Operacija uspešna, pacient umrl ali integracija uspešna, žrtev poškodovana

Odkar so evropske ulice preplavile horde migrantov iz Afrike in Azije, se prav s teh ulic vedno večkrat izpira kri žrtev, ki so to postale zaradi napadov z noži. Noži so namreč poleg drugega hladnega orožja večjih dimenzij, kot so mačete, najbolj priljubljeno orožje prišlekov.

Dovolj majhen, da ga lahko skriješ pred pogledi, in dovolj močan, da lahko koga ubiješ. Pa vendar je prav tu kleč – človeka moraš zabosti iz neposredne bližine, za to pa je potrebna odsotnost empatije, da ti človeško življenje in kri na rokah pač ne predstavljata nikakršnega moralnega zadržka, ali vojaško urjenje, vsekakor pa moraš imeti moč in biti nasilen in agresiven. Gre za najosnovnejši, najbolj primitiven način obračunavanja z nasprotnikom, za katerega orožje kupiš v vsaki trgovini s kuhinjskim priborom, v vsaki živilski trgovini, povsod. In ni naključje, da so na primer nemški policisti v Hamburgu od začetka tega leta do konca marca zabeležili skoraj štiristo kaznivih dejanj, pri katerih je nož igral glavno vlogo. Res, največkrat kot orožje pri ropih, s katerim so storilci omrtvičili žrtve, a vendar − sto enajstkrat so storilci z noži povzročili rane. Globoke, krvave rane. In policija popiše, preiskuje, čistilci cest pa sperejo kri s curki vode. Javnost niti ni več zgrožena, cenzura vodilnih medijev deluje – policija namreč od letošnjega leta ne poroča več o tem, ali so storilci migranti. Vsekakor pomenljiva odsotnost tega podatka, ki pove vse.

Včasih storilca ni mogoče prikriti
A kljub temu se včasih izve, kdo je bil storilec. Kdo in od kod. Na primer 28-letni Alžirec Youssef, ki je bil pred sodnikom v Nordhausnu spoznan za krivega zaradi hladnokrvnega poskusa umora svojega 28-letnega nemškega dekleta Jessike. Medtem ko je njuna še ne eno leto stara hčerka spala nekaj metrov stran, jo je z nožem zabodel vsaj desetkrat in nato pobegnil. Jessiki je kljub smrtno nevarnim ranam uspelo poklicati pomoč in zdravniki so ji komaj rešili življenje, storilca pa je policija našla in aretirala. In čeprav so policijska poročila za javnost skrivala marsikateri »politično nekorektni« podatek, je na sodišču javnost izvedela še več. Alžirca bi morali aprila letos deportirati, a je prav njegova kasnejša žrtev, Jessika, sodišču predložila dokaz, da je Youssef oče njenega otroka, zato se je postopek deportacije ustavil. Mesec dni kasneje je policija posredovala pri njej doma, ker ji je Youssef  grozil, ob prihodu policije pa ju je skupaj z otrokom imel za talca. Po posredovanju se je prepir končal, vse je bilo videti mirno, dokler ni kmalu za tem posegel po nožu.

Obramba storilca prikazuje kot žrtev
Tudi smrt Nemke Lenore, ki je pri dvajsetih letih začela študirati na Nizozemskem, v Emnnu, je povzročil nož v rokah storilca. Samo nekaj dni pred tem se je Lenore preselila v novo stanovanje, ki ga je kot večino študentov delila z drugimi ljudmi. Med njimi je bil tudi dvajsetletni Michael Nsibirwa iz Italije (tako kažejo njegovi dokumenti). Kaj se je zgodilo tiste noči, je še vedno nejasno. Policijo je poklical storilec, po telefonu jih je obvestil, da je dekle mrtvo. Lenoro so našli na postelji z veliko vbodno rano v vratu, nago. Ni ji bilo več mogoče pomagati. Storilčeve izjave na kraju samem so bile zmedene, nasprotujoče si. Lenore naj bi mu bila skušala sredi noči pomagati, mu preprečiti, da bi storil samomor, zato jo je najprej zabodel v vrat, nato pa zadušil z blazino. Na sodišču so njegove izjave postale še bolj zmedene, njegov odvetnik pa je povlekel asa z rokava – Michael trpi za posttravmatskim sindromom in se zato dogodka ne spomni. Na sodišče ga vozijo v invalidskem vozičku, razpravo prekinjajo zaradi slabosti in zdravniških terapij. Pa vseeno, dejstva so dejstva, in ta nasprotujejo njegovi zgodbi, da se je hotel ubiti, Lenore pa mu je to hotela preprečiti, zato je močno kričala. To naj bi bili zvoki, ki so jih slišali sosedje (ki so pričali, da je ženski glas nekoga prepričeval, naj neha – “Ne, prosim, prosim, ne, ne …”). Prav tako so Lenore našli nago, kar brez oblačil naj bi bila ob štirih zjutraj pomagala sostanovalcu, ki ga je spoznala pred nekaj dnevi. Lenore je umrla,  motiv za umor morda nikoli ne bo jasen, ostaja pa jasno, da obramba igra na karto “resnične žrtve” − da je pravzaprav storilec žrtev.

