fbpx

Spregovoril je oče dekleta, ki ji je gliser odrezal nogo v tragični nesreči pri Malinski – poglejte, kaj je povedal o reševanju svoje hčerke!

Verena Heinz (Foto: Facebook)

Po tem, ko je v sredo v grozljivi nesreči pri Malinski na otoku Krku na Hrvaškem med potapljanjem življenje izgubila mlada Avstrijka, ki jo je zadel gliser, se je sedaj oglasil tudi njen oče. Ta poroča, da je reševanje potekalo tako počasi, kot bi bili v kakšni državi tretjega sveta. Obenem dodaja, da celo v bolnišnici nihče, razen glavnega zdravnika, ni govoril nemško in angleško. 

Grozljiva nesreča se je zgodila v sredo v morju ob plaži v Malinski na otoku Krku na Hrvaškem, kjer se je 28-letna Avstrijka Verena Heinz okoli 16.00 ure potapljala 300 metrov od obale, ko jo je zadel gliser. V nadaljevanju so jo hudo poškodovano prepeljali v bolnišnico na Reki, kjer je po poročanju Večernjega lista kmalu umrla.

Nesrečo je s tem, ko je zapeljal na območje za plavalce, povzročil voznik čolna, 25-letni Zadrčan, ki v Malinski dela kot sezonski delavec. Po opravljeni obdukciji na Reki je bilo truplo nesrečnega mladega dekleta sicer že prepeljano v Avstrijo, kjer jo bodo pokopali.

Prva pomoč za prihod na kraj dogodka potrebovala celo večnost
Svoje videnje tragične nesreče je sedaj medijem predstavil še oče umrle Avstrijke, ki je sicer tudi sam inštruktor potapljanja. Povedal je, da je voznik spremenil smer, zaradi česar se ni natančno vedelo, kam bo nadaljeval pot. Nato pa je prišlo do tragičnega dogodka, ko se je zaletel v njegovo hčerko in z nje potrgal potapljaško obleko. Oče je bil kritičen predvsem do reševanja, ki je sledilo. O njem je za Kronen Zeitung skrušeno povedal: “Reševanje je potekalo tako, kot bi bili v kakšni državi tretjega sveta. Da je prispela prva pomoč, je trajalo celo večnost. V bolnišnici ni nihče govoril angleško ali nemško. Edino izjemo je predstavljal glavni zdravnik, ki mi je tudi povedal žalostno novico.”

Malinska (Foto: Wikipedia)

Rajko Golob