fbpx

Okrutni nigerijski kriminalci kolonizirajo Italijo in izrinjajo italijansko mafijo

Slika je simbolična Foto: iStock

Italijanske oblasti so odkrile, da se nigerijska mafija za nadzor nad ženskami, ki jih pretihotapijo v Italijo in silijo v prostitucijo, poslužuje tako groženj kot ritualov vuduja.

Italijanski policisti so v raciji kriminalne organizacije v Catanii na Siciliji prejšnji teden po poročanju Breitbarta aretirali pet vodilnih članov nigerijske mafije, med njimi tudi Susan Elaho in Naomi Ikponwmasa. Ravno tako so v Rimu aretirale še Helen-Susan Ikponwmasa.

Preiskovalci so potrdili, da so do informacij, ki so jim pomagale pri razbijanju trgovine z ljudmi nigerijske mafije, prišli s pomočjo Nigerijke, ki je bila ravno tako pretihotapljena v državo in prisiljena v prostitucijo.

Nigerijska mafija izrinja iz posla domačo italijansko mafijo
Mafijska organizacija naj bi po trditvah italijanskih oblasti sodelovala z drugimi mafijskimi združbami v Nigeriji in Libiji, od koder uvažajo dekleta v Italijo. Dekletom so pogosto samo povedali, da bodo v Italiji postale prostitutke, v nekaterih primerih pa naj bi celo izvajali rituale vuduja, da bi mlada dekleta prisilili v sodelovanje.

Foto: Twitter

Nigerijska mafija se je v zadnjih letih razpasla po Italiji do te mere, da je italijanski kriminolog Alessandro Meluzzi izjavil, da “okrutni” nigerijski kriminalci “kolonizirajo Italijo in kradejo posel tradicionalnim mafijskim družinam”. Najodmevnejši primer, za katerega so bili odgovorni pripadniki nigerijske mafije, je bila smrt 18-letne Pamele Mastropietro leta 2018. Dekle so posilili, brutalno umorili, razkosali, njena spolovila in srce izrezali in pojedli, njeno razkosano truplo pa nato odvrgli v dveh kovčkih.

Ivan Šokić