Napad z razbito steklenico
V Italiji, Latini, še vedno iščejo storilca, ki je napadel dve ženski in ju poškodoval. Sobotni večer okrog desete ure, dve dekleti, obe iz Latine, sta naleteli na neznanca “severnoafriškega rodu”, ki jima je začel slediti, ju pri tem žalil in jima grozil. Pospešili sta korak, da bi mu ubežali, a sta se znašli v slepi ulici, kjer nista imeli več možnosti, da mu pobegneta. Moški se jima je približal z razbito steklenico v roki, s katero je najprej samo mahal okrog, in nadaljeval z verbalnim napadom, nato pa ju je z njo napadel, ju ranil po obrazu in vratu. Ker sta dekleti kričali, se je očitno ustrašil in zbežal, dekleti pa sta v krvi obsedeli na ulici do prihoda prve pomoči. Eno od deklet je dobilo globlje rane po obrazu, ki bodo verjetno pustile brazgotine, vsekakor pa bosta dekleti imeli psihične brazgotine vse življenje. Policija natančnejšega opisa storilca, razen njegovega “severnoafriškega rodu”, zaradi interesa preiskave ni objavila.

Italijanski morilec

Spolnim napadom ni ne konca ne kraja
V Stuttgartu se je 19-letnica vračala domov, ko sta jo nenadoma od zadaj zgrabila neznanca in jo zvlekla na dvorišče stanovanjske stavbe. Tam jo je eden od dveh držal, medtem ko si je drugi odpel hlače in izvlekel svoj spolni organ. Hvala bogu je v tistem trenutku mimo prišel neznan sprehajalec, ki je dojel, kaj se dogaja, in je začel kričati na posiljevalca. Moška sta zaradi tega dekle spustila in zbežala. Mimoidoči, ki jo je rešil posilstva, je tudi izginil, dekle pa je nemudoma odšlo na policijo in prijavilo spolni napad. Zdaj policisti prosijo za pomoč morebitne priče dogodku, neznanega mimoidočega, da bi lahko našli storilca, ki ju je žrtev natančno opisala, policija pa je objavila natančen podatek, kako sta bila oblečena, njun videz in njun izvor pa se skriva v politično korektni sintagmi “arabski videz”.

V Palermu se je 35-letni Maročan z doslej neznanim sostorilcem zvečer sprehajal po mestnih ulicah, ko je opazil, da so vhodna vrata v pritlično stanovanje odprta. Vstopila sta in v stanovanju našla žensko, ki je bila sama. Takoj sta jo napadla, in čeprav se je poskusila braniti in ju odriniti s sebe, sta ji strgala majico s telesa in ji poskušala sleči tudi hlače. Žrtev je začela vpiti na pomoč, kar so na njeno srečo zaslišali sosedje, tudi žrtvin mož, ki je bil v bližini njunega stanovanja. Moški je takoj stekel domov, z natančnim udarcem je Maročana spravil na tla in ga tam onesposobil do prihoda policije, drugemu storilcu pa je uspelo zbežati. Policija zdaj pregleduje posnetke kamer, da bi lahko pridobila identiteto drugega napadalca.

Somalec se je spravil na upokojenca
V primeru hudega napada na upokojenca v Offenbourgu pa je storilec znan. Petindvajsetletni Somalec je napadel in močno pretepel 75-letnika in mu povzročil hude telesne poškodbe. Motiv za zdaj še ni znan. Mimoidoči je opazil starca, ki je ležal na ulici, in je o tem obvestil policijo, ta pa je na kraju dogodka našla nezavestno žrtev pa tudi rahlo poškodovanega 25-letnega Somalca ter ga aretirala. Rekonstrukcije celotnega dogodka še ni, do sedaj je znano, da je Somalec prišel na železniško postajo v Offenbourg verjetno zato, ker so ga napodili z vlaka, ker ni imel vozovnice. V bližini postaje je naletel na upokojenca, ki se je vračal domov iz restavracije. Nadalje stvari niso prav jasne, žrtev namreč še vedno ni v stanju, da bi jo zaslišali kot pričo, vendar je že zunaj smrtne nevarnosti.

In tako naprej, primer za primerom, žrtev za žrtvijo, v primitivnem boju za osvojitev teritorija, markiranje svoje premoči, ponižanja svojih nasprotnikov. Ne, integracija ne deluje, večina je niti ne želi, noče, se ne more prilagoditi našim normam in vrednotam, našemu slogu obnašanja in delovanja, našemu načinu življenja. Integracija ne deluje in prej ali slej prej si bomo morali to priznati.

M. S. S.

 • Van Der Waals

  ilegaci imajo pestro kriminalno kariero!

  • Andrej

   Oni to smatrajo za vaško folkloro.

