fbpx

Opazovanje letal usodno za novozelandsko turistko – sunek letalskega motorja jo je pribil ob pločnik

Saint Maarten letališče (Foto: iStock)

Turistka z Nove Zelandije je na karibskem otoku Saint Maarten izgubila življenja, potem ko je sunek letala povzročil njen padec, ta pa hud udarec v glavo, ki jo je stal življenja. Pristajanje in vzletanje letal na mednarodnem letališču Saint Maarten je dobro znano po vsem svetu kot velika turistična atrakcija. 

Pokojna je na znameniti plaži, tako kot mnogi drugi turisti pred njo, opazovala vzletanje in pristajanje letal. Pri tem se je držala za ograjo, kar pa ji ni pomagalo, ko je nad njo poletelo letalo Boeing 737, ki je ob 18. uri vzletelo proti Trinidadu. Silovit sunek letala ji je spodnesel tla pod nogami in povzročil njen padec. Pri padcu na beton je utrpela hude poškodbe glave, nakar je bila odpeljana v bližnjo bolnišnico Saint Maarten Medical Center, kjer pa je kmalu zatem podlegla poškodbam, poroča Daily Mail.

Turisti na otoku pogosto plezajo na skale ter opazujejo pristajanje letal, čeprav jih številni napisi, nameščeni na plaži, opozarjajo na nevarnost.

St. Maarten – opozorilne table (foto: iStock).

V izjavi je policija iz Saint Maarten opozorila: “Letališke in lokalne otoške oblasti so sprejeli vse potrebne ukrepe, kot je postavitev opozorilnih tabel, da širšo javnost opozorijo, naj ne stoji na območju poti letal, ki vzletajo, zaradi nevarnosti, ki jo to početje vsebuje.” Lokalne oblasti prav tako pozivajo javnost, še posebej obiskovalce otoka, da upoštevajo opozorilne znake na lokaciji in se tudi tako izognejo hudim poškodbam, ki posledično lahko vodijo k izgubi življenja, so še zapisali na tamkajšnji policiji.

U. V.