fbpx

Orban boj prestavil na višjo raven: S pomočjo obveščevalnih služb bo razkrinkal Madžare na Sorosevi strani

Foto: epa

Madžarski premier Viktor Orban je okrepil boj proti levičarskemu milijarderju Georgeu Sorosu, ki je svoji fundaciji Open Society nedavno dodelil kar 18 milijard ameriških dolarjev, saj bo v ta namen dodatno angažiral obveščevalne službe. Gre namreč za organizacijo, ki predstavlja glavno vodilo za njegov globalni politični aktivizem in filantropijo. 

Prejšnji teden je Viktor Orban v intervjuju za radio Kossuth povedal, da je svojim obveščevalnim službam naročil, naj razkrijejo iniciative, ki jih podpira Soros, vključno z odprtjem meja EU za množične migracije, in Madžare v Budimpešti ter Bruslju, ki podpirajo tega in njegove napore. Orban je poudaril, da bo z angažiranjem nacionalnih obveščevalnih sil izpostavil omrežje Sorosa, ki si prizadeva vplivati na evropski način življenja. “Drugo vprašanje pa je, kdo so Madžari, ki sodelujejo v tem procesu na Madžarskem,” je dejal.

Podporniki Sorosa naj bi bili tudi člani evropskih institucij
Po prepričanju Orbana naj bi bili posamezniki, povezani s Sorosem, člani Evropskega parlamenta in drugih institucij, ki tvorijo 28-članski blok. “Tu uradniki ne predstavljajo pogledov Evropejcev, ampak tiste iz Sorosevega imperija, ki si prizadeva za ustvarjanje mešanega prebivalstva v Evropi.” 

Orban: “Sorosevo omrežje edino, ki deluje na mafijski način”
Orban se večino svoje politične kariere zavzema za to, da bi na Madžarskem ustvarili območje brez migrantov, in sicer tako, da je postavil ograjo in zavaroval državljane Madžarske pred nenadzorovanimi invazijami muslimanskih migrantov. Zaradi svoje pogumne drže ostaja zelo priljubljen med svojimi volivci, ne pa tudi pri ameriškem milijarderju Sorosu z madžarskimi koreninami, ki je junija izjavil, da Orban vodi mafijsko državo. Orban nad besedami Sorosa ni bil pretirano navdušen in je te označil kot vojno razglasitev. “Edino omrežje, ki na Madžarskem deluje na mafijski način, ki ni transparenten, je Sorosevo omrežje,” je poudaril Orban in dodal, da to predstavlja razlog, da se mora tudi parlament zavzeti za transparentnost teh organizacij.

Foto: epa

Transparentnost pa predstavlja tisto področje, ki je za Sorosevo organizacijo Open Society, ki financira Black Lives Matter in Antifo, še posebej problematično, zato je ta deležna vrsto kritik. Kakorkoli, Viktor Orban ni sam v boju proti ultra liberalni ideologiji Georgea Sorosa in Evropske unije. Skupaj s Poljsko, Slovaško in Češko, ki predstavljajo bolj konservativne krščanske države, in tako imenovano Višegrajsko skupino Madžarska bije bitko z Brusljem glede kontroverzne politike, ki več milijonom migrantom omogočajo neoviran vstop v Evropsko unijo.

Podpira demokrate in šibke nacionalne države
Soros je postal najbolj slaven s podpiranjem levičarskih voditeljev, kot sta nekdanji ameriški predsednik Barack Obama in demokratska predsedniška kandidatka Hillary Clinton. V preteklosti je že kritiziral močne nacionalne meje in jih označil za veliko oviro za vstop nezakonitih migrantov na zahod, pri čemer naj spomnimo, da je preiskava italijanskih oblasti razkrila, da je povezan tudi z nevladnimi organizacijami, ki radikalnim islamistom sofinancirajo proces infiltracije v Evropo in so vpletene v trgovino z belim blagom. Kot lahko vidimo, gre res za “velikega” zagovornika zahodnih vrednot.

Foto: epa

V zadnjem času Soros podpira predvsem agresivne levičarske skupine
Globalno gledano je Soros vpleten v napore, da Irska postane država, ki zagovarja splave, da se demonizira izraelsko vlado in se spodbudi preseljevanje iz muslimanskega sveta v Evropo preko odprtih meja. S svojo fundacijo pa v zadnjih letih podpira dogmatske, agresivne levičarske skupine, ki motijo liberalno demokracijo in dušijo nasprotujoče si glasove. Soros razmišlja tudi o nadaljnjem financiranju upora proti Donaldu Trumpu.

Nina Žoher