fbpx

Orban: Evropska unija potrebuje obrambni zid na meji z Grčijo

Viktor Orban - simbol nove Evrope. (Foto: epa)

Evropska unija bi morala na svoji južni meji z Grčijo postaviti obrambni zid, saj bo lahko le tako zaustavila prihod več sto tisoč migrantov, je danes dejal madžarski premier Viktor Orban. Hkrati je opozoril, da mora Evropa naredite več, kot pa se le zanašati na sporazum o zajezitvi migratnskih tokov s Turčijo.

Po Orbanovih besedah ključno vprašanje letošnjega leta ne bo, kako zajeziti migrantske tokove, temveč kako jih popolnoma zaustaviti. V tem kontekstu je razumeti tudi njegovo priporočilo voditeljem Evrope, da se na severu Grčije postavi obrambni zid.

Odlično je, da je Turčija obljubila vzpostavitev obrambne črte, vendar moramo mi sedaj z lastnimi sredstvi vzpostaviti svojo na severu Grčije, da bi zaustavili in ne samo upočasnili migracije,” je po poročanju madžarske tiskovne agencije MTI dejal Orban.

Madžarski premier meni tudi, da bi morala Bolgarija postati del schengenskega območja, Makedoniji pa bi morali nameniti dodatna finančna sredstva, da bo lahko okrepila svoje obrambne kapacitete.

Ž. K., STA