami ne znamo pojasniti kako točno se je zgodilo, včasih so bili ljudje neprimerno bolj preprosti, poznali so le peščico besed, s katerimi so opisali vse kar obstaja, tudi če bi hoteli, ne bi znali opisati bolj kompleksnih pojavov. Ker niso raziskovali sveta in si delili izkušenj, so vladarji pač občudovali naravne nadmočne sile in ugibali kaj bi jih lahko spavilo v gibanje, v njihovo korist. Orkan je recimo z lahkoto premikal vodne mase, ruval drevesa in kotalil kamne, za razliko od nemočnih ljudi, ni pa znal sestaviti recimo kolibe. Dejstvo pa je, da je bil veter močnejši od človeka.
  Bom skrajšal. Filozofija o Jezusu je prizemljila Bogove, v ospredje je postavila razumnega, čustvenega človeka, ki ga odtlej spoznavamo in spoštujemo. Ne bi bilo treba, lahko bi častili tigre, izbirali samo posameznike, namesto papeža, bi lahko sredi Rima zgradili veliko Super bombo, ker to je dejansko vse kar moramo vedeti o zlu. Molimo, da je človek ne aktivira. Ne obstaja več drugo pravo zlo, vojna med dobrim in slabim je pregnana iz sodobnega humanističnega koncepta, zamenjala jo je jedrska bomba, četrte generacije. Pa se nihče ne sekira. Bolj pravilno bi bilo, z religijo je konec, zdaj gre za slehernega posameznika. Zato ni smiselno moralizirati o etičnih vprašanjih, jasno je, da ta planet pripada človeku, da ni takih razlik med nami, danes se nam zdi Jezus povsemnavaden čoban, migrant, ki je znal par čudežnih trikov, ker smo se že navadili na vse mogoče čudeže sodobne civilizacije, ki jih omogočajo brilijantni posamezniki, kateri svojim idejam posvetijo celo življenje, korist ima pa nenazadnje celotna človeška vrsta. In to zgolj zato, ker nihče še pomisli ne več, da se na tem svetu ne bi šlo za človeka, se mi zdi, le v vojaško policijskih džamaherijah se še trudijo, da posameznik čim bolj trpi. Ker ne razumejo.

  • plamen100

   z religijo ne bo nikoli konec pa naj bo to religija ki verjame v boga ali v partijo ali pa v velikega vodjo! toliko si napisal ampak se vedno nisi povedal zakaj je papez s sabo odpepjal muslimanske druzine ne pa krscanskih? Ce pa je tvoja obrazlozitev da ni vazno kaj je kdo ker da gre za cloveka pa se tudi s tem ne strinjam ker bi moral v tem primeru vzeti druzine razlicnih ver, ker tudi kristjani so ljudje!

 • timos

  Temu staremu se je zmešalo !!

  • Rožle

   K Merklovi…., da nimajo teli Arabci kakšn svoj HAARP mogoče..?

 • Rožle

  Izdajauc….

  • Počakajmo. Mogoče pa bo le navedel razlog zakaj se je tako odločil.čeprav se tudi meni zdi bolj pošteno, da bi pomagal svojim bratom v Kristusu.

 • Poštenje velja

  Tercjansko licemerstvo in hinavščina

  Fuuuj

 • Simeon Goldmayer

  Papež je človek. Vse ljubi enako. Ne dela razlik. Tako, kot jih Jezus ne bi. On je pravi Kristjan! Ne pa vi.

 • Težko je biti pameten v teh norih časih.

 • Sloven”c

  izdajalec !

  • A , kaj bolj grdo pa ne znaš povedat o svetem očetu ???