 • Dragan Krstič

  Poglejte ta video na brskalniku: Asylant beschaedigt autos.

 • Olga101

  Jusuf se je naveličal prve žene, očitno ga še tri nekje čakajo… Preživljal jih bo lahko, saj je sociala radodarna!

 • Andrej

  Vse skupaj je popolnoma brez veze. Edina rešitev je držati se zakonodaje, ki jasno pravi, kdo lahko zaprosi za azil. Nimaš dokumentov? Obrni se in izgini. Tako bi postopali z menoj.

  • SIMON ROZIC

   Moja vnukinja je potovala v ZDA, z vsemi urejenimi dokumenti, pa so
   jo kljub vsemu 2 uri zadržali in spraševali, če se bo “zaposlila” ali kako
   drugače kršila svojo vizo za 2 meseca bivanja…dokazati je morala, da
   je finančno sposobna, da lahko pokriva eventualne stroške bivanja
   in prehrane. Po zaslišanju so se ji zahvalili za konkretne odgovore in
   je vnukinja lahko šla!
   Pri nas bi bila taka obravnava že kršitev “človekovih” pravic, zato imamo
   polno Ljubljano 2x pečenih “revežev”, ki se prosto sprehajajo po ohlajenih
   trgovskih centrih in uživajo “uz kafu i duhan”, de?

   • ZatonMesecnikov

    To pa zato, ker je imela urejene papirje. Če oseba papirjev nima, je pravna država nemočna.

    • lojze

     Si pa res slika! A pravna država, da je nemočna, če nimaš papirjev? Zmedeno in ubogo!

     • ZatonMesecnikov

      Točno tako Lojze. Postane nemočna.

      Nimaš davčne, nimaš premoženja, nimaš naslova za vročanje pošte.

      Dajo ti kartico ZZZS, dajo ti advokata, dajo ti prebivališče, dajo ti hrano in žepnino.

      Boš še kaj dodal Lojzek?

 • xtc

  Najprej je treba naredit azilni sistem tak,da je azil možen le v izrecnem primeru praktično ga skoraj ni mogoče dobiti-če pa si vstopil ilegalno pa sploh ne.
  Nadalje_kazni huda poškodba 30 let in prisilno delo,smrtno nevarna poškodba ali smrt smrtna kazen za storilca,če gre za dokazan namen umoras.
  Rop z nožem-30 let zapora in prisilno delo.
  In še nekaj,ko si z zločinom in kriminalom prekršil človekove pravice drugega ti pripada jo le še človekove pravice do strogo poštenega sojenja od tam naprej,pa morajo biti pravice ukinjene,do odslužitve kazni.

 • mona lisa

  Dober migrant-mrtev migrant.

 • Hamid Begic

  SDS bolje vam je, da se ukvarjate z migranti, kot pa z Hudo jamo, Ustaštvom, komunizmom,… samo kaj, ko ste tako ignorantski in zabiti. :)

  PS: Isto kot “ta levi” :)

  • ZatonMesecnikov

   Če ne bi Borci ZZB slavili Morilca Simo “Srbina” Dubaića in podobne, človeka, ki je v zgodovini pobil največ Slovencev, potem bi se ukvarjali z migracijami Udbice…

 • ZatonMesecnikov

  Zabloda, v kateri živijo levičarji, da so si vsi ljudje enaki, je pripeljala do tega.

  Domača mačka in divja mačka sta si genetsko identični. Le da divje mačke ne moreš imeti doma na kavču.

  Kako je potem prišlo do takšnih razlik med ljudmi iz različnih koncev sveta? Stare civilizacije, Europska, Azijske (Kitajska in japonska ter Korejska) so šle skozi dolgo zgodovino težav, iztrebljanja, vojn, civilizacija sama pa je temeljila na težkem delu. In premagovanju teh težav.

  Družba sama je selekcionirala gene. Preveč drzni geni, so končali na bojiščih, hudobni geni so končali na moriščih in pa niso dobili partnerjev za razplod. Vsak otrok Europejec ali azijec iz razvitih delov, gre skozi šolo socializacije, starši ga sekirajo, feministične matrone v vrtcih ali šolah prav tako. Če se ne socializira konča v zaporih.

  V družbah, ki so še pred 50 leti živele v plemenskih skupnostih živinorejcev, potem pa silovito populacijsko eksplodirale zaradi nafte ter medicine belega človeka, tega procesa ni bilo. Agresivni geni se niso selekcionirali, ampak prenašali naprej, saj so v teh družbah veljali za “krepostne”. Procesa socializacije ne bilo, saj zaradi preobilice potomcev nihče ne skrbi zanjo. Niti je ne poznajo v europskem smislu.

  V tem pa je težava, ko pridejo sem. Veljajo nagoni in pravila prvinskih družb, kakršne so Europejci poznali stoletja nazaj. Po domače rečeno, kot bi divje mačke sedaj razporejal po europskih domovih.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!