fbpx

Orban: Ilegalni migranti so horda zla

Viktor Orban (Foto: epa)

V Pragi na Višegrajski konferenci je predsednik madžarske Viktor Orban migrante označil za hordo zla ter kritiziral Merklovo, da je odgovorna za nestabilnost v Evropi. ”Nemška politika je ustvarila terorizem in vsesplošni strah,”  so bili jasni predstavniki na konferenci. 

Predstavniki Madžarske, Poljske, Slovaške in Češke so se sestali na Višegrajski konferenci v Pragi in govorili o trenutni migrantski krizi. Zavzeli so se za zaustavitev balkanske migrantske poti. ”Migranti so horde zla,” je povedal. Močno je kritiziral odprto migrantsko politiko Angele Merkel. Kot je dejal, si je s tem Nemčija zagotovila dominantno vlogo v Evropi a ogrozila celoten kontinent.

”Nemška odprta migrantska politika ni samo popolnoma odpovedala, ampak je ustvarila tudi terorizem in vsesplošni strah,” je bil oster Orban. Z njim se je strinjal tudi Slovaški premier Robert Fico ki je dejal, da je Nemčija naredila napako s tem, ko je v Evropo povabila begunce, sedaj pa želi, da druge države plačujejo za to napako, poroča portal Breitbart.

Migrantska kriza je grožnja miru in varnosti državljanov EU
Na konferenci so sicer sprejeli skupno izjavo vodij držav Višegrajske skupine, v kateri so dejali, da je migrantska kriza predstavlja grožnjo miru in varnosti vseh državljanov Evropske unije. Pozivajo vse države Eu, naj se pridružijo njihovim stališčem in zaščitijo kontinent pred ilegalnimi migracijami. Zavzemajo se za rešitev krize na njenem izvoru in k prenehanju vojne v Siriji.

M. G.