   • TomTom

    Dej Marta ne seri ti s tem “svetim” očetom. Bi rekel da gojiš nek čuden erotičen odnos do papeka. Malo se zazri v ogledalo in se vprašaj po čem se razlikuješ od opranih ovčic v S Koreji, ki na vsak način podpirajo svojega velikega vodja?
    Beeee

   • fmg9

    Glej, Marta. Tudi jaz sem (konzervativni) katolik in amaterski vatikanist. In ja, seveda lahko upravičeno katoliki izrazimo nestrinjanje z Bergoglijevo administracijo, katera odkar je prišla na oblast, ne počenja drugega, kot da dobesedno razbija katoliško Cerkev od znotraj in ustvarja shizmo.
    Žal je Vatikan utišal vse redove, laike in klerike, ki Bergogliu oporekajo. Med njimi je veliko kardinalov, kardinal Burke pa je javno večkrat povedal, da ne sprejema t.i. “reforme” kurije, niti drugih populističnih potez (sinoda), ekumenizem in spreminjanje cerkvenih pravil.

    • Nova24TV Mod 2

     Podpišem. Sem katolik. Ta papež nima stika z evropsko realnostjo niti ne pozna evropske zgodovine (ob čemer v oči bode še intelektualno uboštvo).

     PS: Da ne boste mislili, da enormno razumevanje za migrante kažejo le altruistične levičar(s)ke (wanna-be radodajke).
     Tudi v katoliških cerkvah jih je na ostajanje …

 • Jurij

  Ni res, da se ne ve zakaj niso vzeli s seboj kristjanov. Zakaj ne je papež komentiral med novinarsko konferenco na poti nazaj v Rim. Dejal je, da jih niso mogli vzet zato ker niso imeli urejene dokumentacije za odhod. Vi novinarji bi to morali vedet, razen če nočete vedeti.

  • plamen100

   Vsi kristjani niso imeli urejene dokumentacije muslimani pa? Ce bi hoteli bi jim dokumentacijo uredili v Rimu,saj ves kaj je rimska diplomacija stara 2000 let, uredili so srecanje Obame na Kubi po 70 letih a ne bi mogli zrihtati enih papirjev sirijskim kristjanom??? To so zgodbice za nepoucene, bistven razlog je v tem da je s tem ko je oapez sprejel druge vernike hotel pokazati kako je usmiljen do pripadnikov druge vere. Samo ebes ti to papezovo logiko, tukaj se gre za zivljenje ali smrt in bi moral najprej pomagati svojim bratom kristjanom in to ni storil prav pa naj bo zaradi mene 1000x papez, ravnal je kot novodobni juda, ki je isto izdal kristusa ta pa je izdal kristjane, ki so verjeli vanj in mu zaupali. Ze tista njegova izjava glede istospolnih je cudna “kdo pa sem jaz da jim sodim”? Saj juh ne bos sodil ampak si predstavnik cerkve in moras javno povedati da je zate druzina svetinja in s tem bi tudi odgovoril kaj si mislis o istospolnih!

 • TomTom

  Vatikan je leglo mafije. Ta mafija pa opravlja z največjim nategom vseh časov: najprej ljudi prepričati, da obstaja pekel in nebesa. Potem jim povejo kaj smejo in česa ne smejo, da nebi prišli v pekel. Zraven še dodajo nesmiselne obrede, nerazumljive anekdote, ki si jih lahko vsako po svoje razlaga, dodajo ščepec malikovanja, vse skupaj zavijejo v (Sveto) skrivnost… In imaš najboljši način za služenje denarja in kontrolo množic.
  Seveda ta organizacija potrebuje še kvazi “Sveto” organizacijsko strukturo, ki se je izvolila sama, posrednike med grešniki in Bogom in seveda šefa mafije, ki je najbližje Bogu, ima vedno prav, je najbolj svet, skozi njega sije božja energija,….

  Nikakor si grešnik ne sme kaj slabega misliti o tej organizaciji, saj je to božja organizacija in Bog vse vidi, tudi tvoje misli, zato si ne smeš niti privoščiti dvoma v velikega vodjo, kaj šele da bi nasprotoval, saj v tem primeru ne prideš v raj.

  Skratka človeku v glavo vcepijo samokontrolni miselni mehanizem,…. Res, Sveto da je kaj. Točno tako kot je Bog želel.

  • Hribouc

   O, Bog se te usmili, burazeru!

 • Hribouc

  Frančišek, Frančišek! Tole je pa hud spotikljaj. Kar žalostna reč, ki jo boš težko opravičil.

 • brbrbr

  To je protipapež, antikrist.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!