Okoliščine tragične smrti 20-letne Avstrijke Verene Heinz, ki je med potapljanjem izgubila nogo, še vedno nepojasnjene

Verena Heinz med potapljanjem na Filipinih (Foto: FB)

Na Hrvaškem še vedno poteka preiskava o okoliščinah smrti 20-letne avstrijske potapljačice, ki jo je prejšnji teden v morju pred otokom Krk povozil voznik motornega čolna. Potapljači, ki sodelujejo v preiskavi, so zdaj pred Malinsko našli potapljaški pas z utežmi, ki naj bi dokazoval, da je čoln glisiral preblizu obale.

Potapljači so našli tudi nogo, ki jo je dekletu v nesreči odrezal gliser, danes poroča Jutarnji list. To naj bi bila ključna dokaza o tem, kje se je Avstrijka potapljala skupaj s svojim očetom.

Ob nesreči je bilo namreč odprto vprašanje, kako daleč od obale sta se Avstrijca potapljala. V morskem pasu 300 metrov od obale je na Hrvaškem glisiranje prepovedano, kopanje pa je dovoljeno 100 metrov od obale. Pas z utežmi pa naj bi po neuradnih informacijah našli približno 200 metrov od obale, še navaja hrvaški časnik. Po v zadnjih dneh večkrat objavljenem tolmačenju Luške kapetanije v vmesnem območju ni dovoljeno niti kopanje niti potapljanje, razen če je slednje organizirano v spremstvu voditelja in čolna.

Nepravilnosti po nesreči
Kot navaja Večernji list, gre za varovalni pas, ki je predpisan prav zaradi varnosti kopalcev in potapljačev. Poveljnik Luške kapetanije na Reki Darko Glažar, ki je odgovoren za preiskavo nesreče, informacij ni želel komentirati, saj preiskava še poteka, poroča Jutarnji list. Po nesreči je oče 20-letne Verene Heinz opozoril na številne domnevne nepravilnosti, ki naj bi botrovale nesreči. Dieter Heinz, ki je bil v nesreči tudi sam poškodovan, pa je ob tem za Jutarnji list dejal, da je na mestu nesreče ob reševanju hčerke v morje odvrgel svoj potapljaški pas z dvema kilogramoma uteži. Hrvaški preiskovalni organi so zato izdali nalog za preiskavo morskega dna na tem območju, saj bi to lahko pokazalo dejanski kraj potapljanja.

Foto: Fb

Nesrečo je prejšnjo sredo povzročil 25-letnik voznik motornega čolna, ki je v Malinski delal kot sezonski delavec. Iz hrvaškega ministrstva za pomorski promet in infrastrukturo so sporočili, da v času nesreče ni bil pod vplivom alkohola, poroča STA. Avstrijka naj bi umrla na poti v bolnišnico na Reki.

Peter Truden

 • Basileus

  Pas z utežmi so našli cca200metrov od obale. Se pravi je Hrvatar glisilar pre blizu obale. Ve se pa, da luška kapitanije ne oglobi poznancev.

  • freedomfighter

   On je glisiral pre blizu obale ona se je pa potapljala pre dalec od nje

 • Dragan Krstič

  Rvati poskušajo na vsak način zaščititi povzročitelja tragedije. Dobor mi je znano kakšne vrste tiči delajo v njihovi policiji. Pred 3 dnevi mineva natanko 33 let ko sta mi 2 mladoletnika v Jadranovu pri Creikvenici ponoči ukradla avto in ga karambolirala policija pa je okrivila mene. Še celo očividci so bili, ki so policiji povedali da sta avto karambolirala 2 mulca z dolgimi lasmi pa vendar je v zapisniku policija to zamolčala in okrivila mene. Od takrat ne prestopim meje v lepo njihovo. Hrvati niso blkanci ampak huje, bizantinci so.

  • tretjerazredni

   Pazi na naše vaške.udbaše, če si v Sloveniii govoril grdo o hrvatih, pokličejo domov in ti lahko na turističnem obisku delajo probleme, hrvaška naveza je dobro organizirana in ima povsod lovke.

 • RATATA

  Pisunjenje ubožjo mater!

 • tretjerazredni

  Za turistične dežele ne.bi smelo biti skoraj nobenih omejitev plavanja in potapljanja, gliserji in druga nevarna plovila bi morali imeti omejeno področje kjer se lahko vozijo, sploh kadar divjajo. Saj se ni potapljala na izhodu v marino, kjer je logično, da ladje uporabljajo močne motorje, ko plujejo noter in ven na odprto.
  Kakšno vezo,ima kako daleč od obale se je zgodila nesreča, nič ne piše, da.bi gliser zmanjšal hitrost, ko je prišel v kopalni pas, sto metrov verjetno preskoči v nekaj sekundah, oznak razdalje na vodi pa ni.

  • cosmosjasnovidec

   Ti bi lahko šel k hrvatom za pomorskega ministra ker imaš enako pamet kot oni.Torej nikakršne.
   Edino kar imaš prav je,da tudi jaz nikoli na vodi nisem opazil zavorne poti.Hahahahaha
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • cosmosjasnovidec

  Hrvati že na vsakem koraku pobijajo njihove turiste butasti folk še pa kar naprej leze tja na dopust kateri pa se izkaže za zadnjega katerega je imel še živ na zemlji saj se domov vrne v spremstvu z pogrebnim zavodom.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-